به گزارش پایگاه خبری یازاکو، محمدتقی اعلمی، سرپرست دانشگاه تبریز امروز در مراسم تکریم و معارفه معاونان و مدیران پیشین و جدید دانشگاه تبریز در تالار لعل دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر این دانشگاه، ضمن گرامیداشت حماسه غرورآفرین مردم ایران در نهم دی اظهار داشت: ۹ دی نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است که با حضور و نقشآفرینی ملت ایران، همه نقشهها و توطئههای شوم دشمنان انقلاب نقش بر آب شد.
وی تاکید کرد: مردم ایران از بدو انقلاب تا به امروز نقش مهم و کلیدی در پیروزی و شکوفایی کشورمان در عرصههای مختلف داشته اند.
اعلمی افزود: امروز رئیس جمهور و دولت نیز با طرح و تبیین بحث وفاق ملی، از همه گروهها و سلیقه ها می خواهد با تکیه و اعتماد به مردم و استفاده از تمامی ظرفیت های کشور در مسیر رشد و شکوفایی کشورمان در بخشهای مختلف گام های موثری بردارند.
سرپرست دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به فرا رسیدن سالگرد شهادت مظلومانه شهید سلیمانی، گفت: ما باید ادامه دهنده راه این شهدای عزیز باشیم.
محورهای اصلی برنامههای مدیریت جدید
اعلمی در بخش دیگر سخنان خود ضمن قدردانی از تلاشها و زحمات معاونان و مدیران سابق و آرزوی توفیق برای معاونان و مدیران جدید، با تاکید بر اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، نگاه ما از پایین به بالا خواهد بود، خاطرنشان کرد: برنامههای ما در ۵ محور اصلی شامل ارتقاء کیفیت آموزشی و پژوهشی، گسترس و بهبود تعاملات بینالمللی، توسعه زیرساختها، تامین و تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه و مدیریت مسائل دانشجویی خواهد بود.
وی، بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی اعضای هیات علمی و کارکنان را از دیگر برنامههای اولویتدار تیم مدیریت جدید دانشگاه عنوان کرد و متذکر شد: تامین زمین مسکن دانشگاهیان از جمله برنامههای اولویت دار مدیریت جدید دانشگاه است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاهها باید حدود ۳۰ درصد از اعتبار خود را از درآمدهای اختصاصی تامین نمایند، خاطرنشان کرد: با برنامه هایی که در دستور کار داریم، از جمله با مولدسازی، توجه به قانون جهش تولید دانش بنیان، همکاری بیشتر با شرکت ها و صنایع برای جذب اعتبار مالیاتی، بازنگری در جذب دانشجویان خارجی، توسعه ارتباط صنعت و جامعه، تغییر کاربری و … درآمدهای اختصاصی متوازن و مستمری در دانشگاه بوجود خواهیم آوریم.
اعلمی با اعلام اینکه در گذشته بودجه بخشی از دانشگاه از جذب دانشجویان در رشتههای مختلف و از شهریه دانشجویان تامین می شد که امروزه این امر دیگر کارساز و موثر نیست، بیان داشت: در همین راستا و با تدوین برنامه های مختلف در صدد هستیم، وابستگی خودمان را به بودجه دولتی و شهریه دانشجویان کاهش دهیم.
سرپرست دانشگاه تبریز با بیان اینکه استان آذربایجانشرقی یکی از قطب های مهم صنعتی کشور است، یادآور شد: وجود بسیاری از صنایع بزرگ و کوچک از دیگر ظرفیتهای موجود در استان و به ویژه شهر تبریز است که میتوان با استفاده از قانون جهش تولید دانش بنیان و جذب اعتبار مالیاتی در ارتقاء، پیشبرد و اهداف کلان دانشگاه گامهای موثری برداشت.
وی، ایجاد محیط پویا، امن و آرامش برای همه دانشگاهیان را از دیگر برنامههای اولویتدار مدیریت جدید عنوان کرد و افزود: با همدلی، وحدت و مشارکت همه دانشگاهیان می توان برای رسیدن به اهداف متعالی این دانشگاه با توجه به اسناد بالادستی کارهای تاثیرگذار و بزرگی انجام داد و در مسیر افتخار آفرینی دانشگاه قرار گرفت.
وی تصریح کرد: پیوند و تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه از جمله دیگر برنامه های کلان این دانشگاه است و می خواهیم دانشگاه در مسیر حل مسایل و مشکلات جامعه پای کار باشد.
به گفته اعلمی، جلوگیری از تنش در گروه ها و دانشکده ها از دیگر برنامه های مدیریت جدید خواهد بود که این امر در جذب اعضای هیات علمی جدید، ماموریت ها و انتقال اعضای هیات علمی به دانشگاه، بر اساس مصوبههای گروه ها و دانشکدهها نیز در نظر گرفته خواهد شد.
دانشگاه باید در خدمت رفع نیازهای جامعه باشد
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای آذربایجانشرقی، در مراسم معارفه معاونان جدید دانشگاه تبریز، خواستار استفاده بهینه از ظرفیتهای شوراها و حرکت بهسوی مدیریت واقعگرایانه برای حل مسائل دانشگاه شد.
حجتالاسلام والمسلمین انوری نیز در بخش دیگری از این مراسم ضمن قدردانی از زحمات معاونان سابق گفت: این عزیزان در طول سه سال اخیر تلاش کردند تا دانشگاه را به سمت اهداف خود پیش ببرند. از صمیم قلب از تکتک این بزرگواران قدردانی میکنم و برایشان آرزوی موفقیت دارم.
وی، مدیریت دانشگاه را چالشی پیچیده دانست و اضافه کرد: از آنجایی که در دانشگاه با فرهیختگانی چون اساتید و دانشجویان سر و کار داریم، مدیریت در چنین محیطی را بسیار دشوار میکند، زیرا علاوه بر تامین نیازها و رفع مشکلات، باید برای جلب رضایت تمامی ذینفعان نیز تلاش کرد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان با اشاره به اهمیت رویکرد واقعگرایانه در مدیریت افزود: برای رسیدن به دانشگاه مطلوب، باید با تحلیل دقیق وضعیت موجود و احصای مسائل کلیدی حوزههای مختلف، ایدهای معقول تعریف و برای تحقق آن برنامهریزی کرد. نگاه صرف به مشکلات و تلاش برای رفع آنها کافی نیست؛ بلکه باید مسائل اصلی دانشگاه نیز شناسایی و حل شوند.
حجتالاسلاموالمسلمین انوری با تأکید بر استفاده از ظرفیت شوراها و اساتید فرهیخته در حل مسائل دانشگاه گفت: شوراها نباید فقط به محلی برای بیان مشکلات تبدیل شوند، رویکرد شوراها باید بر حل مسائل و بهرهگیری از تفکر جمعی متمرکز باشد.
وی بر ضرورت ارتباط نزدیک دانشگاه با جامعه تأکید کرد و اذعان داشت: تلاشهای علمی و پژوهشی اساتید زمانی ارزشمند است که به حل مسائل جامعه کمک کند. دانشگاه نباید از جامعه جدا شود و باید همواره در خدمت رفع نیازهای آن باشد.
در پایان، حجتالاسلاموالمسلمین انوری با بیان اینکه دانشگاهیان با همراهی و همدلی برای حرکت در مسیر پیشرفت دانشگاه گام بردارند، تصریح کرد: همه ما با وجود تفاوت در سلایق، باید برای تحقق اهداف دانشگاه تبریز و ارتقای جایگاه آن تلاش کنیم.
در این مراسم دکتر حسینی، معاون سابق پشتیبانی و توسعه منابع، دکتر شیری، معاون سابق پژوهش و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر علیزاده، معاون سابق فرهنگی و اجتماعی، دکتر حجتی، معاون سابق آموزشی و تحصیلات تکمیلی با ارایه گزارشی به تبیین عملکرد حوزههای کاری خود پرداختند و در ادامه این مراسم دکتر حسینزاده، قائم مقام رئیس و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر اسماعیلی، معاون پشتیبانی و توسعه منابع، دکتر اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری، دکتر علیپور، معاون فرهنگی و اجتماعی، امیر رضیمنش، رئیس دفتر رئیس و دکتر طاهری خسروشاهی، مدیر روابط عمومی در سخنان کوتاهی به برخی برنامههای خود اشاره کردند.
سرپرست دانشگاه تبریز در پایان این مراسم با اهدای لوح و هدایایی از خدمات و فعالیتهای دکتر سید صمد حسینی، دکتر جلال شیری، حجتالاسلام و المسلمین دکتر سعید علیزاده، دکتر غلامرضا حجتی، شهرام شریفی و جواد حقیقیان معاونان و مدیران پیشین تقدیر کرد.