• امروز : سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 3 December - 2024
4
رییس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی:

شیوع تب دنگی در فصل سرما محتمل است

  • کد خبر : 157951
  • 22 مهر 1403 - 10:00
شیوع تب دنگی در فصل سرما محتمل است
یازاکو - رییس مرکز بهداشت آذربایجان شرقی گفت: شیوع بیماری تب دنگی در فصل سرما نیز وجود دارد و باید مردم نسبت به پشه زدگی حساسیت و مراقبت های ویژه را در نظر بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، حسین حقایی روز یکشنبه، انواع پشه “آئدس” که ناقل بیماری تب دنگی است را ۲ نوع عنوان و اظهار کرد: نوع اول این پشه در فصل گرما و نوع دوم نیز در فصول سرد سال و در مناطق سردسیر و کوهستانی قادر به ادامه حیات است که می تواند زنگ خطری جدی برای مردم استان های سردسیر مثل آذربایجان شرقی باشد.

وی عامل اصلی بروز بیماری تب دنگی را پشه زدگی و انتقال از طریق پشه به انسان بیان کرد و افزود: در حال حاضر هیچ گزارش و مورد حتمی انسانی از این بیماری در آذربایجان شرقی واصل نشده است، اما این بدین معنی نیست که استان عاری از هر گونه آلودگی است.

حقائی از مشاهده پشه آئدس در ۲ شهرستان خداآفرین و هوراند آذربایجان شرقی در ماه های اخیر خبر داد و با اشاره به اینکه مرکز بهداشت استان تدابیر لازم برای مراقبت های ویژه در این خصوص را اتخاذ کرده است، یادآور شد: افراد مشکوک که تماس با پشه داشته و یا با افراد خارج از کشور ارتباط برقرار کرده اند، در صورت بروز علایم به طور حتم به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با تاکید بر مراقبت و حساسیت مردم در خصوص بیماری تب دنگی، اظهار کرد: با توجه به قرار گرفتن در فصل سرما و کاهش تدریجی دمای هوا احتمال اینکه محل های زیست پشه روز به روز گسترش یافته و بیماری مزبور نیز توسعه یابد، وجود دارد.

حقائی آبهای راکد در حجم پایین را محل اصلی زیست پشه آئدس عنوان کرد و گفت: جمع شدن آب در بین تایرهای خودرو و لیوان های یکبار مصرف می تواند محل های اصلی زیست این پشه باشد.

به گفته وی آب های راکد در حجم بالا محل زیست پشه آئدس نیست، به طوری که بر اساس تحقیقات مرکز بهداشت آذربایجان شرقی و مطالعه کرانه های رودخانه ارس نشان داد، هیچ گونه حیاتی در این محدوده ها برای این نوع پشه وجود ندارد.

حقائی علایم عمومی بیماری تب دنگی را همچون سرماخوردگی دانست و ادامه داد: تب ملایم تا شدید از علایم بسیار مهم این نوع بیماری است و نشانه های همچون اسهال، استفراغ، ضایعه های پوستی نیز برای مبتلایان وجود دارد که این علایم در رده های سنی کودکان بیش از بزرگسالان بروز پیدا می کند.

وی کمردرد، حساسیت‌های پوستی مشابه سرخک، سردرد و درد در ماهیچه‌ها و مفاصل را از دیگر نشانه های بروز تب دنگی عنوان و اضافه کرد: کسانی که چنین علایمی را در خود مشاهده کردند، باید به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند.

تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است که به آن تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند و بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، این بیماری در بیش از ۱۱۰ کشور رایج است و سالانه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان به آن مبتلا می‌شوند.

هرچند میزان مرگ ناشی از ابتلا به تب دنگ بسیار نادر است، اما مرگ سالانه حدود ۱۰ هزار نفر تخمین زده می شود که بیشتر کشورهای عقب مانده و دارای مشکل در سامانه بهداشت و سلامت را شامل می شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=157951

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});