• امروز : پنج شنبه - ۱ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 21 November - 2024
2

زنجان دارنده پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور

  • کد خبر : 162250
  • 30 آبان 1403 - 11:00
زنجان دارنده پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور
یازاکو - نرخ بیکاری که به عنوان شاخص سلامت اقتصادی هر جامعه‌ای محسوب می‌شود در استان زنجان با ۶.۹ درصد کمترین میزان در کشور ثبت شده است.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، نرخ بیکاری به نسبت تعداد افراد بیکار در سن فعالیت اقتصادی به تعداد جمعیت فعال در این بخش گفته می شود.

جمعیت فعال اقتصادی افرادی هستند که در سن بالای ۱۵ سال مشغول به کار بوده و یا درصدد یافتن شغل مناسب برای خود هستند.

آمارهای رسمی منتشر شده در خصوص نرخ بیکاری به عنوان یکی از شاخص های مهم سلامت اقتصادی نیز شامل افرادی است که در سن کار قرار دارند و به دنبال یافتن شغل مناسب برای خود هستند.

نرخ اشتغال به عنوان نشان‌دهنده درصد افراد شاغل نسبت به کل جمعیت نیروی کار کمک می‌کند تا میزان بهره‌برداری از نیروی کار موجود در جامعه را ارزیابی کرد.

این نرخ، معیاری مهم برای تحلیل وضعیت بازار کار محسوب می شود.

زنجان عنوان دار پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور

افرادی که دارای شغل موقت، پاره‌وقت یا تمام‌وقت هستند در قالب نیروی شاغل تعریف می‌شوند و افرادیکه در سن کار هستند و در زمان معینی نتوانسته اند به شغل مناسب دست یابند جزو افراد بیکار قرار می گیرند.

اگرچه افزایش جمعیت و کمبود تقاضای نیروی کار به دلیل پیشرفت فناوری و استفاده از رایانه در بسیاری از امور از مهمترین علل افزایش بیکاری در جهان محسوب می شود اما نبود برنامه ریزی مناسب و تربیت نشدن نیروی کار مطابق با نیاز بازار نیز می تواند از علل این معضل باشد.

نرخ بیکاری در ایران طبق آمارهای صندوق بین‌المللی پول در حال حاضر ۸.۹ درصد است که بر این اساس ایران در جایگاه ۱۷ جهان در این شاخص قرار دارد.

این درحالی است که بررسی وضعیت بیکاری در ۹۹ کشور جهان نشان می‌دهد ۱۱ کشور در سال ۲۰۲۴، نرخ بیکاری ۲ رقمی دارند. نرخ بیکاری کشور ایران در فصل تابستان امسال نیز به طور رسمی ۷.۵ درصد اعلام شد که این میزان نسبت به فصل مشابه سال قبل چهار دهم درصد کاهش یافته و بخش خدمات با ۵۲.۱ درصد بیشترین سهم اشتغال، بخش‌ صنعت ۳۳.۳ درصد و بخش کشاورزی ۱۴.۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.

استان زنجان نیز در کشور با ۶.۹ درصد کمترین میزان نرخ بیکاری را دارد و سهم بخش صنعت از میزان اشتغال استان ۳۳ درصد، سهم بخش کشاورزی با ۱۰ درصد بیشتر از میانگین کشوری ۲۵ درصد و سهم بخش خدمات با بیش از ۱۰ درصد کمتر از میانگین کشوری، ۴۱ درصد است.

۴۰ درصد هدفگذاری اشتغال استان زنجان برای دانش آموختگان است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه اشتغالزایی و فراهم کردن زمینه به کارگیری نیروهای کار از مهمترین دغدغه های مسوولان استان و دستگاههای مرتبط است، گفت: از جمعیت یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری استان هم اکنون ۸۳۰ هزار نفر در سن کار هستند و نرخ بیکاری در زنجان از ۷.۵ درصد در سه سال گذشته به ۶.۹ درصد در زمان حاضر رسیده است.

‌طیب جعفری، آماده سازی و تمهید مقدمات برای اشتغال دانش آموختگان را از مهمترین مولفه های در دستور کار این اداره کل بیان کرد و افزود: از ۱۱ هزار و ۵۷ مورد اشتغالزایی هدفگذاری شده برای استان در سال جاری ۴۰ درصد مربوط به دانش آموختگان است.

وی جمعیت در سن فعالیت اقتصادی سال گذشته استان را بیش از ۴۲۳ هزار نفر بیان کرد و افزود: از این تعداد ۲۸ هزار و ۷۷۰ نفر جزو جمعیت بیکار محسوب می شوند.

جعفری با بیان اینکه با برنامه ریزی های اصولی و عملیاتی کردن آنها نرخ بیکاری در استان شیب نزولی گرفته است، اظهار داشت: سال گذشته ایجاد ۱۶ هزار فرصت شغلی جدید در استان هدفگذاری شده بود که بیش از این میزان تحقق یافت.

۱۳.۱ درصد از جمعیت جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در زنجان بیکار بوده اند

رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی استان زنجان نیز با بیان اینکه جمعیت این استان سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برآورد شد،‌ گفت: بیش از ۸۳۵ هزار و ۴۰۰ نفر از این جمعیت در سن کار (‌۱۵ تا ۶۵ سال) هستند که نرخ بیکاری این جمعیت حدود ۶.۹ درصد است.

احمد خداوردی، نرخ بیکاری گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ ساله استان زنجان را ۱۲.۳ درصد بیان کرد و اظهار داشت: نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است و بررسی روند تغییرات نرخ بیکاری استان زنجان نشان می دهد که این شاخص نسبت به سال ۱۴۰۱، ۰.۲ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه طی بررسی ها نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله نشان می دهد که ۱۳.۱ درصد از جمعیت فعال این گروه سنی در استان زنجان بیکار بوده اند، گفت: این شاخص در بین زنان نسبت به مردان در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان با بیان اینکه ۶.۸ درصد جمعیت شاغل ۱۵ ساله و بیشتر استان زنجان، دارای اشتغال ناقص هستند، گفت: این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است به طوری که در سال ۱۴۰۲ سهم اشتغال ناقص استان نسبت به سال قبل ۰.۷ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به بررسی اشتغال در بخش های عمده فعالیت اقتصادی، افزود: بخش خدمات با ۴۲.۲ درصد بیشترین سهم اشتغال استان را به خود اختصاص داده است و در مراتب بعدی، بخش های صنعت با ۳۴.۹ و کشاورزی با ۲۲.۹ درصد قرار دارند.

خداوردی همچنین با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر استان زنجان نشان می دهد که ۵۰.۷ درصد از جمعیت در سن کار استان، فعال بوده اند، بیان کرد: بررسی روند تغییرات نرخ مشارکت اقتصادی استان زنجان نشان می دهد که این شاخص نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱.۷ درصد افزایش یافته است.

کاهش بیکاری یکی از مولفه های کم شدن شاخص فلاکت در استان زنجان است

استاندار زنجان نیز با اشاره به کاهش یک درصدی نرخ بیکاری در استان از سه سال گذشته تاکنون، گفت: این امر نشان دهنده تلاش و عملیاتی شدن برنامه های منسجم و اصولی در بخش اقتصاد استان است.

محسن افشارچی همکاری‌های بخش خصوصی را یکی از مهمترین مولفه های موفقیت در این بخش بیان کرد و اظهار داشت: طی سه سال گذشته در استان بهره گیری از بخش خصوصی، تسهیل‌گری و کارگشایی از امور این بخش مورد توجه‌ بیشتری قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه همگرایی لازم برای پیشبرد کارها و افزایش سرمایه گذاری در استان ایجاد شده است، تصریح کرد: متوسط درآمد خانوارهای زنجانی طی این مدت افزایش یافته و از ۹۸۶ هزار و ۹۴۸ ریال با جایگاه ۱۳ در سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۵۳۴ هزار و ۷۴۱ ریال و رتبه هشتم در زمان حاضر رسیده است.

افشارچی با اشاره به جایگاه استان‌ها در نقشه فلاکت در تابستان امسال، داشتن رتبه اول استان در کمترین میزان شاخص فلاکت کشور را ناشی از کاهش بیکاری و تورم بیان و خاطرنشان کرد: طبق آمارها شاخص فلاکت در زنجان معادل ۳۷ درصد بوده که نسبت به میانگین کشوری ۴.۷ واحد کمتر است.

وی گفت: این آمار نشان می دهد استان زنجان وضعیت مناسب‌تری در نرخ بیکاری و تورم سالانه نسبت به سایر استان‌های کشور داشته است.

برآیند:

استان زنجان با ۶.۹ درصد کمترین میزان نرخ بیکاری را در کشور دارد که سهم بخش صنعت از میزان اشتغال استان ۳۳ درصد، سهم بخش کشاورزی ۲۵ درصد و سهم بخش خدمات ۴۱ درصد است.

این امر نشان دهنده تلاش و عملیاتی شدن برنامه های منسجم و اصولی در بخش اقتصاد استان است که همکاری‌های بخش خصوصی از مهمترین مولفه های موفقیت در این بخش عنوان می شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=162250

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});