• امروز : چهارشنبه - ۲۳ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 13 November - 2024
1

همکاری استان اردبیل و کشور عمان در تولید قارچ خوراکی

  • کد خبر : 161252
  • 22 آبان 1403 - 10:30
همکاری استان اردبیل و کشور عمان در تولید قارچ خوراکی
یازاکو - یک شرکت کشور عمان با همکاری کشت و صنعت بهمن یاد اردبیل همکاری مشترک خود را برای تولید قارچ خوراکی در مسقط آغاز کردند.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، مدیرعامل کشت و صنعت بهمن یاد اردبیل(قارچ سبلان) در جریان بازدید خبرنگاران از واحدهای تولیدی این مجتمع، از امضای تفاهم‌نامه بین این شرکت تولیدی استان اردبیل با طرف عمانی خبر داد و گفت: در فاز اول همکاری، سالانه ۲۰ هزار تن قارچ خوراکی در کشور عمان تولید می شود.

مجید احدی افزود: در اجرای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک و صدور خدمات فنی و مهندسی، کل کمپوست مصرفی و بذر تولید قارچ از استان اردبیل تامین شده و با همکاری دوجانبه، روند تولید محصول تا ۱.۵ سال آینده آغاز می شود.

وی بیان کرد: برای همکاری مشترک استان اردبیل با عمان در تولید قارچ، میزان تولید کمپوست به عنوان ماده اولیه در کشت قارچ در این استان افزایش یافته و سالانه ۱۰ هزار تن کمپوست از استان اردبیل به عمان صادر خواهد شد.

مدیرعامل کشت و صنعت بهمن یاد اردبیل(قارچ سبلان) اضافه کرد: برای عملیاتی شدن این همکاری مشترک در تولید قارچ خوراکی، ظرفیت تولید کمپوست در مجتمع قارچ سبلان از ۲۵ هزار تن به ۳۵ هزار تن افزایش یافته و واحدهای جدیدی در این مجتمع احداث شده که در مرحله نهایی بهره‌برداری فرار دارد.

وی همچنین اظهار کرد: استان اردبیل در زمینه تولید محصولات گلخانه‌ای و فناوری تولید مشترک محصول از جمله قارچ ظرفیت بالایی دارد و کشورهای منطقه خواهان بهره‌گیری از توان فنی و تولیدی و خدمات مهندسی این استان هستند و چند مذاکره بین‌المللی دیگر نیز در این زمینه آغاز شده است.

احدی از برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت تولید بذر قارچ خوراکی به یک هزار و ۲۰۰ تن در سال و صادرات به داخل و خارج از کشور از طریق این واحد کشاورزی خبر داد و گفت: این ابتکار عمل، فرصت جدیدی را برای توسعه پایدار و متقابل فراهم می آورد و انتظار می‌رود که با استقبال گسترده ای از سوی جامعه تجاری و صنعتی مواجه شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این بازدید، با ارائه گزارشی از فعالیت کشاورزی در استان اردبیل و با اشاره به کشت محصول در ۶۱۷ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان در سال زراعی جاری گفت: استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

نوبخت اژدری از فعالیت بالغ بر ۱۳۵ هزار نفر بهره‌بردار در حوزه کشاورزی استان اردبیل خبر داد و افزود: ۳۵ درصد اشتغال و اقتصاد استان اردبیل مربوط به بخش کشاورزی است و به همین علت، فعالیت کشاورزی سهم مهمی در رونق بازار و اشتغال استان دارد.

وی بیان کرد: این استان با تولید ۵۷۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمده‌ای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل کشت و صنعت بهمن یاد سبلان را که در زمینه تولید و پرورش قارچ و محصولات گلخانه‌ای فعالیت دارد، از جمله واحدهای کشاورزی موفق در کشور عنوان کرد و گفت: این مجتمع که در سال ۱۳۷۸ تاسیس شده و سالانه ظرفیت تولید سه هزار و ۱۰۰ تن قارچ دکمه‌ای را دارد، بزرگترین واحد تولید این محصول در ایران به شمار می‌رود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای ارتقای ظرفیت تولید این مجتمع به پنج هزار و ۱۰۰ تن در سال تا ۲ سال آینده و صادرات سالانه ۲۰۰ تن از محصولات فرآوری شده این واحد تولیدی به کشور عراق گفت: این مجتمع هم‌اینک ۲۵ هزار تن کمپوست قارچ تولید کرده و علاوه بر تامین نیاز خود، بیش از ۱۸ هزار تن از کمپوست تولیدی را به شرکت‌های تولید این محصول عرضه می‌کند.

اژدری از برنامه‌ریزی برای افزایش تولید کمپوست قارچ تا سقف ۶۰ هزار تن تا ۱.۵ سال آینده در این مجتمع تولیدی خبر داد و اضافه کرد: این واحد تولید صنعتی و کشاورزی، هم‌اینک ۲۰۰ تن بذر قارچ خوراکی تولید می‌کند و به زودی ظرفیت تولید خود را به یک هزار و ۲۰۰ ارتقا می‌دهد.

وی اظهار کرد: این واحد تولیدی روزانه پنج تن قارچ خوراکی روانه بازار می‌کند و رکورد تولید ۳۰ کیلوگرم در هر متر مربع واحد تولیدی را دارد که همتزار کشورهای پیشرفته جهان در این حوزه است و نقش تعیین کننده‌ای در تامین نیاز مردم دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: این واحد تولیدی به علت تامین موارد خوراکی و با اشتغالزایی ۱۴۰ نفر و نقش‌آفرینی در رونق تولید، به عنوان واحد نمونه تولید بخش، به وزارت جهاد کشاورزی معرفی شده است تا مورد تجلیل قرار گیرد.

وی همچنین از فعالیت ۱۲ واحد پرورش قارچ صنعتی در استان خبر داد و گفت: تاکنون حدود ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به این واحدها پرداخت شده و با توجه به مستهلک شدن برخی واحدهای تولیدی قارچ استان و نیاز به نوسازی و تجهیز این واحدها به سامانه‌های نوین، ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات دیگر مورد نیاز است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=161252

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});