• امروز : چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 13 November - 2024
4
رییس تحقیقات جنگل و مرتع مرکز منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی:

نابودی مراتع، آلودگی های زیست محیطی را به دنبال دارد

  • کد خبر : 160992
  • 20 آبان 1403 - 9:45
نابودی مراتع، آلودگی های زیست محیطی را به دنبال دارد
یازاکو - رییس بخش تحقیقات جنگل و مرتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی با هشدار نسبت به از بین رفتن مراتع، گفت: رهاورد و نتیجه نابودی مراتع، فقر، آلودگی و تخریب محیط زیست است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، محمدرضا نجیب زاده روز یکشنبه، بی توجهی به هشدارهای متخصصان و صاحب نظران حوزه کشاورزی و آب و خاک در زمینه نابودی مراتع را بسیار زیانبار دانست و افزود: ادامه روند کنونی تخریب مراتع تصویری تاریک توأم با فقر و گرسنگی را برای آینده ای نه چندان دور در جهان ترسیم می کند.

وی با بیان اینکه ارزش مراتع تنها از دیدگاه تغذیه دام و تولید فرآورده‌های دامی و لبنی نیست، یادآور شد: این اهمیت و ارزش از لحاظ یک پوشش مفید گیاهی نیز بسیار تعیین کننده است که در تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش عمل می‌ کند.

نجیب زاده تعیین ظرفیت درست و علمی در حفظ مراتع را بسیار تاثیرگذار دانست و ادامه داد: تعیین ظرفیت درست و جلوگیری از ورود دام مازاد تاثیرگذار خواهد بود و باید توجه داشت این موضوع راهکاری مفید برای حفظ مراتع در کشور و آذربایجان شرقی است.

به گفته وی حفظ مراتع درپی تقویت و احیای پوشش گیاهی با استفاده از گونه های بومی سازگار با شرایط منطقه باید تحقق یابد.

نجیب زاده از جنگل‌ها و مراتع به عنوان ثروت ملی کشور نام برد و گفت: منابع طبیعی تجدید شونده از جمله جنگل‌ها و مراتع ثروت ملی کشور محسوب می‌شوند که فقط به نسل حاضر تعلق نداشته بلکه میراثی است که باید برای آیندگان باقی بماند.

وی اضافه کرد: تنظیم گردش آب در طبیعت، ایجاد فضای سبز در تلطیف هوا، تامین غذا و مأمن برای حیات وحش به ویژه پرندگان، تامین علوفه مورد نیاز دام، تولید محصولاتی از قبیل گیاهان دارویی و صنعتی با حفاظت از مراتع امکان پذیر است.

نجیب زاده یادآور شد: حفظ کاربری اراضی کشاورزی از طریق جلوگیری از تخریب مراتع میسر می شود.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی نقش زیربنایی برای اقتصاد کشور دارد و زمینه ساز حرکت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است، افزود: اگر بخواهیم در آینده، جامعه پایداری داشته باشیم باید برای احیا و توسعه این منابع ارزشمند بیش از پیش بکوشیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=160992

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});