به گزارش پایگاه خبری یازاکو، ایوب نیکنام لاله نویسنده و پژوهشگر آذربایجان در مطلبی نوشت: در سال ۱۳۲۶ خورشیدی، اداره روشنایی(برق ) تبریز بر اساس دستور دولت و با هدف دلجویی از مردم تبریز در ماجرای پیشهوری، به بعضی از مناطق فاقد روشنائی، برق میدهند.
بعد از این تاریخ، به خاطر افزایش ناگهانی تعداد مشترکان، اداره روشنائی در تامین برق مشترکان عاجز مانده، لذا از اوایل سال ۱۳۲۷ هرروز قسمتی از برق مناطق شهر قطع میشد.
بر اثر قطعی تکراری برق تبریز، اهالی به این موضوع معترض و سر و صدای مردم بلند میشود و مسئولان جز قطع کردن برق مشترکان هیچ چارهای نداشتند.
با توجه به اینکه کارخانه کبریت توکلی از سالهای قبل از ژنراتور کارخانه به تعداد محدودی از اهالی همجوار کارخانه به صورت رایگان برق میدادند، لذا زنده یاد حاج نقی توکلی از معتمدین شهر، طرح مشارکت بخش خصوصی را جهت تامین کسری برق تبریز به شهردار وقت که اداره روشنائی(برق) زیر نظر شهرداری بود و همچنین به استاندار پیشنهاد میدهند.
بعد از این پیشنهاد، بخش خصوصی با تاسیس هشت کارگاه تولید برق خصوصی در مناطق مختلف شهر، در عرض چند سال مشکل کمبود برق تبریز حل میشود.
در سند فوق، شهرداری وقت تبریز بر اساس اگهی مذکور، از بخش خصوص جهت تولید و فروش برق درخواست همکاری می نماید که جزئیات کامل ماجرا در کتاب « خاندان کبریت ساز توکلی» بر اساس اسناد و به صورت کامل ذکر شده که به تدریج در رسانه نصر منتشر خواهد شد.