به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو، ایران گزارش داده است که حملات اسرائیل خسارات محدودی به زیرساختهای نظامی این کشور وارد کرده و آماده است تا علیه «تجاوز» تلآویو تلافی کند. این در حالی است که این اتفاق واکنش های جهانی را بدنبال داشته است.
فهرست
عربستان سعودی
عربستان سعودی هدفگیری نظامی ایران را «نقض حاکمیت» و قوانین بینالمللی محکوم کرده و از همه طرفها میخواهد حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند و از جامعه بینالمللی میخواهد برای کاهش تنش و پایان دادن به درگیریها در منطقه اقدام کنند.
انگلستان
کایر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، گفت: ایران نباید به موج حملات اسرائیل پاسخ دهد و از همه طرفها خواست تا خویشتنداری کنند.
آمریکا متعهد شد از اسرائیل دفاع کند
به گفته یک مقام ارشد آمریکایی، آمریکا خواستار توقف حملات تلافی جویانه بین تهران و تل آویو شد.
در این بیانیه آمده است که اگر ایران به حملات اسرائیل علیه تأسیسات نظامی ایران پاسخ دهد، «کاملاً آماده» برای دفاع از اسرائیل است.
این مقام به خبرنگاران گفت: «این باید پایان این تبادل آتش مستقیم بین اسرائیل و ایران باشد. اگر ایران تصمیم بگیرد پاسخ دهد، ما کاملاً آماده دفاع از اسرائیل و حمایت از اسرائیل هستیم و عواقبی در پی خواهد داشت».
این مقام، حملات اسرائیل را «هدفمند» و «دقیق» توصیف کرد که هدف آن «بازدارندگی از حملات بیشتر» بود.
پاکستان
پاکستان حملات هوایی شبانه اسرائیل به ایران را به شدت محکوم کرد و آن را نقض فاحش منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین المللی خواند.
وزارت امور خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرد: حملات نظامی اسرائیل حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را نقض میکند، تلاشها برای صلح و ثبات منطقهای را تضعیف میکند و همچنین تشدید خطرناکی را در منطقهای بیثبات به شمار میآورد.
در این بیانیه آمده است: «اسرائیل مسئولیت کامل چرخه فعلی تشدید و گسترش درگیری را بر عهده دارد.
قطر
وزارت خارجه قطر حملات هوایی اسرائیل به ایران را محکوم کرده و خواستار خویشتنداری و گفتگو برای جلوگیری از بی ثباتی منطقه شده است.
مالزی
مالزی حملات اخیر اسرائیل به ایران را به شدت محکوم کرده و آن را نقض قوانین بین المللی خواند.
وزارت امور خارجه مالزی در بیانیهای اعلام کرد: حملات رژیم صهیونیستی به یک کشور مستقل، نقض آشکار قوانین بینالمللی است و ثبات منطقه را به شدت تضعیف میکند.
مالزی خواستار توقف فوری درگیری ها و پایان دادن به چرخه خشونت است.
حماس
گروه مقاومت فلسطین حماس حملات اسرائیل به اهداف نظامی در ایران را به شدت محکوم کرد.
این جنبش در بیانیهای اعلام کرد: ما تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران و هدف قرار دادن پایگاههای نظامی در چندین استان را به شدت محکوم میکنیم و این اقدام را نقض آشکار حاکمیت ایران و تشدید تهدیدی برای امنیت ایران می دانیم.
عمان
وزارت خارجه عمان در بیانیهای این حملات را محکوم و آن را محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت (ایران) و «نقض آشکار قوانین بینالمللی» خواند.
امارات متحده عربی
وزارت خارجه امارات همچنین فراخوانی برای خویشتن داری صادر کرده و بر اهمیت اعمال حداکثر خویشتن داری و قضاوت برای کاهش خطرات و جلوگیری از گسترش مقیاس درگیری تاکید کرده است.
عراق
احمد العوادی، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق، «تجاوزات رژیم صهیونیستی به ایران» را محکوم کرد و خواستار آتشبس فوری شد.
عراق موضع خود را در برابر هرگونه اقدامی که می تواند بی ثباتی بیشتر در منطقه را تحریک کند، تکرار کرد.
مصر
وزارت امور خارجه مصر در بیانیه ای اعلام کرد که مصر به شدت نگران تشدید تنش ها در خاورمیانه از جمله حمله هوایی اسرائیل به ایران است و تمامی اقداماتی را که امنیت و ثبات منطقه را تهدید می کند، محکوم می کند.
ترکیه
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد: آرزوی سلامتی خود را برای همسایه خود ایران و دولت ایران که شب گذشته هدف تجاوزات اسرائیل قرار گرفتند، می کنم.
وی افزود: دولت صهیونیستی اسرائیل که از سوی قدرتهای غربی جسور شده است، تلاش میکند تا فیوز درگیریهای منطقهای را به آتش بکشد.
روسیه
روسیه نسبت به “تشدید انفجاری” در خصومت ها بین اسرائیل و ایران ابراز نگرانی کرد.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه، با هشدار نسبت به تشدید تنش انفجاری گفت: «ما از همه طرفهای درگیر میخواهیم خویشتندار باشند، خشونت را متوقف کنند و از تبدیل وقایع به یک سناریوی فاجعهبار جلوگیری کنند».
آلمان
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، پس از حمله اسرائیل به ایران، به ایران نسبت به هرگونه “تشدید تنش” هشدار داد.
او در پستی در X نوشته است: “پیام من به ایران واضح است: واکنش های تشدید کننده گسترده نباید ادامه یابد. این واکنش ها باید فورا متوقف شود. تنها در این صورت است که می توانیم امکان یک تحول صلح آمیز در خاورمیانه را باز کنیم.”
بحرین
پس از انجام حملات هوایی اسرائیل به ایران، وزارت خارجه بحرین اقدام نظامی علیه ایران را محکوم کرد و خواستار آتشبس فوری برای حفاظت از غیرنظامیان و کاهش تنشهای منطقهای شد.
کویت
کویت تجاوز اسرائیل به ایران را محکوم و رد کرد.
وزارت امور خارجه کویت در بیانیهای اعلام کرد: این اقدام نشاندهنده سیاستهای پر هرج و مرج نیروهای اشغالگر اسرائیل است که حاکمیت ملتها را نقض میکند، امنیت منطقه را به خطر میاندازد و اصول حقوق بینالملل را نادیده میگیرد.
لبنان
وزارت امور خارجه لبنان در بیانیهای حمله هوایی اسرائیل به چندین سایت در داخل ایران را محکوم کرد و تاکید کرد که این حملات نقض حاکمیت ایران و تهدیدی جدی برای امنیت و صلح منطقهای و بینالمللی است.
لبنان از نهادهای بینالمللی مرتبط، بهویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا به مسئولیتهای خود در جلوگیری از تشدید تنش نظامی اسرائیل در سراسر منطقه، از جمله تجاوز مداوم علیه لبنان، عمل کنند.
الجزایر
وزارت خارجه الجزایر حملات نظامی اسرائیل به ایران را که آن را «تجاوز شنیع» خواند، «به شدت محکوم و محکوم میکند» و از جامعه بینالمللی میخواهد که اسرائیل را از تشدید درگیری در منطقه باز دارد.
تونس
تونس با صدور بیانیه ای نسبت به «عواقب شدید» حملات اسرائیل به ایران هشدار داد و از «جامعه بین المللی خواست فوراً مسئولیت های خود را برای پایان دادن به این رویکرد بی پروا بر عهده بگیرد».
اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا از همه طرفها خواست تا حداکثر خویشتنداری را برای جلوگیری از “تشدید غیرقابل کنترل” در خاورمیانه پس از انجام حملات هوایی مرگبار اسرائیل در ایران به کار گیرند.
بلوک ۲۷ کشور در بیانیهای اعلام کرد: چرخه خطرناک حملات و تلافیجویانه خطر گسترش بیشتر درگیریهای منطقهای را در پی دارد.
اسپانیا
در پی حملات هوایی اسرائیل به ایران، اسپانیا برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیری در خاورمیانه، خواستار خویشتنداری شد. در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است: «تنها راه حل دیپلماتیک می تواند ثبات را به منطقه بازگرداند».
دولت اسپانیا علاوه بر فراخوان «تمام طرفها برای توقف تشدید خشونتها»، خواستار آتشبس فوری در غزه و لبنان، کمکهای اساسی برای رسیدگی به «فاجعه انسانی» منطقه، آزادی همه گروگانها و پایبندی به قوانین بینالمللی شد.
اندونزی
اندونزی حملات نظامی اسرائیل به ایران را به شدت محکوم کرد و گفت که چنین تشدید و گسترش درگیری ها نقض آشکار قوانین بین المللی است که نشان دهنده بی توجهی کامل تل آویو به آن است.
در بیانیه وزارت خارجه جاکارتا آمده است: «همه طرفها باید حداکثر خویشتنداری را به کار گیرند و از هرگونه اقدامی که میتواند تنشها را تشدید کند و منجر به بیثباتی بیشتر در منطقه شود، خودداری کنند».
جاکارتا بار دیگر تاکید کرد که اشغال غیرقانونی اسرائیل از اراضی فلسطین هنوز علت اصلی درگیری های خاورمیانه است و ایجاد کشور مستقل فلسطین در چارچوب راه حل دو دولتی تنها راه برای برقراری صلح در منطقه است.
هند
وزارت خارجه هند در بیانیهای نسبت به تشدید تنشها در غرب آسیا و پیامدهای آن بر صلح و ثبات منطقهای و جهانی ابراز نگرانی کرد.
این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد: “ما مجدداً از همه افراد ذینفع برای خویشتنداری و بازگشت به مسیر گفتگو و دیپلماسی دعوت می کنیم. خصومت های جاری به نفع هیچ کس نیست، حتی اگر گروگان های بی گناه و مردم غیرنظامی همچنان در رنج هستند.”