• امروز : شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 23 November - 2024
2

هوراند، پایتخت سماق قرمز ایران

  • کد خبر : 157965
  • 22 مهر 1403 - 11:45
هوراند، پایتخت سماق قرمز ایران
یازاکو - هفتمین جشنواره سماق قرمز شهرستان هوراند پس از وقفه ۵ ساله در محوطه مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان به همت این مدیریت و همکاری همکاران ادارات شهرستان و نیروهای نظامی و انتظامی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، توکل فرهادی، فرماندار شهرستان هوراند در سخنانی به مناسبت هفتمین جشنواره سماق قرمز هوراند از ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی این شهرستان گفت و بر ضرورت برندسازی محصول سماق هوراند در سطح جهانی در پایتخت سماق ایران تأکید کرد.

وی با بیان اینکه یکی از برکات این جشنواره این بود که در آبان سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم که سماق قرمز به نام شهرستان هوراند ثبت ملی شود افزود: امروز هوراند به عنوان پایتخت سماق قرمز کشور شناخته می شود.

فرهادی، هدف از برگزاری جشنواره سماق قرمز را معرفی ظرفیت‌های گردشگری و کشاورزی هوراند عنوان کرد.

فرماندار شهرستان هوراند به ویژگی‌های منحصر به فرد هوراند اشاره کرد و گفت: این شهرستان از معدود نقاط کشور است که دارای ۱۸ قلعه تاریخی است و به دلیل تنوع آب و هوایی اصطلاحاً چهار فصل است. همچنین درختان این منطقه در ۶ ماه از سال میوه دارند که نشان از تنوع طبیعی آن است.

وی با اشاره به تلاش‌های علمی انجام‌شده برای افزایش تولید سماق تصریح کرد: افزایش محصول‌دهی نهال‌های سماق نتیجه تحقیقات و تلاش‌های مراکز علمی جهاد کشاورزی و دانشگاه‌هاست.

فرماندار شهرستان هوراند همچنین به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های این شهرستان در زمینه تولید سماق اشاره کرد و بیان داشت: یکی از مشکلات اصلی ما، کمبود واحدهای فرآوری و بسته‌بندی سماق است. برای توسعه و رونق این صنعت باید به ‌صورت جدی به این موضوع پرداخته شود.

فرهادی با بیان اینکه امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های دقیق، تولید سماق در هوراند تا سال ۱۴۰۵ به یک‌هزار تن برسد تأکید کرد: کشت سماق در دنیا محدود به مناطق خاصی است و هوراند یکی از این مناطق مستعد است.

فرماندار هوراند در پایان متذکر شد: باید برنامه‌ریزی کنیم تا سماق قرمز هوراند به‌عنوان یک برند جهانی شناخته شود و جایگاه ویژه‌ای در بازارهای بین‌المللی پیدا کند.

گفتنی است، در این جشنواره روستائیان شهرستان هوراند توانمندی و ظرفیت‌های تولیدی خود را در ۱۴ غرفه در زمینه تولید و عرضه محصولات کشاورزی به‌خصوص سماق به نمایش گذاشتند و برپایی آلاچیق عشایری و توانمندی آنها، تئاتر و بازی‌های بومی محلی نیز از جمله برنامه‌های شاد و فرهنگی اجرا شده در این مراسم بود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=157965

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});