• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Saturday - 28 December - 2024
1

دانشگاه تبریز برای توسعه زیربنایی آذربایجان همیشه محور باشد / اقدامات مهندس توکلی در تامین ۳ میلیون متر مربع زمین برای دانشگاه تبریز را آباد کنیم

  • کد خبر : 163853
  • 15 آذر 1403 - 10:10
دانشگاه تبریز  برای توسعه زیربنایی آذربایجان همیشه محور  باشد / اقدامات مهندس  توکلی در تامین ۳ میلیون متر مربع زمین برای دانشگاه تبریز را آباد کنیم
توکلی: به شاه گفتم میخواهم ایران را صنعتی کنم.گفت چه برنامه دارید:گفتم کارخانه ماشین سازی می زنم تا از سوزن تا هواپیما سازد و تراکتور سازی درست می کنم تا از بیل ساده تا کمباین و تراکتور تولید کند.

۱/رئیس جدید دانشگاه تبریزبزرگترین قطب علمی وآموزشی شمال غرب کشور منصوب شد و بزودی دوره مدیریت خود را آغاز می کند.

این دانشگاه در سال ۱۳۲۵ شمسی بعنوان اولین دانشگاه خارج از پایتخت ایران آغاز بکار کرده و شایسته است دکتر اعلمی استاد تمام گروه مهندسی عمران آب بعنوان رییس جدید این دانشگاه با استفاده از تمام ظرفیت‌های این دانشگاه و توان علمی و مدیریتی اعضای هیئت علمی در دوره مدیریت خود در روند رو به رشد این مرکز آموزش علمی قدمهای تاثیر گذاری برداشته و کارنامه خوبی را دربین روسای این دانشگاه در ادوار مختلف داشته باشد.جا دارد از زحمات چندین ساله دکتر نصرالله زاده هم قدردانی شود با اینکه ایشان ستاد رقیب پزشکیان را در این دانشگاه راه انداخت و پس از پیروزی پزشکیان هم در دانشگاه تبریز بعنوان خاستگاه دکتر پزشکیان حتی یک پلاکارد پیروزی درمحوطه آن نصب نکرد.
۲/ مدیریت جدید دانشگاه تبریز بهتر است طرح های بزرگ تحقیقاتی سازمان‌ها و وزارتخانه ها را بیشتر از گذشته برای ره یافت های علمی و کسب در آمدهای مالی و رونق کار و زندگی اساتید فرهیخته و دفاع از برند بزرگ علمی این دانشگاه را سرلوحه برنامه های کاری خود قرار دهد و پیوندهای خود را با شرکت های دانش بنیان که نیاز امروز کشورند توسعه دهند به ایجاد رشته های مربوط به هوش مصنوعی همت گماردو دانش بنیانان ، نوآوران ، کارآفرینان و نواندیشان را زیر چتر حمایتی خود بگیرد و علاوه بر گسترش رشته ها مختلف و جدید در مقاطع تحصیلات تکمیلی و فعال کردن مراکز علم و فناوری و رشد وشرکت های دانش بنیان و موسسه های تحقیقاتی و کاربردی و پژوهشکده های علمی ،ارتباط اثر بخش با صنعت ، وزارتخانه ها ، سازمان ها و کشاندن داشته های خود برای اخذ پروژه‌های کلان پژوهشی، جایگاه علمی و تحقیقاتی خود را در بین دانشگاه‌های معتبر منطقه ای و ملی نیزارتقا بخشند.
۳/در رتبه بندی دانشگاه های جهان و رتبه بندی آکادمیک و دانشگاه‌های برتر برای ارتقا جایگاه دانشگاه باید تلاش‌های جدی صورت گیرد. دانشکده اقتصاد را ارج نهید تا در ارتباط با تجارت وارایه طرح های نو بجنبند به گروه مدیریت بها دهید تا به توسعه رشته های مدیریتی بیشتر بپردازد. مرکز آموزشهای آزاد راه اندازید تا آموزش‌های علمی و فنی و کاربردی به متن جامعه راه یابد .دانشجویان خارجی را فقط به عراقی ها اختصاص ندهید از همه جا دانشجو جذب کنید .در گروه پژوهی جغرافیا که مستقل فعالیت می کند و یا در موسسه پژوهشی مهندسی و علوم آب و یا پژوهشکده محیط زیست دانشگاه تبریز برای نجات دریاچه نیمه جان《چی چست》 طرح های کاربردی ارائه شود؟ دانشکده های مکانیک ،برق شیمی ، زیست،کامپیوتر که همه ظرفیت‌ها ی فنی و اساتید ممتاز زیادی دارند را تقویت کنید و در موسسه تاریخ و فرهنگ ایران بخش هایی از زوایای پنهان تاریخ آذربایجان گشوده شود ؟در دانشکده کشاورزی به آبادانی ۳ میلیون متر زمین بکر جاده خاوران چاره اندیشی گردد. کتاب جامع و مستند وقایع آذربایجان در ادوار مختلف در گروه تاریخ تدوین شود؟ چرا دانشکده علوم ارتباطات در این دانشگاه نیست تا در این عصر جهانی شدن و سپهر رسانه ها و جولان ماهواره ها به تربیت کارگردان ،فیلمساز ، تهیه کننده ، مستند ساز و روزنامه نگار بپردازید؟

۴/مطمئن باشید اگر به علم و تربیت و اشتغال آینده دانشجویان اندیشیده شود پس از فراغت از تحصیل مهاجرت نمی کند. دانشجویان با فراغ بال و آرامش خاطر دنبال علم آموزی و فن آموزی و رشد آگاهی ها و شکوفایی استعداد ها و توانمند سازی خود مبادرت خواهند کرد.
هویدا خواهد بود که رئیس محترم دانشگاه تبریز و هییت رییسه آن زمینه های رشد و شکوفایی بزرگترین مجموعه علمی و دانشگاهی شمال غرب کشور را در سرلوحه تمام امور قرار دهند برای رونق و توسعه این دانشگاه بزرگ مادر کشور مدیران ملی و محلی را
ترغیب و تشویق کنند و از کمیسیون آموزش عالی مجلس که جولان نمایندگان تبریز است مددجویندو به بالندگی و سازندگی دانشگاه بیاندیشند ،یاد دانشمندان و بزرگان و پیشکسوتان علمی دانشگاه تبریز را که گزند روزگار از ما می گیرد باشند که اخیر تعدادی از دانشمندان آن مثل زنده یادان دکتر راشد محصل ،دکتر متین، دکتر مسیحا و دکتر اردوبادی به دیار باقی شتافتند و حتی خبر درگذشت آن ستارگان در سایت داخلی دانشگاه هم چندان منتشر نگردید و بزرگداشتی گرفته نشد.که این دانشگاه به واحد روابط عمومی و ارتباطات و انتشارات قوی هم نیاز دارد.

۵/ به فکر استفاده از میلیونها متر زمین مر غوب دانشگاه به طول ۸ کیلومتر بین دو جاده جدید و قدیم تهران- تبریز در جوار شهرک خاوران باشید که خار و خاشاک در بخش‌های وسیع آن ریشه دوانده و طرحی و همتی برای احیا آن در هیئت رئیسه دانشگاه قبلی دیده نشد و آنها حتی با کلنگ زنی بدنبال تبدیل این اراضی کشاورزی به خانه سازی خود و همفکرانش تحت عنوان مولد سازی بودند که خوشبختانه این طرح نامیمون متوقف شد. و عده ای ناجوانمردانه و بابی تدبیری،میلیون‌ها متر آن را برای ساخت مسکن ملی و اساتید اختصاص داده بودند ومیخواستند تجزیه کنند…و یا صدها هزار متر املاک دانشگاه در نقاط مختلف از شمال کشور تا آذربایجان بلا استفاده مانده که نیاز به طرح های سازندگی و آبادانی است .

دانشگاه تبریز به عنوان چهارمین دانشگاه جامع کشور ،دومین دانشگاه قدیمی ایران پس از دانشگاه تهران، در حال حاضر با ۲۴ هزار دانشجو و ۱۶۰۰ نفر استاد و کارمند و کارشناس با ۲۰۰ آزمایشگاه تخصصی و عمومی با ۲۰ دانشکده ، ۲۹ قطب علمی و ۲ پردیس دانشگاهی جایگاه مهمی در آموزش عالی کشور دارد .
۶/درد مردم بلا دیده آذربایجان درد توسعه و آبادانی و سازندگی و از قافله پیشرفت و ترقی عقب ماندن است و انتظار از قطب اول علمی منطقه یعنی دانشگاه تبریز شتاب توسعه آذربایجان با تربیت نیروی انسانی آگاه و متخصص و ره آوردهای علمی و پژوهشهای بنیادی و کاربردی با نگاه جهانی اندیشیدن و محلی عمل کردن است. دانشگاه تبریز باید در توسعه این
کانون فرهنگ و تمدن و جمعیت و جغرافیا بیش از گذشته سهامدار باشد و نبض توسعه و عمران و سازندگی را بدست گیردوبا تزریق نیروهای تربیت یافته وعاشق پیشه فکور و علمی لازم دربدنه مدیریت های اجرایی دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی آذربایجان، شتاب دهنده و میدان دار اصلی همه جریانات باشد.
۷/طراحان تاسیس
دانشگاه تبریز حدود ۸۰ سال پیش با ۳ رشته ادبیات، طب و فلاحت این دانشگاه را بنیان نهادند. آنها می دانستند که ادبیات همان هویت و داشته های فرهنگی یک ملت است.پزشکی علم ابدان و با سلامتی انسانها سر و کار دارد و حیاتی است. و فلاحت یا کشاورزی اساس تامین میوه ، سبزی ،آذوقه ،و خورد و خوراک یک کشور است.آنها در تبریز دانشکده فلاحت یا به زبان امروزی دانشکده کشاورزی را راه انداختند و جالب این است که اولین رشته هاو دانشکده که در زمینه کشاورزی در خارج از پایتخت راه افتاد همین دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز بود.
۸/ کلیه مایحتاج انسانها یا منشأ معدنی دارند یا منشا کشاورزی، که هر دو آن ها به خاک بستگی دارد.شما آپارتمان خود را در نظر بگیرید.سنگ،گچ،آهن،آجر،شیشه،آلومینیوم، ظروف مسی،فلزی،نایلونی ووو همه منشأ معدنی دارند.و خورد و خوراک اهل خانه را در نظر گیریم.نان،لبنیات،غلات،سبزیجات، پروتئین ،گوشت، ،میوه ها همه و همه که در خانه مصرف می‌شود منشأ کشاورزی دارند.بنابراین در تمام کشورهای پیشرفته به دانشکده های علوم زراعی و باغی ارزش زیادی قائل اند.بانیان تاسیس دانشگاه تبریز نیز ۸ دهه پیش چنین نگرشی عمیقی در ایجاد دانشکده فلاحت داشتند.
۹/زنده یاد مهندس توکلی یکی از طراحان صنعت کشور وقتی از دانشگاه شیکاگو فوق لیسانس مکانیک گرفت و پس از دهه ۳۰ در راس گروه علمی _اجرایی صنعت ایران قرار گرفت برای توسعه ایران دو شاخه صنعت پایه در تبریز را برای رشد صنعتی و کشاورزی ایران در نظر گرفت.اول ایجاد یک کارخانه ماشین سازی بود.که خودش بعدها گفت: که می خواست از سوزن تا هواپیما رادر تبریز بسازد.و سالهای سال پس از راه اندازی کارخانه ماشین سازی بخشی از تولیدات و ابزار آلات آن در بخش های باغی و زراعی نیز کاربرد فروانی داشت.
۱۰/شادروان مهندس تقی توکلی بنیانگذار صنایع مس ایران در کرمان می گفت: به شاه گفتم:می‌خواهیم صنعتی را در ایران بنیان نهیم که از یک بیل ساده مورد نیاز کارگر و دهقان تا تراکتور و کمباین را طراحی و بسازد .پادشاه گفت: اسم این صنایع چیست؟توکلی گفت :صنایع موسوم به تراکتور سازی است که مدتها قبل در انگلستان راه افتاده و من می‌خواهم در قاره آسیا جزو اولین کشورهایی باشیم که برای توسعه کشاورزی این صنایع را راه اندازیم.توکلی می گفت :به آلمان رفته و برای خرید تکنولوژی تراکتور مذاکره کرده ولی آنان از انتقال تکنولوژی به ایران خوداری کرده و سیاست متروپل_پیرامون را مطرح کردند. بعدها توکلی از کشورهای بلوک شرق صنعت تراکتور را به تبریز آورد و در میلیونها متر مربع زمین در قراملک صنایع مادر ایران را راه انداخت…
چه مردان بزرگی در ایران بودند‌امروز جای طراحان صنایع ماشین سازی و کشاورزی ایران با بی تدبیری، مشهدی قربانها گرفته اند و کارخانه ماشین سازی ایران را به این روز انداخته اند .کجا بودیم کجا رسیدیم.

۱۱/توکلی ابتدا برای ایجاد مرکز تحقیقات کشاورزی و کاشت هر نوع درخت و جوانه کشاورزی در کنار غرب صنعتی تبریز،زمینی چند صد هکتاری موسوم به《 داداش آباد》 را در اختیار دانشگاه تبریز قرار داد.همزمان اجرای طرح جاده بین‌المللی سنتو در غرب صنعتی مطرح شد و با موافقت مسئولان وقت دانشگاه و استانداری نزدیک به ۳۰۰ هکتار از اراضی جاده باسمنج مابین دوجاده جدید و قدیم تهران /تبریز برای توسعه علمی کشاورزی در اختیار دانشگاه تبریز قرار گرفت. و امروز این رسالت استفاده بهینه از فضا های آموزشی و کشاورزی دانشگاه تبریز در سرلوحه امور مدیریت جدید آن باشد تا دانشگاه تبریز بیش از پیش بالنده گردد و ان شاالله محور توسعه منطقه قرار گیرد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=163853

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});