به گزارش پایگاه خبری یازاکو، در پروژهای که با همکاری موسساتی مانند دانشگاه “چاناققلعه ۱۸ مارس”، “دانشگاه باهچهشهیر”، “بیمارستان متودیست” و سازمان پژوهشهای علمی و فناوری ترکیه (توبیتاک) انجام شد، تحقیقات با هدف جلوگیری از عوارض جانبی داروهای مورد استفاده در طول شیمی درمانی و توسعه درمانهایی که فقط سلولهای سرطانی را هدف قرار میدهند، ادامه دارد.
دکتر “فرح جومرت اوندر”، استاد رشته زیست شناسی پزشکی دانشگاه “چاناققلعه ۱۸ مارس” درباره این پروژه، با بیان اینکه هدف آن تولید داروهای کاندید موثر در سرطانهای سهگانه منفی سینه، پانکراس، ریه، پوست و تخمدان است، گفت: ما از سال ۲۰۱۴ روی مولکولهای هدفگیری «eEF2K» کار میکنیم. این مولکولها برای رسیدن به سلولهای سرطانی طراحی شدهاند. ما سنتزهای آلی در مقیاس کوچک خود را در آزمایشگاه تکمیل کردیم و به مرحله مطالعات حیوانی رسیدیم.
اوندر با تاکید بر اینکه هدف آنها کاهش وابستگی ترکیه به واردات داروهای گرانقیمت سرطان از خارج از کشور است، گفت: واردات داروهای سرطان حدود ۵ میلیارد دلار هزینه دارد. ما در روند توسعه ملی دارو در حال پیشرفت هستیم. در این مطالعه، ما مشخص کردیم که مولکولهایی که تولید کردیم در رده سلولی منفی سه گانه سرطان سینه موثر هستند.
وی با بیان اینکه فرآیند تولید دارو پرهزینه است و به سالها نیاز دارد درباره این تلاشها گفت: مطالعات سمیت نیاز به بودجه بالایی دارد، ما انتظار داریم از مطالعات سم شناسی پیشرفته روی حیواناتی مانند خرگوش و میمون حمایت شود. هدف ما توسعه دارویی ملی است که مطابق با تاییدیه FDA باشد.