به گزارش پایگاه خبری یازاکو به نقل از میراث آریا، نشست علمی تخصصی با عنوان «فتحنامه شاهان اورارتویی، سرزمین دژهای تسخیرناپذیر، دیار زیباییهای طبیعت و سرزمین فرشهای رنگین» همزمان با هفته پژوهش و سال آذربایجان شرقی در خانه تاریخی حیدرزاده تبریز با محوریت شهرستان سراب برگزار شد. در این نشست، پژوهشگران، مسئولان و صاحبنظران حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و معماری به بررسی آثار اورارتویی و معرفی ظرفیتهای گردشگری این شهرستان پرداختند.
سید رامین اسبقی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تبریز در ابتدای این نشست گفت: برگزاری چنین نشستهایی گامی مهم در راستای معرفی ظرفیتهای کمتر شناختهشده شهرستان سراب است. با معرفی صحیح جاذبههای تاریخی و طبیعی این منطقه، میتوان گامهای مؤثری در توسعه گردشگری استان برداشت.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان تبریز در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد بهروز خاماچی، معلم، پژوهشگر و مؤلف برجسته کتب جغرافیایی بیان کرد: استاد خاماچی نهتنها یکی از شخصیتهای تاثیرگذار در حوزه آموزش و پژوهش بود، بلکه آثار او منبعی ارزشمند برای شناخت تاریخ و جغرافیای مناطق مختلف از جمله شهرستان سراب است.
او افزود: توجه به میراثفرهنگی و غنای جغرافیای فرهنگی این منطقه، بهنوعی ادامهدهنده مسیر این بزرگان است و میتواند نقشی کلیدی در معرفی هویت فرهنگی این خطه از ایران اسلامی به نسلهای آینده ایفا کند.
ولی تیموری، رئیس مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با تأکید بر ظرفیتهای گردشگری شهرستان سراب نیز در این نشست گفت: سراب با برخورداری از زیباییهای طبیعی، ظرفیتهای فرهنگی و میراثی، جایگاه ویژهای در توسعه گردشگری منطقهای دارد. لازم است با همکاری بینبخشی، این ظرفیتها بهدرستی به گردشگران داخلی و خارجی معرفی شوند.
رئیس مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، با اشاره به اهمیت برنامهریزیهای هدفمند برای توسعه گردشگری سراب تصیح کرد: شایسته است برای تابستان ۱۴۰۴ تدارک برگزاری یک رویداد با هدف معرفی آثار تاریخی، طبیعی، جاذبههای گردشگری و صنایعدستی در شهرستان سراب انجام شود. این رویداد میتواند زمینهای برای جذب گردشگران داخلی و خارجی و رونق اقتصادی منطقه باشد.
در ادامه ناصر رضایی، مدیر گروه گردشگری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، نیز آمادگی کامل پژوهشگاه را برای همکاری در برگزاری این رویداد اعلام کرد و گفت: پژوهشگاه با ظرفیتهای علمی و تخصصی خود میتواند در طراحی و اجرای این برنامه نقشی مؤثر ایفا کند و به معرفی هرچه بهتر جاذبههای شهرستان سراب کمک کند.
داور سلیمی، رئیس اداره میراثفرهنگی شهرستان سراب نیز در ادامه با تأکید بر سرمایهگذاریهای انجامشده در حوزه گردشگری بیان کرد: جاذبههای تاریخی و طبیعی شهرستان سراب، از جمله چشمههای آبگرم و فرشهای رنگین، از ظرفیتهای ویژه این منطقه هستند که با تبلیغات مناسب میتوانند به قطب گردشگری تبدیل شوند.
محمد رحمتپور، مسئول باستانشناسی اداره کل میراثفرهنگی استان در سخنان خود به وضعیت آثار ثبتی سراب اشاره کرد و گفت: سنگنبشتههای اورارتویی از مهمترین میراث تاریخی این شهرستان هستند که نیازمند حفاظت ویژه و برنامهریزیهای دقیق برای جلوگیری از آسیبهای بیشتر هستند.
در پایان، شیما خرمی، دبیر نشست و نماینده انجمن مفاخر معماری ایران، در خصوص نقش هوش مصنوعی در معرفی جاذبههای گردشگری صحبت کرد و گفت: فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی، میتوانند تحول بزرگی در تبلیغات و معرفی جاذبههای گردشگری شهرستانهایی همچون سراب ایجاد کنند.
این نشست علمی با هدف معرفی ظرفیتهای کمتر شناختهشده شهرستان سراب و توجه ویژه به آثار اورارتویی، فرصتی برای ایجاد همکاریهای جدید در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری به شمار میرود.