به گزارش واحدترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از تی آر تی خبر استفاده از رسانه های دیجیتال در بین جوانان به سرعت در حال افزایش است و باعث زوال شناختی و خستگی ذهنی می شود.
به گفته محققان دانشگاه بوستون استفاده بی رویه از وسایل و فضای دیجیتال سبب حواس پرتی، از دست دادن حافظه و کاهش عملکرد تحصیلی می شود. به گفته عصب شناسان، مغز یک عضله است و مانند هر ماهیچه دیگری، برای قوی ماندن باید به چالش کشیده شود. اگر بارها و بارها به مغزتان همان محتوای که نیاز کمی به تلاش دارد را بدهید، تمرینی را که برای تیز ماندن نیاز دارد انجام نمی دهد، بنابراین فرسودگی آغاز می شود.
اعتیاد به دیجیتال چگونه بر مغز تأثیر می گذارد؟
استفاده بیش از حد از رسانه های اجتماعی، دامنه توجه جوانان را کوتاه می کند و چرخه استراحت طبیعی مغز را مختل می کند. تحقیقات انجام شده در دانشگاه آکسفورد در سال ۲۰۲۴ نشان می دهد که قرار گرفتن مداوم مغز در معرض محرک ها باعث علائم حواس پرتی، خستگی ذهنی و زوال شناختی می شود. اعتیاد به رسانه های دیجیتال نه تنها روابط اجتماعی را تضعیف می کند، بلکه میزان تنهایی و افسردگی را نیز افزایش می دهد. در جوانان، این وضعیت باعث انزوای اجتماعی می شود و بر رشد شناختی تأثیر منفی می گذارد.
مطالعه دیگری که توسط مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) انجام شده است بیان می کند که استفاده مداوم از صفحه نمایش عملکرد مغز را کند می کند. این وضعیت نه تنها باعث زوال شناختی، بلکه کاهش توانایی همدلی در جوانان می شود. کارشناسان می گویند زمانی که مغز در معرض تحریک بیش از حد دیجیتال قرار می گیرد، افراد ارتباط خود را با محیط خود از دست می دهند و در نهایت با سازگاری در دنیای واقعی مشکل می یابد.