به گزارش پایگاه خبری یازاکو، صمد حسن زاده روز پنجشنبه در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان غربی افزود: کم لطفی و بی توجهی هایی در دولتهای قبل به این منطقه شده است و ظرفیتهای اقتصادی آن به ویژه در بخش معادن بدون استفاده باقی مانده اند.
وی با بیان اینکه این کم توجهی ها لازم به جبران است، اظهار کرد: در بخش انرژی و کمبودهایی که در بخش ناترازی های انرژی در بخش گاز و برق مشاهده می شود، لازم است برطرف شود.
وی ادامه داد: شعار وفاق ملی دکتر پزشکیان مسیر راه برای فعالیتهای اقتصادی در کل کشور را مشخص کرده است و برنامههایی که دولت در این زمینه ارائه کرده بیانگر حمایت و توجه ویژه به مناطق خاص در شمالغرب و غرب کشور بوده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: آذربایجان غربی با یک هزار کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خودمختار نخجوان دارای فرصتهای ویژه اقتصادی، تجاری و صادراتی است که به طور بهینه مورد بهره برداری قرار نگرفته است.
حسن زاده با اشاره به اینکه این استان در بخش معادن با ظرفیتهای موجود جزئی از استثنائات کشوری است و نیازمند توجه است، گفت: در بخش تعهدات ارزی مشکلات بسیاری برای کشور پیش آمده بود که با یک برنامه ثابت می شد آن را حل کرد وبه همین منظور از دی ماه امسال مرکز مبادله ای ارز برای فعالان اقتصادی و صادر کنندگان دایر شده است و امیدواریم با این اقدام به زودی مشکلات صادر کنندگان در این زمینه حل شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ارومیه هم در این نشست گفت: آذربایجان غربی دارای ظرفیتهای بسیاری در بخش معادن و سنگهای تزیینی، تیتانیوم و مواد معدنی شیمیایی است و سودی نصیب استان نمیشود چه از نظر حقوق معادن و چه از نظر ارزش افزوده ای که می تواند ایجاد شود.
قاسم کریمی ادامه داد: این استان با تولید ۶.۷ درصد تولیدات در بخش کشاورزی به خصوص تولید ۱.۵تن سیب درختی در سال، ۱.۲میلیون تن چغندر قند و ۸۰۰هزار تنگندم نقش مهمی در کشور ایفا می کند ولی ارزش افزوده هدف گذاری شده اخذ نمی شود.
وی افزود: رفع چالش تعهدات ارزی برای صادر کنندگان از مهمترین مسایلی بوده که نیازمند توجه است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی ارومیه اضافه کرد: در حوزه صنعت این استان قطب تریلر سازی است و در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی ظرفیتهای بسیاری دارد؛ در حوزه بازرگانی هم با یک هزار کیلومتر مرز و ۱.۲میلیارد دلار صادرات فرصتهای بی نظیری در بخش بازرگانی دارد که باید به آنها توجه ویژه صورت گیرد.