به گزارش پایگاه خبری یازاکو، شهرام شفیعی امروز در دیدار با معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی، در استانداری اظهار کرد: عملکرد خوبی در حوزه گندم در سال جاری رقم خورد و موفق شدیم ۶۰۳ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری کنیم که نسبت به سال قبل ۳۸ درصد رشد داشتیم و این در حالی بود که در سالهای گذشته بیش از ۵۹۵ هزار تن در آذربایجان شرقی خرید گندم صورت نگرفته بود.
وی با اشاره به اینکه بخش اعظم گندم استان از دیمزارها برداشت می شود، گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها با پیشنهاد مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و همکاری ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) انجام می شود که تاثیرگذاری بسیار زیادی در ارتقای کمی و کیفی تولید محصولات استراتژیک داشته است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به برگزاری دوره دو روزه تغذیه گندم در تبریز با حضور معاونان بهبود تولیدات گیاهی کشور گفت: تغذیه گیاهی در اراضی دیم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می تواند نقش قابل توجهی در افزایش تولید و بهره وری ایفا کند.
شفیعی تامین آب مورد نیاز برای کشاورزی را یکی دیگر از مشکلات این حوزه دانست و گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه میزان مصرف آب در این بخش باید به ۶۵ میلیارد مترمکعب برسد و ۱۵ میلیارد مترمکعب صرفه جویی صورت گیرد. علیرغم این محدودیت ها تکالیفی نیز برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است و تا پایان برنامه هفتم توسعه خودکفائی در محصولات اساسی باید به ۹۰ درصد برسد، بنابراین چاره ای جز افزایش بهره وری، استفاده از بذور اصلاح شده، استفاده از فناوری های جدید و آخرین یافته های علمی در همه بخش ها اعم از زراعت، باغبانی و دام و طیور نداریم.
وی افزایش صادرات در حوزه محصولات باغی و توسعه گلخانه ها را از مهمترین اهداف سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: میزان تسهیلات تخصیص یافته در قالب تبصره ۱۸ به بخش کشاورزی استان بسیار پایین است. درخواستی برای صندوق توسعه ملی کشور ارسال کردیم تا بخشی از تسهیلات مورد نیاز حوزه کشاورزی استان را از این طریق تامین کنیم.
سرپرست سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: میزان اعتبار لازم برای تکمیل طرحهای نیمه تمام بخش کشاورزی آذربایجان شرقی ۲۹ هزار میلیارد تومان است که تلاش می کنیم این میزان را به روشهای مختلف تامین کنیم.
شفیعی میزان جوجه ریزی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۱ را ۴۰ میلیون اعلام کرد و افزود: در ۹ ماه اول سال جاری ۴۵ میلیون و ۳۰۰ هزار جوجه ریزی در آذربایجان شرقی انجام شده است و برای ۶۰ میلیون قطعه جوجه ریزی هدف گذاری کرده ایم. برخی از مرغداری های راکد استان احیا و چند زنجیره ارزش نیز ایجاد شده است. شرکت آذربایجان خاوری پروانه تاسیس برای یک مرغداری گوشتی یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه ای دریافت کرده است که حدود ۴۰۰ هزار قطعه آن به مرحله تولید و بهره برداری رسیده است.
وی ادامه داد: شرکت پشتیبانی امور دام نزدیک به یک هزار تن مرغ منجمد با هدف کنترل قیمت ها به بازار تزریق کرده است که ۹۰۰ تن آن از مهرماه به بعد انجام شده است.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: صدور مجوزهای بخش کشاورزی، سلامت غذا و صدور کد QR به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی واگذار شده است که عملکرد خوبی در این زمینه داشته اند.
شفیعی از مشارکت صنایع تبدیلی در خرید سیب صنعتی استان خبر داد و افزود: کشاورزی قراردادی یک ضرورت در این حوزه است و امسال برخی از تولیدکنندگان با تعاونی باغداران سه شهرستان اهر، مراغه و میانه برای خرید سیب صنعتی قرارداد امضا کرده اند. در حوزه کشمش نیز اقدامات خوبی در همین راستا انجام شده است و از صادرکنندگان کشمش دعوت کرده ایم تا در قالب کشاورزی قراردادی مشارکت در تولید داشته باشند.