به گزارش پایگاه خبری یازاکو، حضور دانشجویان خارجی باعث گسترش و توسعه زیرساختهای دانشگاهی و کشوری و رقابت با دیگر کشورها میشود و علاوه بر آن مهمترین پیامد آن می تواند مقابله با تلاشهای موجود برای منزوی کردن ایران باشد در حقیقت دانشجویان خارجی سفیرانی هستند که نه تنها می توانند بلندگوی میزان سنجش دانش و علم ایران باشند بلکه سفیران فرهنگی ایران هم محسوب می شوند.
اما بدون در نظر گرفتن ضریب کیفی، اگر اقدام به جذب دانشجو شود شاید میزان پذیرش دانشجوی غیر ایرانی رکورد زده شود اما تبعات منفی آن غیرقابل جبران خواهد بود و این دانشجویان سفیران بیسوادی دانشگاه های ایران خواهند بود و این شبهه را در خارج از ایران بوجود خواهد آورد که سطح علمی دانشگاه های معتبر ایران از جمله دانشگاه تبریز بسیار پایین است بنابراین در پذیرش دانشجو باید صلاحیتهای علمی، پژوهشی و فرهنگی بویژه زبان متقاضیان از معیارهای پذیرش دانشجوی خارجی باشد.
چند سالی است که دانشگاه تبریز اقدام به جذب دانشجویان خارجی بویژه از عراق و سوریه نموده است و رئیس دانشگاه بارها با افتخار ارقام چند هزاری جذب دانشجوی خارجی را به رخ کشیده و حتی بعنوان دانشگاه برتر مطلق در جذب حوزه دانشجویان بین المللی موفق به اخذ جایزه ثریا شده است.
خبرنگار تانیش نیوز، در گفتگو با چند تن از دانشجویان بخش کشاورزی دانشگاه تبریز به حقایقی تلخ دست یافت که نام پرافتخار دانشگاه تبریز را در آینده نه چندان دور خدشه دار خواهد کرد.
این دانشجویان مدعی شده اند دانشجویان عراق و سوریه بدون این که مسلط به زبان فارسی و حتی انگلیسی باشند در کلاس ها حاضر می شوند و صم و بکم، و هاج و واج به توضیحات استادان گوش می دهند بدون این که حتی یک کلمه از آن را درک کنند.
این دانشجویان می گویند بارها استادان از این دانشجویان پرسیده اند که انگلیسی را مسلط هستید حداقل به انگلیسی توضیح بدهیم ولی بسیاری از آن ها حتی زبان انگلیسی را نیز بلد نیستند.
یکی از خانم های دانشجوی ارشد دانشکده کشاورزی تبریز می گوید: دانشجویان عرب اصلا به زبان فارسی یا ترکی نه تنها مسلط نیستند بلکه جمله ای نیز نمی توانند بگویند یا معنی جملات استادان را درک نمی کنند و فقط با هموطنان و همزبانان خود سرکلاس درس صحبت می کنند.
وی افزود: تاسف بارتر این که این دانشجویان پول خود را به رخ دانشجویان ایرانی می کشند و با پرداخت پولی به دلار از آن ها می خواهند تا دروس عملی و تحقیقی خود را که می بایست در تابستان بگذرانند به جای آن ها انجام دهند.
خبرنگار تانیش نیوز حتی در یکی از نشست های خبری از رئیس دانشگاه تبریز سئوال نموده بود که دانشجویان عرب چرا بدون تسلط به زبان فارسی بر سر کلاس ها حاضر می شوند و رئیس دانشگاه جواب داده بود قرار است چند واحد زبان فارسی را بگذرانند.
این که قرار است چند واحد زبان فارسی را بگذرانند خود جای بحث دارد، در دیگر کشورها از جمله ترکیه وقتی اقدام به جذب دانشجو می شود ابتدا باید فرد مسلط به زبان ترکی بوده و آزمون تومر را گذرانده باشد.
حال باید پرسید آقای رئیس دانشگاه با چه هدفی اینگونه اقدام به جذب دانشجو می کنید؟ فردا این دانشجویان با کدام سطح علمی فارغ التحصیل خواهند شد؟ آیا این ها سفیران علمی ایران خواهند بود؟ یا تخریب کنندگان سطح علمی دانشگاه تبریز؟
شما با جذب دانشجویان بیسواد می دانید چه بلایی سر دانشگاه تبریز آورده اید؟امید است جلوی جذب فله ای دانشجویان خارجی با این روش گرفته شود تا بیش از این آبروی آینده دانشگاه معتبر تبریز از بین نرود.