به گزارش پایگاه خبری یازاکو، شهرام شفیعی اظهار کرد: سماق یکی از اولویتهای الگوی کشت در شهرستان هوراند است. به دلیل کمآببر بودن و سازگاری با آب و هوای این منطقه، توسعه سماق را در برنامههای این شهرستان و مناطق همجوار قرار دادهایم.
وی افزود: با همکاری مرکز بیوتکنولوژی و تحقیقات کشاورزی و شرکتهای دانشبنیان، نهالهای پرمحصول سماق بهصورت کشت بافت تکثیر میشود و در اختیار بهرهبرداران قرار میگیرد.
شفیعی گفت: امیدواریم با هماهنگی منابع طبیعی و آبخیزداری و امور اراضی استان بتوانیم بخشی از اراضی ملی را به تولیدکنندگان سماق اختصاص دهیم تا در حوزه توسعه کشت سماق گامی اساسی برداشته شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی متذکر شد: در حال حاضر ۱۸۷ هکتار از اراضی هوراند به کشت سماق اختصاص دارد و این شهرستان رتبه اول استان در کشت سماق قرمز را دارد. سطح زیر کشت سماق استان ۴۸۸ هکتار است که عمدتاً در شهرستانهای هوراند، خداآفرین و کلیبر و… قرار دارد و براساس برآورد اولیه میزان تولید محصول سماق استان در سال جاری بیش از ۳۹۰ تن خواهد رسید که استان آذربایجان شرقی بعد از استانهای کردستان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی رتبه چهارم تولید این محصول در کشور را دارد.
شفیعی با بیان اینکه با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه، توسعه باغات سماق باید در اراضی ملی و شیبدار صورت گیرد، تصریح کرد: متأسفانه فرآوری سماق در هوراند به صورت سنتی انجام میشود و هنوز سرمایهگذاری صنعتی در این حوزه انجام نشده است.
وی اظهار امیدواری کرد که با توسعه باغات و نهالهای جدید، تولید سماق افزایش یابد و شرایط برای ایجاد پایانههای صنعتی فرآوری مهیا شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی یادآور شد: سماق قرمز جزو گیاهان دارویی است و بصورت دیم تولید می شود و جزء محصولات ارگانیک استان محسوب می شود که در صورت توسعه کشت می تواند درآمد ارزی بسیار بالایی برای کشور و بهرهبرداران داشته باشد.