به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح دکتر فینکل، متصدی موزه بریتانیا و متخصص خط میخی، گفت: «این قدیمیترین نقشه جهان است.
وی ادامه داد:متون کتاب مقدس بیان می کنند که کشتی نوح پس از سیل ۱۵۰ روزه که زمین را زیر آب برد، در کوه آغری (آرارات) در ترکیه مستقر شد و تنها کسانی که در کشتی بودند باقی ماندند. مکان فرضی کشتی در ترکیه با اندازه های کتاب مقدس مطابقت دارد .
بحث بر سر این است که آیا این مکان که به نام دوروپینار شناخته می شود، یک سازه صخره ای طبیعی است یا یک یادگار الهی. این سازه قایق مانند که در نزدیکی کوه تندورک، تنها ۲۹ کیلومتر از قله کوه آغری قرار دارد، با ابعاد کشتی هماهنگ است. برخی بر این باورند که این بقایای کشتی نوح است، در حالی که شکاکان، از جمله زمین شناسان، استدلال می کنند که فرآیندهای طبیعی ساختار را شکل داده است.
اکنون، نکته جالب در مورد آن این است که در کتاب مقدس، نوح، در کشتی خود، بر کوهی فرود آمد که نام آن «آرارات» است. آرارات معادل عبری «اورارتو» آشوری است.
منطقه اطراف کوه آغری یا کوه آرارات جایی است که گفته میشود با فروکش کردن سیل کشتی نوح در آن به گل نشسته است و سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب میکند و همچنان توجه محققان و مستندسازان خارجی را به خود جلب میکند.