وزیر امور خارجه ترکیه گفت: تحولات اخیر در منطقه اهمیت گفتوگو با ایران را افزایش داده است.
به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از آناتولی، هاکان فیدان که در جلسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ملی ترکیه برای بررسی بودجه سال ۲۰۲۵ این وزارت خانه سخن می گفت افزود: در همین راستا در چارچوب همکاریهای دوجانبه، هشتمین نشست شورای همکاری ترکیه و ایران در ژانویه در آنکارا برگزار شد و طرفین درباره موضوعات منطقهای و تقویت روابط دوجانبه به مشورت پرداختند و این تماسها همچنان ادامه خواهد داشت .
او با اشاره به چالشهای پیشروی ترکیه از جمله درگیریهای متوقف شده و فعال، مهاجرت غیرقانونی، افزایش اسلام هراسی و بیگانهستیزی، بحران اقلیمی، بیعدالتی اجتماعی و خطرات ناشی از فناوریهای نوین اشاره کرد و افزود: با درک این چالشها، سیاستهایی تدوین شده که مسیر حرکت دولت و اقدامات پیشگیرانه را مشخص میکند و فرصتها را برجسته ساخته و روابط خارجی را تقویت میکند.
وزیر خارجه ترکیه در ادامه به تجاوزات اسرائیل در منطقه اشاره کرد و گفت: ما با رایزنیهای گسترده در تمامی مجامع بر این واقعیت تأکید کردهایم که هیچ راهی جز راهحل دو دولت وجود ندارد. در این راستا، از همان ابتدا پیشنهاد ایجاد یک مکانیسم تضمین را مطرح کردیم و گروه تماس سازمان همکاری اسلامی-اتحادیه عرب را با هدایت و مشارکت ترکیه راهاندازی کردیم.
فیدان در پایان سخنانش به نقش ترکیه در مدیریت بحران جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت که ترکیه همچنان در تلاش است تا در تمامی سطوح منطقهای و بینالمللی به صلح و ثبات کمک کند.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین با تأکید بر پایبندی ترکیه به هدف عضویت در اتحادیه اروپا، یادآور شد که پس از پنج سال وقفه، ترکیه به نشست غیررسمی وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل دعوت شد که این نشست فرصتی برای برجستهسازی اهمیت استراتژیک ترکیه و توسعه روابط با اتحادیه اروپا فراهم کرد. او همیچنین با اشاره به مشکلات موجود در روابط ترکیه و اتحادیه اروپا گفت: متأسفانه شاهد هستیم که سیاستهای کوتاه مدت و شرایط روز بر رویکردهای اتحادیه اروپا غالب شده است؛ انتظار ما این است که اتحادیه اروپا رویکردی فراگیر و آیندهنگر در روابط خود با ترکیه اتخاذ کند.»
فیدان با اشاره به چالشهای امنیتی پیش روی ناتو، اهمیت ترکیه در این ائتلاف را برجسته کرد و یادآور شد که در اجلاس ناتو در واشنگتن، توافقهایی درباره تقویت نقش ناتو در مبارزه با تروریسم و رفع محدودیتهای تجارت صنایع دفاعی میان اعضا صورت گرفت.
قیدان همچینین درخصوص روابط ترکیه و ایالات متحده با تاکید بر تمرکز با گروه های تروریستی مستقردر آمریکا از جمله تروریستی PKK/YPG/SDG و FETÖ افزود: ما در چارچوب مکانیزم استراتژیک خود شامل موضوعاتی مانند اقتصاد، تجارت، انرژی، اقلیم، دفاع و مبارزه با تروریسم، گفتوگوهای خود را با ایالات متحده تقویت کردهایم و موضوع خرید جنگندههای F-16 را با امضای توافقنامهای به نتیجه رساندهایم؛ هدف ما ایجاد گفتوگوی سازنده با دولت جدید آمریکا بر مبنای منافع ملی ترکیه است.