به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از فینانس گوندمی، این مطلب را دارون عجم اوغلو برنده جایزه نوبل اقتصاد، در حاشیه سخنرانی اش با عنوان “فرصت ها و چالش های قرن بیست و یکم” در شهر آنتالیا در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت.
عجم اوغلو با بیان اینکه ترکیه در سال ۲۰۶۰ به سمت سطح سالمندی ژاپن حرکت خواهد کرد، گفت: “ترکیه از اینکه جمعیتش در حال پیر شدن است آگاه نیست.”
عجم اوغلو در ارزیابی هایی درباره اقتصاد ترکیه گفت: حداقل دستمزد در ترکیه بر ۵۰ درصد تأثیر می گذارد. چه حداقل دستمزد را به ۵۰ درصد یا ۷۰ درصد افزایش دهید، نمی توانید درآمد را افزایش دهید. مشکل واقعی کارایی است. اگر بهره وری پایین باشد، نمی توان رفاه طبقه کارگر را ارتقا داد.
برنده جایزه نوبل اقتصاد افزود: ترکیه مجبور به کاهش تورم است. اگر در این برنامه با سرعت حرکت کنید، دستمزدها کاهش بیشتری پیدا می کند و برای حقوق بگیر مشکل بزرگی ایجاد می شود،اگر آرام بروید، ۸ تا ۱۰ سال طول می کشد تا تورم تک رقمی شود. که وضعیت اقتصاد کلان کوتاه مدت بهتر از دو سال پیش است. مشکل ترکیه فقط تورم نیست بلکه بهره وری است. اکثر روزنامه نگاران ترکیه در مورد تورم می نویسند، اما هیچ کس در مورد مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی و پیری جمعیت صحبت نمی کند. ترکیه نمی تواند ۱۰ سال دیگر را صرف افزایش بهره وری کند.
عجم اوغلو در مورد توانایی ترکیه برای همگام شدن با پیشرفت های فناوری گفت: من پیام تمرکز ترکیه بر فناوری را به شرکت های آمریکایی می رسانم. این کشور نیاز به فناوری و بازارهای صادراتی دارد. متاسفانه شمار توسعه دهندگان نرم افزار و برنامه نویس در ترکیه هنوز در حد قابل قبول نیست.