به گزارش پایگاه خبری یازاکو، مرتضی صفری روز سه شنبه افزود: ثبت ملی آثار تاریخی محدود است و سالانه به سه تا چهار اثر ختم می شود که به همین منظور تدابیری اتخاذ شده تا شورای ثبت آثار ملی به استان دعوت شوند تا از نزدیک اقدام به معرفی آثار واجد شرایط برای قرار گرفتن در فهرست آثار ملی کنیم.
وی اضافه کرد: بیشتر تپه های تاریخی که تعیین حریم شده اند، برای قرار گرفتن در فهرست میراث ملی مدنظر قرار دارند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی ادامه داد: بیشترین آثار برای ثبت ملی شدن در شهرستانهای نقده، پلدشت و مهاباد قرار دارد.
۳۰۰ میلیارد ریال برای اجرای توسعه موزه باستان شناسی ارومیه نیاز است
صفری بیان کرد: ۳۰۰ ملیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح نیاز است که از این میزان ۲۲۰ میلیارد ریال برای استحکام بخشی و توسعه ساختمان موزه و بقیه برای اجرای دکوراسیون داخلی،تغییر و طراحی ویترین ها و همچنین ساماندهی محوطه اختصاص یافته است.
وی افزود: در حال حاضر توسعه این موزه از ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و برای فاز نخست آن ۷۰ میلیارد ریال هزینه می شود و درصورت وجود اعتبار کافی ۷۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت خواهد داشت.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح، توسعه فضای موزه باستان شناسی ارومیه به ۲ هزار متر مربع می رسد و همچنین فضای مورد نیاز و بهروز برای نمایش اشیای موزه فراهم می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی اظهارکرد: طرح توسعه موزه باستان شناسی پس از مطالعه کارشناسی و با لحاظ اینکه طبقه ای که بر ساختمان قدیم موزه اضافه می شود، هیچ باری برای آن وارد نکند، اجرا می شود و تمامی اصول ایمنی و استانداردهای لازم دردستور کار قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، موزه باستان شناسی ارومیه با ۵۷ سال قدمت یکی از غنی ترین موزه های کشور به شمار می رود و بازدیدکنندگان را با سبک زندگی پیشینیان در آغاز دوره نوسنگی و نخستین سکونت بشر در خاورمیانه پیوند می دهد.