• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
1

سرنوشت «هپکو» برای تراکتورسازی تکرار می‌شود؟

  • کد خبر : 164035
  • 17 آذر 1403 - 12:15
سرنوشت «هپکو» برای تراکتورسازی تکرار می‌شود؟
یازاکو - دبیر و عضو هیأت مدیره انجمن تراکتور و کمباین ایران از تصمیم سازان و سیاست‌گذاران صنعت و کشاورزی خواست تا وارد بازی مافیای واردات نشوند.

به گزارش پایگاه خبری یازاکو، فریدون گل‌افرا، دبیر و عضو هیأت مدیره انجمن تراکتور و کمباین ایران و کارشناس بخش کشاورزی امروز اظهار کرد: بخشنامه اخیر سازمان توسعه تجارت مبنی بر واردات ماشین‌آلات کشاورزی کار کرده و دست دوم، خاطرات تلخ سال‌های نه چندان دور گذشته در کارخانه هپکو را تداعی می‌کند که واردات چه بر سر مصرف‌کننده و تولیدکننده آورد و باعث زمین‌گیر شدن چندین تولیدکننده و برند معروف کشور شد.

وی از تصمیم سازان و سیاست‌گذاران صنعت و کشاورزی خواست تا وارد بازی مافیای واردات نشوند، چرا که این افراد غیر از منافع شخصی و اهداف سودجویانه خود نه به فکر کشاورز هستند نه صنعت.

گل‌افرا، واردات در مقطع کنونی با وضعیت اقتصادی، نقدینگی و ارزی کشور را منطقی ندانست و تصریح کرد: نمی‌دانم کدام منطق و سیاست از واردات تراکتورهای و ماشین آلات کشاورزی فرسوده پشتیبانی می‌کند.

وی در عین حال نسبت به واردات ماشین‌آلات کارکرده هشدار داد و افزود: با واردات انواع ماشین‌آلات کشاورزی چه تراکتور و چه کمباین، کشاورزی را با مشکلی دیگری بنام قطعات یدکی و عدم پشتیبانی گرفتار خواهیم کرد.

این دانش‌آموخته دانشگاه کشاورزی وین اتریش راه‌حل بسیاری از موانع بخش کشاورزی و تولیدکنندگان این صنعت را رسیدن به نقطه مشترک در مباحث کمی و کیفی عنوان کرد و متذکر شد: باید آموزش کاربران ماشین‌آلات کشاورزی در راس امور مکانیزاسیون و تولیدکنندگان ماشین‌آلات بخش کشاورزی باشد و از طرف دیگر کشاورزان نیز برای افزایش بهره‌وری در استفاده از خدمات پس از فروش و به‌خصوص استفاده قطعات نامرغوب دقت نظر داشته باشند.

وی، نسبت به قطعات نامرغوبی که از طریق تولیدکنندگان زیر پله‌ای وارد شبکه و بازار ماشین‌آلات کشاورزی شده، هشدار داد و از مسؤولان ذی‌ربط خواست تا نسبت به حل این معضل و سر و سامان دادن به بازار آشفته و در عین حال تاثیرگذار این حوزه چاره‌اندیشی کنند.

بر اساس این گزارش، در سال‌های اخیر، بخش کشاورزی ایران با چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده است، از جمله فرسودگی ماشین‌آلات کشاورزی و نیاز به نوسازی آن؛ که پیگیری سیاست حمایت از تولید داخلی در این وضعیت می‌توانست این تهدید را به یک فرصت دوجانبه بدل کند.

اما در این میان بخشنامه اخیر سازمان توسعه تجارت مبنی بر واردات ماشین‌آلات کشاورزی کارکرده، مسیری غیر از تقویت تولید ملی را هموار می‌کند.

این بخش‌نامه در حالی صادر شده است که ایران در تولید ماشین‌آلات کشاورزی مانند تراکتور وضعیت بسیار مناسبی دارد و محصولات ایرانی علاوه بر تأمین نیاز داخل به ۲۵ کشور دنیا صادر می‌شود.

گروه صنعتی تراکتورسازی با بیش از نیم قرن قدمت و ۱۲ شرکت اقماری در داخل و خارج از کشور، علاوه بر تأمین بیش از ۹۰ درصد نیاز داخلی به انواع تراکتور باعرضه ۲۸ نوع از این نوع خودروی کشاورزی به مصرف‌کنندگان، با تولیدات متنوع از جمله تولید انواع کامیونت، انواع ادوات کشاورزی، انواع ماشین‌آلات عمرانی و صنعتی، انواع قطعات ریخته‌گری، انواع موتورهای دیزلی و گازسوز از ۲۷ تا ۱۵۰ اسب بخار در کشور، قادر به تأمین نیاز بخش کشاورزی، خودرویی، صنعتی و خانگی به نیروی محرکه است.

تولید انواع تراکتور به عنوان محصول اصلی از ۲۲ هزار دستگاه به ۴۰ هزار دستگاه در سه سال گذشته افزایش یافته و با اولپیت تامین نیاز داخلی بخش محدودی از تولیدات آن به بازارهای بیش از ۲۵ کشور دنیا نیز صادر می‌شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=164035

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});