به گزارش پایگاه خبری یازاکو، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز امروز به همراه هیئت نمایندگان این اتاق با «فریدالدین نصریوف»، سفیر ازبکستان در جمهوری اسلامی ایران در اتاق بازرگانی تبریز دیدار و گفتگو کردند.
یونس ژائله در این دیدار با اشاره به مشکلات پرداخت آنلاین هزینه صدور ویزا برای ایرانیان خواستار فراهمسازی امکان دریافت ویزا به صورت فرودگاهی شد.
وی با توجه به شرایط تحریمی ایران و محدودیتهای بانکی در تعامل با سایر کشورها، خواستار اِعمال تمهیدات ویژه برای دارندگان کارتهای بازرگانی شد و پیشنهاد داد: تجار دارای کارت بازرگانی بدون نیاز به ویزا بتوانند به ازبکستان سفر کنند.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به ظرفیتهای بالای کشور ازبکستان در حوزه حمل و نقل و لجستیک، خواستار فراهمسازی شرایط برای فعالیت تجار و بهرهبرداری از این ظرفیتها شد.
ژائله پیشنهاد برگزاری نمایشگاه دائمی از محصولات تبریز در ازبکستان را مطرح کرد و افزود: استان آذربایجانشرقی در زمینه تولید محصولات سرامیکی، آلومینیوم، مصالح ساختمانی، درب و پنجره، مواد غذایی، میلگرد، لوله و… فعالیت گستردهای دارد و میتواند این محصولات را به ازبکستان صادر کند.
وی به توانمندیهای کشور ازبکستان در زمینه صنعت نخ و محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: ازبکستان با داشتن آب و هوایی مناسب، محصولات کشاورزی با کیفیتی تولید میکند.
رئیس اتاق تبریز در ادامه گفت: اشتراکات تاریخی بسیاری میان ایران و ازبکستان وجود دارد.
دعوت به سرمایهگذاری مشترک در ازبکستان
فریدالدین نصریوف؛ سفیر ازبکستان در ایران نیز در این دیدار با اشاره به وجود شهرکهای صنعتی مشترک در ازبکستان که توسط برخی کشورها ایجاد شده است، از فعالان اقتصادی استان آذربایجانشرقی دعوت کرد تا در این کشور سرمایهگذاری مشترک انجام دهند.
وی ازبکستان را بازاری بزرگ برای تجارت دانست و یکی از مزایای برجسته این کشور را در حوزه لجستیک عنوان کرد و افزود: در حال حاضر، خط ریلی از ازبکستان به چین وجود دارد که میتوانیم از این مسیر برای واردات و صادرات استفاده کنیم.
سفیر ازبکستان از رشد اقتصادی سریع این کشور در سالهای اخیر خبر داد و افزود: رشد اقتصادی کشور ما در چند سال اخیر بطور میانگین بیش از ۷ درصد بوده است.
نصریوف همچنین به پتانسیل بالای ازبکستان در بخش معادن اشاره کرد و گفت: هر ماده معدنی که در جدول مندلیف وجود دارد، در کشور ازبکستان قابل استخراج است.
وی گفت: کشورهای روسیه، چین، عمان، کره و ژاپن، بیشترین شرکای تجاری ازبکستان هستند و با توجه به پتانسیلهای موجود، همکاریهای تجاری بین ایران و ازبکستان میتواند بیش از این نیز توسعه یابد.
سفیر ازبکستان اظهار کرد: صدور ویزا برای ایرانیان ظرف ۳ روز و به صورت الکترونیکی انجام میشود، با این حال میتوان شرایطی را فراهم کرد که تجار و فعالان اقتصادی ایرانی، هزینه ویزا را به صورت فرودگاهی پرداخت کنند تا فرایندها تسهیل شود.
در ادامه این نشست، هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز به ارائه پیشنهادات خود درباره توسعه تجارت بین استان آذربایجانشرقی و ازبکستان پرداختند. همچنین، نمایندگان بخش خصوصی مشکلات خود را در رابطه با تجارت با این کشور مطرح کردند و خواستار راهکارهایی برای تسهیل و گسترش تجارت بین تجار دو کشور شدند.