یکی از برنامههای هیئت تبریزی حضور در دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در شانگهای و دیدار با رئیس نمایندگی این اتاق بود.
بابک بشارتی؛ رئیس دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و چین در شانگهای در این دیدار، با اشاره به حجم تجاری میان ایران و چین، چین را مهمترین شریک تجاری ایران در سالهای اخیر اعلام کرد.
وی از اعلام آمادگی اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین و دفتر این اتاق در شانگهای، برای هرگونه همکاری با اعضای اتاق بازرگانی تبریز خبر داد.
لزوم تدوین شیوهنامه تجارت با چین
یونس اکبرپور پایدار؛ عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به عدم آشنایی تجار ایرانی با قوانین چین خواستار تدوین شیوهنامهای از طرف اتاق مشترک ایران و چین و ارسال آن به تمامی اتاقهای کشور از جمله اتاق بازرگانی تبریز شد، تا اعضای این اتاقها بتوانند بدون هیچگونه مشکلی طبق شیوهنامه به تجارت با چین بپردازند.
وی حضور در نمایشگاههای مختلف را از برنامههای اتاق برای افزایش توانمندی و ایجاد ارتباط بین فعالان اقتصادی استان با سایر استانها و کشورهای دیگر عنوان کرد.
پایدار شرکت در نمایشگاه اتومکانیکا شانگهای و نمایشگاههای متعدد از جمله شکلات، خشکبار، چرم، کفش، قطعهسازی، خودروسازی، پتروشیمی و صنایع مرتبط با محصولات سلولزی، محصولات پلیمر و پلاستیک و همچنین صدور خدمات فنی و مهندسی را از برنامههای مصوب اتاق بازرگانی تبریز برای اعضا عنوان کرد.
وی مهمترین مشکل برای تجارت استان و ایران را با کشورهای خارجی، بحث نقل و انتقال پول و پرداختهای مالی دانست.
وی ضعف تکنولوژیهای موجود در صنایع کشور را یک آفت مهم دانست و افزود: نتیجه این امر، هدر رفتن نیروی کار و انرژی ارزان در صنایع کشور است.
پایدار ادامه داد: قدیمی بودن تکنولوژیهای موجود در صنایع کشور باعث میشود تا این صنایع از انرژی بیشتری نسبت به استانداردهای جهانی استفاده شده و همچنین از نیروی کار بیشتری نسبت به نیروی کار استاندارد جهانی استفاده شود، بنابراین انتقال تکنولوژی در حال حاضر یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
تاسیس میز تجاری چین در اتاق تبریز
سهند شهبازی؛ مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به وجود میزهای تجاری کشورهای هدف در اتاق بازرگانی تبریز، از تاسیس میز تجاری چین در آینده نزدیک در این اتاق خبر داد.
اعضای هیئت اتاق هیئت اعزامی اتاق بازرگانی تبریز در ادامه برنامههای خود در چین با رئیس شورای ارتقای تجارت بینالمللی شانگهای (CCPIT) ملاقات کردند.
“جو مین هائو”؛ رئیس شورای ارتقاء تجارت بینالمللی شانگهای (CCPIT) با اشاره به مناسبات تجاری بسیار سطح بالای ایران با چین ابراز امیدواری کرد که این ملاقات به گسترش روابط تجاری بینجامد
وی در ادامه با اشاره به شیوع ویروس کرونا در سالهای پیش گفت: شانگهای بعد از کرونا توانست اقتصاد خود را احیا کرده و GDP خود را افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه از سال ۲۰۲۶ تا سال ۲۰۳۰ شانگهای وارد پانزدهمین برنامه توسعه زیر نظر دولت مرکزی خواهد شد، گفت: از نظر حزب کمونیست شانگهای به عنوان مرکز تجاری چین خواهد بود
مین هائو یکی از وظایف شورای ارتقای تجارت بینالمللی شانگهای را حضور در نمایشگاهها عنوان و اعلام کرد: این نهاد سالانه در شانگهای ۳۰ نمایشگاه را برگزار و مدیریت میکند که مساحت این نمایشگاهها در مجموع به بیش از یک و نیم میلیون متر مربع میرسد.
وی با اشاره به اینکه شهر شانگهای با استانهای همجوار خود یعنی استانهای ججیان و جیانگسو در مجموع به عنوان مهمترین قطب تجاری چین و شرق آسیا به حساب میآید، افزود: وظیفه دیگر این نهاد کمک به سرمایهگذاری اعضا در خارج از کشور است.
مین هائو با اشاره به اینکه روابط سیاسی دو کشور چین و ایران بسیار مناسب و دوستانه است آن را پیشزمینه بسیار برای گسترش روابط تجاری دانست.مین هائو گفت: این نهاد به عنوان مرکز داوری تجاری نیز عمل میکند و در شانگهای و هنگ کنگ دارای دفتر فعال است.
رئیس شورای ارتقای تجارت بینالمللی شانگهای، نمایشگاه اتومکانیکای شانگهای را یکی از بهترین نمایشگاههای دنیا در زمینه قطعهسازی خودرو عنوان و آن را در رده A طبقه بندی کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه همه ساله در اواخر آوریل نمایشگاه خودرو نیز در شانگهای برگزار میشود، از اعضای اتاق بازرگانی تبریز دعوت کرد تا از این نمایشگاه نیز بازدید به عمل آورند.
مین هائو ادامه داد: به زودی و پیش از آغاز نمایشگاه خودرو شانگهای در آوریل، کمیته خودرو و لوازم یدکی خودرو خواهد کرد و به اعضای به اتاق تبریز نیز این مسئله اطلاع داده خواهد شد تا بتوانند همکاریهای خود را افزایش دهند.
وی ادامه داد: شانگهای و سه استان همجوار آن در مجموع بزرگترین منطقه تولید خودرو و لوازم یدکی خودرو و همچنین طراحی خودرو در جهان هستند و در هر سال بیش از ۱۰ میلیون خودرو در این منطقه تولید میشود.
مین هائو با اشاره به اینکه روابط سیاسی دو کشور چین و ایران بسیار مناسب و دوستانه است آن را پیشزمینه بسیار برای گسترش روابط تجاری دانست.
پیشنهاد همکاری های مشترک قطعه سازان ایران و چین
اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز در این دیدار ضمن تشکر از میزبانی شورای ارتقای تجارت بینالمللی شانگهای، اتاق تبریز را قدیمیترین اتاق تجارت ایران با سابقه ۱۶۶ ساله معرفی کرد.
وی استان آذربایجانشرقی را یکی از استانهای صنعتی ایران معرفی کرد و ادامه داد: این استان در ۱۶ صنعت از جمله تولید و صادرات مواد معدنی، محصولات کشاورزی، خشکبار، شیرینی و شکلات و صنایع غذایی، پتروشیمی، پلاستیک و پلیمر، مواد نفتی، رنگ و رزین، چرم و کفش، فرش و صنایع دستی، قطعهسازی و خودروسازی و تراکتورسازی، صنایع چوب و صادرات خدمات فنی و مهندسی دارای توانمندیهای صادراتی است.
پایدار با بیان اینکه استان آذربایجانشرقی دارای ۱۱ خودروساز و بیش از ۴۰۰ واحد قطعهسازی فعال است این استان را قطب قطعهسازی و خودروسازی ایران معرفی کرد.
وی هدف از حضور هیئت اتاق بازرگانی تبریز در شانگهای و بازدید از نمایشگاه اتومکانیکای شانگهای را ایجاد همکاریهای جدید بین شرکتهای توانمند قطعهساز استان با قطعهسازان و خودروسازان چینی بیان عنوان کرد.
رئیس هیئت اعزامی اتاق بازرگانی تبریز به چین، هدف مهم تجارت ایران با چین را تجارتی دوسویه و سودمند برای ۲ طرف بیان کرد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، پیشنهاداتی در خصوص همکاریهای مشترک میان شرکتهای قطعهساز و خودروساز ایران و چین در زمینه تحقیق و توسعه ارائه داد.
وی همچنین از شرکتهای چینی برای حضور در نمایشگاههای استان آذربایجانشرقی و بازدید از صنایع استان دعوت به عمل آورد.
پایدار گفت: این استان بهترین راه ارتباطی و کوتاهترین مسیر برای صادرات به اروپا است.
وی ضمن تشکر از دعوت رئیس شورای ارتقای تجاری بینالمللی شانگهای برای حضور اتاق تبریز و بازدید از نمایشگاه خودرو در آوریل سال آینده میلادی، آمادگی اتاق تبریز را برای همکاری با کمیته خودرویی که قرار است در این شورا تشکیل شود، اعلام کرد.
رئیس هیئت اعزامی اتاق بازرگانی تبریز به چین، هدف مهم تجارت ایران با چین را تجارتی دوسویه و سودمند برای ۲ طرف بیان کرد.
چین شریک اصلی تجاری ایران است
شادرام قائم مقام سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای در جمع اعضای اتاق تبریز با اشاره به اینکه چین در حال حاضر شریک اصلی تجاری بسیاری از کشورهای جهان است و در آینده نزدیک به شریک تجاری تمامی کشورهای دنیا تبدیل خواهد شد، بر اهمیت گسترش همکاریها با چین تاکید کرد.
آذربایجانشرقی، بهترین منطقه برای سرمایهگذاری مشترک در زمینه قطعهسازی و خودروسازی
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز هم توضیحاتی در خصوص صنایع استان و به خصوص صنایع خودروسازی و قطعهسازی ارائه کرد.
اکبرپور پایدار با اشاره به اینکه بیش از ۲۵ میلیون دستگاه خودرو در کشور در حال تردد هستند، افزود: این بخش از صنایع قابلیت همکاری با طرف چینی را دارد.
پایدار با اشاره به وجود انرژی ارزان، نیروی کار ماهر و وجود دانشگاههای معتبر در آذربایجانشرقی، این استان را یکی از بهترین مناطق برای سرمایهگذاری مشترک در زمینه قطعهسازی و خودروسازی معرفی کرد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز با اشاره به اینکه هم اکنون در کشور ، تلاشهایی در جهت رفع ناترازی انرژی انجام میگیرد، از تلاشهای کمیته انرژی کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز و همچنین برنامههای اجرا شده و در حال اجرای اتاق در این خصوص خبر داد و افزود: توسعه و فرهنگسازی برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یکی از اولویتهای اتاق تبریز است.
تمایل قطعه سازان چینی برای حضور در ایران
اعضای هیئت اتاق بازرگانی تبریز در ادامه برنامههای خود در شانگهای چین با نمایندگان اتحادیه قطعات موتوری و خودرویی ونژو دیدار کردند.
در این دیدار که در محل سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران انجام شد، طرفین به معرفی توانمندیهای مناطق خود در زمینه صنعت خودرو و قطعهسازی پرداختند.
استیو ووشیگا؛ رئیس اتحادیه قطعات خودرو و موتوری ونژو در این نشست با ارائه توضیحاتی در خصوص قدمت این شهر در صنعت خودرو گفت: این اتحادیه دارای چهار هزار نفر عضو فعال است و قطعات تولیدی با کیفیتی برای تمامی خودروها تولید میکند.
وی با بیان اینکه بخش عمده تولیدات این صنعت از ونژو چین صادر میشود، این شهر را یکی از صادرکنندگان قطعات پژو و هیوندا به ایران عنوان کرد.
ووشیگا با اشاره به اینکه بیش از ۸۰۰ شرکت ونژویی در نمایشگاه اتومکانیکای شانگهای حضور دارند، از اعضای هیئت اتاق تبریز دعوت کرد تا از غرفههای این شرکتها نیز بازدید کنند.
وی همچنین از برگزاری یک نمایشگاه در خصوص قطعات خودرو در ماه جولای سال ۲۰۲۵ خبر داد و از هیئت اتاق تبریز دعوت کرد تا از این نمایشگاه بازدید کنند.
رئیس اتحادیه خودرویی و موتوری ونژو با اعلام این نکته که تعرفههای واردات در آمریکا برای کالاهای چینی افزایش زیادی داشته است، از علاقهمندی این کشور برای سرمایهگذاری در کشورهای ثالث خبر داد.
وی با اشاره به سیاست دولت چین و علاقه به فعالیت شرکتهای این کشور در اقصی نقاط جهان، از تمایل خود و اعضای این اتحادیه برای حضور در ایران خبر داد.
پیشنهاد برگزاری همایشهای مشترک در تبریز، شانگهای و ونژو
اکبرپور پایدار؛ رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز در این دیدار، از علاقهمندی اعضای اتاق تبریز به همکاری و تولید مشترک با شرکتهای کشور چین خبر داد.
وی با اشاره به نیاز ایران به قطعات خودرو و وجود نیروی کار ماهر و منابع فراوان در کشور، زمینه حضور شرکتهای چینی و تولید مشترک در ایران را مساعد عنوان کرد.
پایدار از آمادگی اتاق بازرگانی تبریز برای میزبانی از شرکتهای چینی و حضور در نمایشگاه قطعهسازی و خودروسازی تبریز خبر داد.
رئیس کمیسیون صنایع و انرژی اتاق بازرگانی تبریز همچنین پیشنهاد برگزاری همایشهای مشترک در تبریز، شانگهای و ونژو را برای همکاریهای بیشتر مطرح کرد.
شادرام؛ قائم مقام سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای ضمن اعلام آمادگی کنسولگری برای ایجاد ارتباط بیشتر بین طرفین از پیشنهادات افزایش تعامل بین دو طرف استقبال کرد.
وی با اشاره به مشابهتهای موجود میان تبریز و ونژو از تلاش برای ایجاد خواهرخواندگی میان این دو شهر خبر داد و افزود: این امر از برنامههای آتی کنسولگری است.
خلیل عبدی؛ رایزن اقتصادی کشورمان در شانگهای، از ونژو بهعنوان قطب خودروسازی چین و از تبریز بهعنوان قطب قطعهسازی ایران یاد کرد.
وی با اشاره به اهمیت تسهیلگری در کنسولگری، از قول مساعد برای پیگیری افزایش تعامل طرفین خبر داد.
رایزن اقتصادی ایران با اشاره به تولید ۲۵ میلیون خودرو در چین، این کشور را بزرگترین تولیدکننده خودرو معرفی کرد و افزود: این کشور با تولید بیشترین تعداد خودروهای برقی دارای رتبه اول است.
سهند شهبازی؛ مدیر امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز ضمن قدردانی از تلاشهای نمایندگی وزارت امور خارجه در تبریز و همچنین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در شانگهای، بر لزوم تداوم ارتباط بین شرکتهای چینی و استان آذربایجان شرقی تاکید کرد.
وی در ادامه به معرفی ظرفیتهای تولیدی و تجاری استان در زمینههای مختلف پرداخته و توضیحاتی در رابطه با امتیازات و مشوقهای سرمایهگذاران خارجی در منطقه آزاد ارس ارائه داد.
به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران در حال حاضر حجم تجارت سالانه ایران و چین بیش از ۳۰ میلیارد دلار است، اما سقف تجاری ۲ کشور میتواند تا ۵۰ میلیارد دلار ارتقاء یابد.
صمد حسنزاده اردیبهشت امسال در همایش تجاری ایران و چین در حاشیه رویداد ایران اکسپو اظهار کرد: چین شریک نخست تجاری کشورمان است.