• امروز : دوشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 18 November - 2024
2

مشکل اصلی فرودگاه تبریز نبود هواپیمای باری است

  • کد خبر : 162007
  • 28 آبان 1403 - 10:45
مشکل اصلی فرودگاه تبریز نبود هواپیمای باری است
یازاکو - معاون امور مسافری ستاد نظارت گمرکات استان آذربایجان شرقی گفت: مشکل اصلی فرودگاه تبریز نبود هواپیمای باری است و از نظر زیرساخت و مجوزها، هیچ مشکلی وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، رضا فرشیدفر در جلسه کارگروه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان‌شرقی استان آذربایجان‌شرقی با موضوع «بررسی دلایل عدم راه‌اندازی و فعالیت کارگوی هوایی در استان» در اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه گمرک استان اطلاعات کاملی از تاریخچه فعالیت‌های کارگو ندارد، اظهار کرد: فرودگاه تبریز از سال ۱۳۹۳، در دوره استانداری آقای جبارزاده، به‌عنوان دومین کارگاه کارگوی کشور پس از فرودگاه امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد. از آن زمان، فرآیند کامل ترخیص کالا در این فرودگاه انجام می‌شود و فرودگاه تبریز نقشی اساسی و کلیدی در تسهیل تجارت و فرآیند ترخیص کالاها ایفا می‌کند.

واردات طلا از فرودگاه بین المللی تبریز

وی گفت: در خصوص سرمایه گذاری خارجی و ورود طلا به کشور باید به این نکته اشاره کرد که در دو سال گذشته میزان قابل توجهی طلا از طریق فرودگاه تبریز وارد شده است، این واردات در ۳ پروژه تولیدی به اجرا درآمده است که دو پروژه در استان آذربایجان شرقی و یک پروژه دیگر در استان زنجان قرار دارد.

فرشیدفر ادامه داد: این موضوع نشان‌دهنده وضعیت چشمگیر و موقعیت برجسته استان تبریز در سطح کشوری است و تأکید بر اهمیت این فرودگاه در تسهیل تجارت و جذب سرمایه‌گذاری خارجی دارد. این دستاورد نشان‌دهنده نقش مؤثر و برجسته فرودگاه تبریز در جذب سرمایه‌گذاری خارجی و تسهیل فعالیت‌های تجاری در سطح کشور است.

وی ادامه داد: باتوجه به رشد فوق‌العاده تجارت از سال ۱۳۹۶، افزایش حجم تجارت در این سال نسبت به سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ به چشم می خورد. در اوج فعالیت‌های کارگو در سال ۱۳۹۷، ارزش واردات به ۱۰ میلیون دلار رسید و بسیاری از واحدهای تولیدی، ترخیص کالای خود را از فرودگاه تبریز انجام می‌دادند.

معاون امور مسافری ستاد نظارت گمرکات استان آذربایجان شرقی تاکید کرد: با این حال با بازگشت تحریم‌ها از اردیبهشت ۱۳۹۷، فعالیت‌های وارداتی به شدت محدود شد و تنها شرکت ترکیش ایرلاین مجوز انتقال فوتی‌ها و واردات محدود را به دست آورد. این تغییرات باعث کاهش چشمگیر حجم کارگو و تأثیر منفی بر عملکرد تجاری و اقتصادی فرودگاه تبریز گردید.

فرودگاه تبریز مجوز صادرات کدام کالاها را دارد

فرشیدفر تاکید کرد: مشکل اصلی فرودگاه تبریز نبود هواپیمای باری است. از نظر زیرساخت و مجوزها، هیچ مشکلی وجود ندارد و تنها وثیقه لازم برای حمل کالا به‌عنوان مانع اصلی مطرح می‌باشد. در حال حاضر، ترکیش ایرلاین برای فعالیت در فرودگاه تبریز و تهران، معافیت‌های تحریمی برای بیش از ۳۸۰۰ نوع کالا دریافت کرده است و می‌تواند نقش بسزایی در بهبود شرایط کارگو و افزایش حجم واردات و صادرات از طریق فرودگاه تبریز ایفا کند. این امر می‌تواند گامی مهم در بازگرداندن رونق به فعالیت‌های کارگو و رفع موانع تجاری موجود باشد.

وی ادامه داد: علاوه بر طلا، مجوز صادرات زعفران، تلفن همراه، رایانه، انواع فلزات، طلا و جواهرات و فرش دستباف نیز برای فرودگاه تبریز صادر شده است. در صورت صرفه اقتصادی، آمادگی برای صادرات صیفی‌جات استان از طریق هوایی نیز وجود دارد. هرچند که در حال حاضر به نظر نمی‌رسد که این مسیر از نظر اقتصادی به‌صرفه باشد. این موضوع نشان‌دهنده تلاش‌ها برای گسترش دامنه فعالیت‌های صادراتی از فرودگاه تبریز و ارتقاء نقش آن در تسهیل تجارت بین‌المللی است.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=162007

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});