وحید مجیدی روز جمعه در گفت و گو با بیان اینکه مطالبات این مراکز تا شهریور ماه ۱۴۰۳ تمام و کمال پرداخت شده است، گفت: افزون بر یکهزار میلیارد نیز در ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ به صورت علیالحساب از بابت صندوق روستاییان به دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشکدههای پزشکی استان پرداخت شده است.
وی اظهار امیدواری کرد: این تأمین اعتبارات بهموقع و منظم کمک کند تا مراکز در اجرای دستورالعملهای تفاهمنامه روستایی با مشکل مواجه نشوند.
وی با اعلام اینکه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت روستایی آذربایجانشرقی تحت پوشش صندوق روستایی بیمه سلامت هستند، گفت: باقی افراد یا تحت پوشش دیگر صندوقهای بیمه سلامت و یا تحت پوشش بیمههای دیگر هستند .
مجیدی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از جمعیت آذربایجانشرقی از محل صندوقهای مختلف تحت پوشش بیمه سلامت هستند، گفت: از این تعداد بیش از ۸۵ درصد از بیمهشدگان به صورت رایگان بیمه میشوند که بیش از یک میلیون جمعیت روستایی استان، بیش از ۷۰ درصد در بیمه ایرانیان و همچنین دیگر صندوقهایی که تحت حمایت سازمانهای خاص از جمله کمیته امداد و بهزیستی هستند به صورت کاملاً رایگان بیمه میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در بیمه ایرانیان افرادی که فاقد هرگونه بیمه هستند از لحاظ دهکبندی ارزیابی و دهکهای یک تا پنج به صورت کاملاً رایگان بیمه میشوند و دهکهای دیگر با حق بیمۀ بسیار ناچیز تحتپوشش بیمه قرار میگیرند.
شناسایی بیماران خاص آذربایجان شرقی هدف مهم بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی، مجیدی به فعالیت صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در استان آذربایجان شرقی اشاره کرد و گفت: از سال ۱۴۰۱ که این صندوق در استان ما شروع به کار کرده تا کنون یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال برای بیماران خاص هزینه شده است و با تشکیل صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج از شهریور ۱۴۰۱ حامی بزرگ این گروه از بیماران تلقی میشود.
وی با اشاره به اینکه صندوق بیماران خاص، که بر اساس تبصره ۱۷ ماده واحدۀ قانون بودجه ۱۴۰۱ با مسئولیت سازمان بیمه سلامت به همت مجلس و دولت تشکیل شد، یکی از نیازهای اساسی جامعه ما بود، اظهارکرد: خدمات این صندوق فقط مختص بیمهشدگان سلامت نیست بلکه بیمهشدگان تمام سازمانهای بیمه نیز تحت پوش این صندوق قرار میگیرند.
مجیدی با بیان اینکه از طرف این صندوق بالغ بر ۱۰۷ گروه بیماری خاص و صعبالعلاج شناسایی شده است، گفت: در حال حاضر جمعیت بیماران خاص و صعبالعلاج نشاندار شده در بیمۀ سلامت استان بیش از ۷۰ هزار نفر در ۵۱ بیماری است و بیش از ۵۰ هزار بیمار خاص نیز در سازمان بیمۀ تأمین اجتماعی شناسایی شدهاند .
وی با اعلام اینکه تا کنون۴۶ هزار نفر از بیماران خاص از خدمات سرپایی بهرهمند شدهاند، خاطرنشان کرد: خدمات بستری فعلاً معطوف به بیمارستانهای دولتی است و بیش از هفت هزار و ۸۹۶ بیمار خارج از ضوابط به صورت متفرقه پذیرش شدهاند.
مجیدی با بیان اینکه تا کنون برای بیماران خاص استان در بخش خدمات سرپایی بالغ بر ۷۵۰ میلیارد ریال، در حوزه بستری بیش از ۶۰ میلیارد و در بخش متفرقه بیش از ۶۱۰ میلیارد ریال از طرف این صندوق هزینه شده است، خاطرنشان کرد: بودجه صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد ریال بود و در سال ۱۴۰۲ نیز این مبلغ افزایش پیدا کرد و امیدواریم در برنامه هفتم نیز با مساعدت دولت و مجلس این صندوق بتواند به فعالیت خود ادامه بدهد .
مدیر کل بیمه سلامت آذربایجانشرقی اجرای درست و متناسب برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت را منوط به تعامل دستگاههای ذیربط، برنامهریزی دقیق و همت والای مدیران و مسئولان این حوزه عنوان کرد و گفت: با توجه به تخصص و دغدغۀ رئیس دولت چهاردهم در حوزه سلامت به نظر میرسد که در برنامه هفتم توسعه، مسئولیت وزارت بهداشت و به تبع آن مسئولیت بیمه سلامت به عنوان زیرمجموعۀ وزارت سنگینتر از پیش خواهد بود و طبق برنامه هفتم توسعه، پزشک خانواده باید برای تمامی صندوقها تا پایان سال مشخص شود و این موضوع نیازمند تعامل سازمانهای مرتبط، مثل دانشگاههای علوم پزشکی، بیمه سلامت و نظام پزشکی با یکدیگر است.
سازمان بیمه سلامت ایران از اول مهر ماه ۱۳۹۱ فعالیت خود را آغاز کرد و مأموریت یافت برای کاهش مخاطرات مالی با گسترش و توسعه بیمه همگانی پایه سلامت، امکان بهرهمندی عادلانه از خدمات مطلوب و اثربخش و زمینه حفظ و ارتقاء سلامت را برای همه جامعه تحت پوشش فراهم کند.
این سازمان در حال حاضر با اولویت قراردادن موضوعاتی مثل حمایت از قانون جوانی جمعی و حمایت از خانواده، حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، اجرای برنامه پزشک خانواده و پوشش بیمهای همگانی و عادلانه و اجرای برنامههای مختلف در راستای پیشگیری، فعالیت می کند.
سوم آبان سال روز تصویب قانون بیمه همگانی است و به همین مناسبت از ۲۷ مهر تا سوم آبان با عنوان هفته بیمه سلامت نامگذاری شده است.