به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، در این دیدار که در محل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران انجام شد، طرفین به معرفی توانمندیهای مناطق خود در زمینه صنعت خودرو و قطعهسازی پرداختند.
استیو ووشیگا؛ رئیس اتحادیه قطعات خودرو و موتوری ونژو در این نشست با ارائه توضیحاتی در خصوص قدمت این شهر در صنعت خودرو گفت: این اتحادیه دارای چهار هزار نفر عضو فعال بوده و قطعات تولیدی با کیفیتی برای تمامی خودروها تولید میکند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهی تولیدات این صنعت از ونژو چین صادر میشود، این شهر را یکی از صادرکنندگان قطعات پژو و هیوندا به ایران عنوان کرد.
ووشیگا با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ شرکت ونژویی در نمایشگاه اتومکانیکای شانگهای حضور دارند، از اعضای هیئت اتاق تبریز دعوت کرد تا از غرفههای این شرکتها نیز بازدید به عمل آورند.
وی همچنین از برگزاری یک نمایشگاه در خصوص قطعات خودرو در ماه جولای سال ۲۰۲۵ خبر داد و از هیئت اتاق تبریز دعوت کرد تا از این نمایشگاه بازدید کنند.
رئیس اتحادیه خودرویی و موتوری ونژو با اعلام این نکته که تعرفههای واردات در آمریکا برای کالاهای چینی افزایش زیادی داشته است، از علاقهمندی این کشور برای سرمایهگذاری در کشورهای ثالث خبر داد.
وی با اشاره به سیاست دولت چین و علاقه به فعالیت شرکتهای این کشور در اقصی نقاط جهان، از تمایل خود و اعضای این اتحادیه برای حضور در ایران خبر داد.
پیشنهاد برگزاری همایشهای مشترک در تبریز، شانگهای و ونژو
یونس اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز در این دیدار، از علاقهمندی اعضای اتاق تبریز به همکاری و تولید مشترک با شرکتهای کشور چین خبر داد.
وی با اشاره به نیاز ایران به قطعات خودرو و وجود نیروی کار ماهر و منابع فراوان در کشور، زمینه حضور شرکتهای چینی و تولید مشترک در ایران را مساعد عنوان کرد.
پایدار از آمادگی اتاق بازرگانی تبریز برای میزبانی از شرکتهای چینی و حضور در نمایشگاه قطعهسازی و خودروسازی تبریز خبر داد.
ئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز همچنین پیشنهاد برگزاری همایشهای مشترک در تبریز، شانگهای و ونژو را برای همکاریهای بیشتر مطرح کرد.
شادرام؛ قائم مقام سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای ضمن اعلام آمادگی کنسولگری برای ایجاد ارتباط بیشتر بین طرفین از پیشنهادات افزایش تعامل بین دو طرف استقبال کرد.
وی با اشاره به مشابهتهای موجود میان تبریز و ونژو از تلاش برای ایجاد خواهرخواندگی میان این دو شهر خبر داد و افزود: این امر از برنامههای آتی کنسولگری است.
خلیل عبدی؛ رایزن اقتصادی کشورمان در شانگهای، از ونژو بهعنوان قطب خودروسازی چین و از تبریز بهعنوان قطب قطعهسازی ایران یاد کرد.
پایدار با اشاره به اهمیت تسهیلگری در کنسولگری، از قول مساعد برای پیگیری افزایش تعامل طرفین خبر داد.
رایزن اقتصادی ایران با اشاره به تولید ۲۵ میلیون خودرو در چین، این کشور را بزرگترین تولیدکننده خودرو معرفی کرد و افزود: این کشور با تولید بیشترین تعداد خودروهای برقی دارای رتبه اول است.
سهند شهبازی؛ مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز ضمن قدردانی از تلاشهای نمایندگی وزارت امور خارجه در تبریز و همچنین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شانگهای، بر لزوم تداوم ارتباط بین شرکتهای چینی و استان آذربایجان شرقی تاکید کرد.
وی در ادامه به معرفی ظرفیتهای تولیدی و تجاری استان در زمینههای مختلف پرداخته و توضیحاتی در رابطه با امتیازات و مشوقهای سرمایهگذاران خارجی در منطقه آزاد ارس ارائه داد.
در پایان این نشست طرفین به رسم یادبود هدایایی تبادل کردند.