به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از نشریه گردشگری GM ترکیه، فوزی چلیک تاش معاون اتاق بازرگانی و صنایع وان اعلام کرد که هدف آنها برای سال ۲۰۲۵ جذب یک میلیون گردشگر است.
او همچنین گفت: در سال ۲۰۲۳ تعداد گردشگران ایرانی که وارد شهر ما شدند ۵۹۵ هزار نفر بود، اما این رقم در سال ۲۹۲۴ به ۷۱۹ هزار نفر رسید. میانگین هزینه روزانه هر گردشگر ایرانی حدود ۵۰۰ دلار است که این رقم حدود ۳۵۰ میلیون دلار ارزش اقتصادی برای شهر ما ایجاد کرده است.
نقش مرز کاپی کوی در رونق اقتصاد وان
گردشگران ایرانی از طریق گذرگاه مرزی کاپی کوی در شهرستان سَرای که به ایران متصل است، وارد وان میشوند و به اقتصاد این شهر کمک زیادی میکنند. ایرانیها در تعطیلات رسمی کشورشان وان را برای خرید و تفریح انتخاب میکنند. روزها به خرید میپردازند و شبها در مراکز تفریحی وقت میگذرانند. همچنین از مکانهای تاریخی این شهر بازدید کرده و باعث رونق کسبوکارهای محلی میشوند. چلیکتاش با تأکید بر اهمیت گذرگاه مرزی کاپی کوی گفت: این گذرگاه شریان حیاتی وان است و ما همچنان به میزبانی از گردشگران ایرانی ادامه میدهیم. در سال ۲۰۲۴ شاهد افزایش ۱۲۴ هزار نفری گردشگران بودیم که برای شهر ما بسیار مهم است.
افزایش گردشگران با آغاز حرکت قطار وان-تهران
چلیکتاش با اشاره به انتظار برای افزایش بیشتر گردشگران در سال ۲۰۲۵ گفت: قطار تهران-وان به زودی برای توسعه گردشگری فعال خواهد شد. ما برای سال ۲۰۲۵ بیش از یک میلیون گردشگر را انتظار داریم. همچنین پایانه های مرزی گوربولاق در آغری، اسن دره در حکاری و اوزوملو نیز ورودیهای مهمی برای گردشگران به وان هستند. حرکت قطار تهران-وان از ۲۰ فوریه آغاز خواهد شد و ما انتظار افزایش چشمگیر تعداد گردشگران را داریم. بلیتها نیز هماکنون به فروش گذاشته شدهاند و اولین حرکت قطار در ۲۰ فوریه انجام میشود. ادامهدار بودن این حرکتها برای ما بسیار اهمیت دارد. ما خواهان حرکت روزانه قطارها هستیم و همچنین آغاز پروازهای وان-اربیل و وان-تهران را نیز درخواست داریم. این برنامهها سود بزرگی برای شهر ما به همراه خواهد داشت.
چلیکتاش در پایان تأکید کرد: مدرنسازی گذرگاه مرزی اوزوملو در چوکورجای حکاری و فعالسازی جاده وان-شرناک چهره شهر ما را تغییر خواهد داد.