• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Thursday - 13 February - 2025
1

بازاریان و انقلابیون تبریز ازنگاه دوربین عکاس بین‌المللی خبری فرانسه

  • کد خبر : 170902
  • 22 بهمن 1403 - 12:23
بازاریان و انقلابیون تبریز ازنگاه دوربین عکاس بین‌المللی خبری فرانسه

یازاکو، محمد فرج پور باسمنجی –《ژیل پرس》عکاس مشهور فرانسوی متولد ۱۹۴۶ میلادی در پاریس از عکاسان بنام جهانی حاضر در درگیری‌های ایرلند شمالی ؛رواندا ؛بوسنی هرزگوین ؛ سودان و ایران است. وی کتابها و مستندهای زیادی از وقایع اواخر قرن بیستم جهان تهیه و منتشر کرده که در دپارتمان های علوم سیاسی و تحولات سیاسی […]

یازاکو، محمد فرج پور باسمنجی –《ژیل پرس》عکاس مشهور فرانسوی متولد ۱۹۴۶ میلادی در پاریس از عکاسان بنام جهانی حاضر در درگیری‌های ایرلند شمالی ؛رواندا ؛بوسنی هرزگوین ؛ سودان و ایران است. وی کتابها و مستندهای زیادی از وقایع اواخر قرن بیستم جهان تهیه و منتشر کرده که در دپارتمان های علوم سیاسی و تحولات سیاسی ملل مورد مطاله و بررسی قرار می گیرد.کتاب مستند 《قدرت درخون》 مربوط به درگیری‌ها و مبارزات مردم ایرلند شمالی از آن جمله است که بازتاب جهانی یافت.وی سالها مدیرآژانس عکس موسوم به 《مگنوم 》پاریس بوده است. در سفر ۵ هفته ای در سال ۵۸ به ایران ابتدا به یکی از کانونهای اصلی شکل گیری انقلاب اسلامی- تبریز سفر کرده و در اقامتی ۱۰ روزه در این شهر به ثبت و ضبط تحولات اوایل بعد از انقلاب شهر تبریز پرداخته است.وی که درپاریس علوم سیاسی و فلسفه خوانده بود از عکاسان بی‌طرف و در شکار لحظه های انقلاب ها و درگیری و جنگها در نقاط مختلف جهان از جمله انگلیس؛ فرانسه، آفریقا؛ایرلند شمالی؛ بوسنی؛ سودان رواندا و…. ید طولانی دارد. وی با سفر به نقاط بحرانی جهان کتابهای مختلف و مستند تصویری با عکس هیجانات و شور و شوق مردمی نوشته است. این مرد ۷۸ ساله هم اکنون استاد حقوق بشر و عکاسی کالج بارد نیویورک و برنده جایزه بی نهایت جامعه بین‌المللی عکاسان شده است.سال گذشته خانه عکاسان تهران به همت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و چند نفر از عکاسان ایرانی حاضر و ناظردر درگیری‌ها و کشت و کشتار مسلمانان بوسنی ؛ ویژه برنامه مرور کارنامه این عکاس بزرگ فرانسوی را همزمان با بر پایی نمایشگاه عکس از وی برپا کردند.کتاب ۱۰۱ صفحه ای این عکاس در باره ایران شامل عکسهای وقایع بعد از انقلاب شهرهای تبریز؛ تهران و قم در زمره آثار مستند و پر بازدید و کارنامه این هنرمند و فتوژورنالیسم خبری بین‌المللی است.
مهترین عکسهای مستند او از شهر تبریزکه در روزنامه های مهم وقت خبری اروپا منتشر شده و یا در موزه های آمریکا و اروپا به نمایش در آمده و یا بصورت کتاب منتشر شده به زبان های انگلیسی؛ فرانسوی؛ آلمانی و فارسی و بعضا با زیر نویس زبان ترکی رایج تبریز است که با هم در سالگرد انقلاب اسلامی مرور می کنیم تا تجدید خاطره ای از آن روزهای به یادماندنی داشته باشیم.
با این توضیح که پس از پایتخت بیشترین نقش در پیروزی انقلاب را تبریزی‌ها ایفا کرده اند و قیام ۲۹ بهمن سال ۵۷ در اوج حکومت شاهی نمود عینی آن است که بقول پرویز راجی سفیر وقت ایران در لندن وقتی ۲۹ بهمن شد ناظران سیاسی در لندن سقوط خاندان پهلوی را باور کردند. و حتمی دانستند و جالب اینکه در زمان پیروزی انقلاب تبریز دومین شهر مهم سیاسی ،اقتصادی و صنعتی کشور در بازه زمانی حکومت های نزدیک به دوقرنی قاجار و پهلوی بود و بعد از انقلاب از این جایگاه به رده پنجمی پس از تهران ؛مشهد ؛اصفهان و شیراز تنزل جایگاه یافت.که خود حدیث مفصلی دارد.
●اجتماع انقلابیون تبریز در خیابان های منتهی به بازار تاریخی
●چاپخانه های تبریز که عکسهای انقلابیون و روزنامه ها را منتشر می کردند.
●عکسهای انقلابیون و درگیری ها با طرفداران آیت‌الله شریعتمداری در محل رادیو و تلویزیون تبریز
●راهپیمایی انقلابیون در میادین شهر و کوچه های منتهی به بازار
●کسب و کار مردم و فروشگاه موتور سیکلت
●اجتماع روحانیون

●مناطق حاشیه نشین تبریز
●تلویزیون تبریز در محاصره طرفداران آیت الله شریعتمداری و عکس وی بر دستان سربازان

 

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=170902

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});