• امروز : پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 12 December - 2024
1

دلار در بحران

  • کد خبر : 164007
  • 17 آذر 1403 - 10:10
دلار در بحران
یازاکو - انتظارات تورمی متاثر از رشد ریسک‌های سیاسی در منطقه و برخی تحریم‌های جدید، در کنار تقاضای پایان سال برای ارز، دلار را در این روزها دچار بحران کرده است.

یازاکو، جعفر ساعی نیا_ یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار ارز/ دلار در نیمه پایینی کانال اول از کریدور هفتم

قیمت دلار در هفته دوم آذر به کریدور هفتم وارد شد و با رشدهای پلکانی در این محدوده پیش‌روی کرد؛ به گونه‌ای که در آخرین معامله روز چهارشنبه با رشد دو درصدی همراه شد و در نیمه پایینی کانال اول از کریدور هفتم به کار خود پایان داد.

موضوع انتظارات تورمی متاثر از رشد ریسک‌های سیاسی در منطقه و برخی تحریم‌های جدید، در کنار تقاضای پایان سال برای ارز، رشد پلکانی برای دلار را رقم زده و کار را برای بازارساز سخت کرده است.

برخی از کاهشی‌های بازار معتقدند در روزهای آینده شاهد صعودهای شارپی در قیمت ارز نخواهیم بود؛ زیرا ورود پول به بازار سخت است و شرایط اجتماعی نیز کشش پرش‌های بلند در مقطع زمانی کوتاه را ندارد؛ اما باید در نظر داشت در بازه تعطیلی بازارهای داخلی، قیمت تتر سقف قبلی را شکسته و ۷۳ هزار تومانی شده است.

گفتنی است در هفته‌های گذشته موضوع چراغ سبز تهران برای شروع دور جدیدی از مذاکرات ایران با آمریکا برای کاهش قیمت دلار به کمک بازارساز آمد؛ اما گفت‌وگوی عباس عراقچی وزیر امور خارجه با «العربی الجدید» که روز جمعه ۱۶ ‌آذر منتشر شد چندان امیدبخش نبود.

عراقچی در این گفت‌وگو درباره احتمال مذاکره با دولت جدید آمریکا گفت که تهران ابتدا باید سیاست‌های دولت جدید را ارزیابی کند. او تأکید کرد که ایران سیاست خود را بر اساس رفتار دولت آمریکا تنظیم خواهد کرد و اکنون زمینه‌ای برای گفت‌وگو وجود ندارد.

بازار سهام/ روند مثبت هفته دوم آذرماه

بازار سهام هم‌راستا با هفته‌های گذشته خود، هفته دوم آذرماه را در روندی مثبت گذراند.

در جریان روز ۱۴ آذرماه شاخص کل بورس با افزایش ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحدی در سطح ۲ میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۶۰ واحدی ایستاد. شاخص کل هم وزن با افزایش ۶ هزار و ۲۳۸ واحدی در سطح ۸۰۲ هزار و ۳۵۳ واحدی ایستاد.

گفتنی است، در هفته‌ای که گذشت، شاخص کل بورس توانست خود را به نزدیکی مقاومت تاریخی خود یعنی دو میلیون و ۵۵۰ هزار واحد برساند. تحلیلگران معتقدند، شاخص کل می‌تواند مقاومت تاریخی خود را از پیش رو بردارد و بعد از آن تارگت شاخص حوالی دو میلیون و ۹۰۰ هزار واحد خواهد بود.

بازار سهام در هفته گذشته تحت تاثیر اخبار مثبت از جمله نامه شفافیت در خصوص افزایش سودسازی و درآمد شرکت سایپا، از طریق افزایش نرخ فروش محصولات خودرویی این شرکت قرار گرفت. سهام خساپا توانست لیدری صنایع کوچک و متوسط را بر عهده گیرد.

مریم محمدرضایی، کارشناس بازار سرمایه درخصوص شرایط این روز‌های بازار گفت: «بورس تهران روز‌های پررونقی را پشت سر میگذارد و قیمت سهام نیز ارزندگی بسیار قابل توجهی دارد.»

وی ادامه داد: «سیگنال مثبت ارز نیما و صحبت‌های وزیر اقتصاد این هفته نیز می تواند به رشد و صعود بازار سرمایه کمک کند.»

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: «با توجه به اینکه شاخص کل بورس مسیری تا رکوردشکنی ندارد، احتمالا این هفته شاهد یک استراحت کوتاه در معاملات بازار باشیم.»

محمدرضایی گفت: «به طور میانگین معاملات هفته آینده صعودی خواهد بود؛ اما ممکن است در برخی از روز‌ها تا حدودی با سرخ پوشی نیز مواجه هستیم؛ اما با توجه به سیگنال‌ها روند نزولی در معاملات دیده نمی‌شود.»

بازار سکه و طلا/ رشد اندک قیمت سکه و طلا

محمد کشتی‌آرای با اشاره به تحولات بازار طلا و سکه در یک هفته گذشته، گفت: قیمت هر سکه بهار آزادی طرح قدیم با رشد ۵۰۰ هزار تومانی نسبت به ابتدای هفته به ۵۰ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان، سکه طرح جدید با رشد یک میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی هفتگی به ۵۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان، نیم سکه با رشد ۶۰۰ هزار تومانی هفتگی به ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی به ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، سکه گرمی با رشد ۳۰۰ هزار تومانی هفتگی به هشت میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۲۲ هزار تومانی هفتگی به چهار میلیون و ۶۷۷ هزار تومان، هر مثقال طلای آب شده با رشد هفتگی ۵۵۰ هزار تومانی به ۲۰ میلیون و ۲۱۰ هزار تومان و هر گرم طلای ۲۴ عیار با رشد ۱۶۰ هزار تومانی نسبت به ابتدای هفته به ۶ میلیون و ۲۱۳ هزار تومان رسید.

وی خاطرنشان‌کرد: در این هفته، حباب سکه با ثبت رشد ۱۰۰ هزار تومانی به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسید.

کشتی‌آرای با اشاره به اینکه حباب سکه در روزهای اخیر تغییر چندانی نکرده و حتی با کاهش همراه بوده است، دلیل اصلی این امر را عرضه‌های متوالی انواع سکه از سوی بانک مرکزی عنوان کرد.

وی اظهار داشت: این سکه‌ها به اشخاص واگذار می‌شود و تعداد آنها نیز محدود است، با این حال جوابگوی بخشی از تقاضای بازار خواهد بود که همین مساله سبب می‌شود حباب سکه کاهش یابد؛ به طوری که باید گفت امروز حباب سکه در کف خود قرار دارد.

این کارشناس بازار طلا در عین حال گفت: در بازارهای جهانی با توجه به اینکه تغییر و تحولات سیاسی خاصی را شاهد نبودیم، به نظر نمی‌رسد قیمت جهانی طلا طی روزهای آینده با تغییر خاصی همراه شود.

بازار مسکن/ رکود جز جداناشدنی بازار مسکن

رکود حاکم بر بازار مسکن این روزها به یک معضل و یک چالش اساسی برای بخش مسکن تبدیل شده است.

برخی از کارشناسان اقتصادی و املاکی ها عنوان می کنند که این روزها بازار مسکن به دنبال یک راه نجات برای خروج از این وضعیت بحرانی می گردد.

آنان می گویند: اگر بخواهیم تحلیلی از خروج بازار مسکن ارائه کنیم باید بگوییم که اگر نرخ دلار از مرز ۸۰ هزار تومان عبور کند و قیمت حامل های انرژی نیز افزایش یابد آن وقت است که می توان گفت که بازار مسکن آماده خروج از رکود است.

اقتصادآنلاین نوشت: برخی از فعالان بازار مسکن این روزها با انتقاد از اوضاع پیش آمده می گویند که شاید چندین ماه است که حتی یک مورد ثبت خرید و فروش انجام نداده اند.

 «داوود بیگی نژاد» نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که آیا صحت دارد که برخی از املاکی ها امسال در حوزه ثبت قرارداد خرید و فروش فعالیتی نکرده اند؟ گفت: یکی از دلایل رکود و بی رمقی بازار خرید و فروش به دلیل بلاتکلیفی مشاوران املاک است. به هر حال سامانه های مختلف در بازار مسکن ایجاد شده که همان باعث شده تا اغلب املاکی های دارای جواز سطح شهر تهران در یک سردرگمی قرار بگیرند.

او ادامه داد: اگر بازدید میدانی از بازار مسکن داشته باشید و از اغلب مشاوران املاک سطح شهر تهران نیز سوال و جواب شود خواهید دید که برخی از املاکی های سطح شهر تهران ۸ ماه از سال گذشته و شاید هنوز یک قرارداد خرید و فروش را ثبت نکرده باشند.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این پرسش که این روزها شاهد عمیق تر شدن رکود بازار مسکن هستیم. آیا می توان از همین حالا پیش بینی کرد که قیمت مسکن تا پایان سال در ثبات یا تغییرات اساسی خواهد بود؟ گفت: عمق رکود بازار مسکن و عدم تمایل افراد نسبت به خرید واحدهای ساخته شده می تواند این پیام را به بازار مسکن و حتی متقاضیان مسکن مخابره کند که تا پایان امسال اتفاق خاصی به لحاظ قیمتی رخ نخواهد داد.

بازار طلای جهانی/ افت حدود ۰.۸ درصدی طلا

طلا در روز جمعه (۶ دسامبر)، بدون تغییر در ۲۶۳۱ دلار و ۶۰ سنت در هر اونس بود که در این هفته حدود ۰.۸ درصد کاهش داشته است. قیمت طلای آمریکا با ۰.۳ درصد افزایش به ۲۶۵۴ دلار و ۷۰سنت رسید.

معامله‌گران گزارش حقوق و دستمزد ایالات‌متحده را برای نشانه‌هایی در مورد مسیر کاهش نرخ بهره ایالات‌متحده بررسی می‌کنند. نظرسنجی رویترز نشان داد که حقوق و دستمزد غیرکشاورزی پس از افزایش ۱۲ هزار شغلی در ماه اکتبر، احتمالاً ۲۰۰ هزار شغل در نوامبر افزایش یافته است که کمترین رقم از دسامبر ۲۰۲۰ است.

داده‌های روز پنجشنبه نشان داد تعداد آمریکایی‌هایی که درخواست‌های جدید برای دریافت مزایای بیکاری را ارائه کرده‌اند، در هفته گذشته اندکی افزایش یافته است.

با توجه به ابزار FedWatch گروه CME، بازارها در حال حاضر ۷۰.۱ درصد احتمال کاهش ۲۵ امتیازی نرخ بهره فدرال‌رزرو را در این ماه دارند. نرخ‌های بالاتر جذابیت شمش‌های بدون بازده را از بین خواهد برد.

طبق گزارش رویترز، هر اونس نقره ثابت در ۳۱.۳۱ دلار بود، پلاتین ۰.۳ درصد کاهش به ۹۳۵.۹۹ دلار رسید و پالادیوم ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۹۶۵ دلار و ۸۵ سنت رسید. نقره برای این هفته افزایش یافته است، در حالی که پلاتین و پالادیوم هر دو به دومین هفته متوالی افت خود می روند.

بازار نفت/ نفت در مسیر کاهش هفتگی

قیمت نفت روز جمعه ۱ درصد کاهش یافت و در مسیر کاهش هفتگی قرار گرفت، زیرا تحلیلگران همچنان پیش‌بینی می‌کنند که در سال ۲۰۲۵ با وجود تصمیم اوپک پلاس برای به تعویق انداختن افزایش‌های برنامه‌ریزی‌شده عرضه و تمدید کاهش‌های عمیق تولید تا پایان ۲۰۲۶، مازاد عرضه وجود خواهد داشت.

آتی نفت خام برنت با کاهش ۷۲ سنت یا ۱ درصدی به ۷۱.۳۷ دلار در هر بشکه در ساعت ۱۴:۱۵ به وقت گرینویچ رسید. نفت خام وست تگزاس اینترمدیت (WTI)  آمریکا نیز با کاهش ۷۲ سنت یا ۱.۰۵ درصدی به ۶۷.۵۸ دلار در هر بشکه رسید.

در طول هفته، برنت در مسیر کاهش ۲.۰۷ درصدی و WTI در مسیر کاهش ۰.۶۲ درصدی قرار داشت.

«قیمت نفت خام برای سومین روز کاهش یافت و این موضوع نشان می‌دهد چه اتفاقی ممکن بود رخ دهد اگر اوپک پلاس تصمیم به افزایش تولید می‌گرفت.» این سخن توسط اوله هانسن، رئیس استراتژی کامودیتی بانک ساکسو بیان شد.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش روز پنجشنبه شروع افزایش تولید نفت را سه ماه به تأخیر انداختند و کاهش‌های کامل تولید را تا پایان ۲۰۲۶ تمدید کردند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=164007

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});