به گزارش پایگاه خبری یازاکو، منصور لطفی با اشاره به فعالیت۱۰ تعاونی و هفت گروه صید و صیادی در استان افزود: دریاچههای پشت سد ارس، سد شهید کاظمی بوکان، سد قیقاج، حسنلوی نقده، دریک سلماس، سنجاق مهاباد و سایر منابع آبی غیر شرب محلهای عمده فعالیتهای صیادان محسوب میشود.
وی اضافه کرد: پیشبینی میشود در سالجاری بیش از هشت هزار تن انواع ماهیان گرمابی و بومی با تلاش صیادان از منابع آبی آذربایجانغربی صید و روانه بازار مصرف شود که در این خصوص حائز رتبه اول کشور در بین استانهای غیر ساحلی و رتبه سوم در سطح کشور است.
مدیر شیلات و آبزیان استان ادامه داد: کپور، فیتوفاک، سوف، زرد پر، ماش، کُلمه، کولی، آمور و اسبله از جمله ماهیانی هستند که از منابع آبی استان مورد صید قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه ۴۳۰ مزرعه پرورش ماهی در استان مشغول فعالیت هستند، اظهار کرد: سالانه بیش از ۲۰ هزار تن ماهی انواع آبزیان در استان تولید میشود و با برنامهریزیهای انجام شده شاهد توسعه پایدار شیلات و افزایش تولید آبزیان در استان خواهیم بود.
لطفی با بیان اینکه سرانه مصرف ماهی در جهان بالای ۲۰ کیلوگرم و در کشور ما ۱۳.۲ کیلوگرم در سال است، گفت: این میزان در آذربایجانغربی ۸.۵ کیلوگرم در سال بوده که بسیار پایینتر از استانداردهای بینالمللی و حتی ملی به شمار میرود.
وی افزود: بازارچهها و غرفههای عرضه مستقیم و زنده آبزیان و مراکز گردشگری و طبخ آبزیان در سطح استان به منظور ترویج فرهنگ مصرف ماهی و بالا بردن سرانه مصرف در طول سال مشغول به فعالیت هستند و با اجرای برنامههای ترویجی و اطلاع رسانی و تسهیل دسترسی مردم عزیز به انواع آبزیان، شاهد افزایش مصرف آن در استان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: صنایع مرتبط با شیلات مانند کارخانه تولید پودر ماهی، عملآوری و بستهبندی ماهی و شاه میگو، کارخانه و مراکز تولید تجهیزات و ادوات مختلف شیلاتی نیز در استان راهاندازی شده و برای توسعه فعالیت آنها برنامههای حمایتی صورت میگیرد.