به گزارش یازاکو، اذعان اساتید موسیقی و هیئت داوران و همچنین مسئولان فرهنگی آذربایجانشرقی به کیفیت بالای برگزاری دومین دوره از این جشنواره نیز حمایتهای مسئولان ملی و استانی برای برگزاری سومین دوره از جشنواره در سطح ملی را برای سال آینده جلب کرد.
این جشنواره جزو اولین جشنوارههای مراغه محسوب میشود که فعالان بخش خصوصی بیشتر از بخشهای دولتی برای برگزاری آن به صورت نقدی و غیرنقدی کمک کردند و این رویداد موسیقایی را میتوان عاملی برای تقویت تعامل اهالی فرهنگ و هنر دانست.
رییس انجمن موسیقی مراغه روز پنجشنبه در حاشیه تجلیل از فعالان بخش خصوصی مشارکتکننده در این جشنواره به خبرنگار ایرنا بیان کرد: مقدمات این رویداد در اردیبهشت سال جاری و بعد از برگزاری روز موسیقی در هفته مصادف با «روز مراغه» کلید خورد و فراخوان آن در مهرماه منتشر شد.
به گفته هادی راستگار در سایه مشارکتهای بخش خصوصی و نهادهای دولتی و غیردولتی علاوه بر برگزاری جشنواره، سالن عبدالقادر به عنوان محل برگزاری این رویداد موسیقایی هم بهسازی شد.
رییس انجمن موسیقی مراغه: سالن عبدالقادر به عنوان محل برگزاری دومین جشنواره موسیقی عبدالقادر هم قبل از این رویداد فرهنگی و هنری بهسازی شد
به گقته وی بعد از برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری، عده دیگری هم برای کمک به هنر اعلام آمادگی کردند و بر همین اساس انجمن خیران هنر نیز تحت تاثیر این جشنواره به زودی راهاندازی میشود.
وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه این جشنواره در سال آینده به صورت ملی و باشکوهتر از امسال برگزار شود، اضافه کرد: گروههای مردمی مشارکت خوبی در برگزاری این رویداد دارند و بیشتر آنان از هنرمندان شهرستان هستند.
وی از نتایج برگزاری این جشنواره به تشکیل دبیرخانه دایمی، مشارکت خیران، امضای تفاهمنامه همکاری با دانشکده موسیقی ایران و تشکیل انجمن خیران هنر اشاره کرد و افزود: تاثیر این رویداد را میتوان در ابعاد مختلف فرهنگی و اجتماعی نیز تحلیل کرد.
«راستگار» تصریح کرد: یک عضو هیئت مدیره و همچنین بازرس خانه موسیقی در دومین جشنواره موسیقی عبدالقادر حضور داشتند و پس از بازگشت و تشکیل جلسه در خانه موسیقی، این تصمیم اتخاذ شد که سالانه چهار برنامه فرهنگی خانه موسیقی در مراغه برگزار شود و این تصمیم نیز در قابل تفاهمنامه به اجرا رسید.
رییس انجمن موسیقی مراغه این را هم بیان کرد: همچنین قول داده شده است تا اولین دفتر خانه موسیقی به خاطر نام عبدالقادر در مراغه تشکیل شود.
وی همچنین در مورد انجمن خیران فرهنگ و هنر مراغه نیز بیان کرد: این انجمن در عمل کارش را شروع کرده است و ثبت آن هم به زودی پس از مشخص شدن اعضای اصلی و عضوگیری آغاز میشود.
به گفته راستگار اصلی ترین خروجی جشنواره امضای تفاهمنامه با دانشکده موسیقی است که در قالب آن همکاری مستمر این دانشکده و انجمن موسیقی در زمینه تشکیل کلاسهای آموزشی و اجرای برنامههای موسیقی شکل میگیرد.
۱۴۰۳، سال موسیقایی مراغه
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه هم با بیان اینکه این جشنواره را میتوان بزرگترین رویداد فرهنگی و هنری شهرستان در سال جاری دانست، بیان کرد: علاوه بر این جشنواره، برگزاری کنسرتهای آموزشگاهی و کارگاههای متعدد آموزشی در کنار تاسیس دومین موسسه موسیقی مراغه هم در سال جاری موجب رشد موسیقی در شهرستان شد.
به گفته یوسف عبدی، سومین جشنواره موسیقی عبدالقادر در سال آینده پربارتر از امسال برگزار میشود؛ ضمن توجه به اینکه نقطه قوت دومین جشنواره تشکیل تیم اجرایی از جمع هنرمندان شهرستان بود.
وی این را هم بیان کرد که مشارکت خیران در برگزاری این جشنواره پررنگ بود و از این پس نیز برای برگزاری رویدادهای مختلف فرهنگی و هنری باید از هنرمندان کمک گرفته شود.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه با بیان اینکه جامعه فرهنگی و هنری مراغه از نبود یک سالن همایش بالای ۸۰۰ نفر ظرفیت رنج میبرد، افزود: پیش از برگزاری این جشنواره در سطح ملی باید نسبت به توسعه زیرساختهای فرهنگی شهرستان اقدام شود.
صفر تا صد دومین جشنواره موسیقی به شکل حرفهای فیلمبرداری، عکاسی و تدوین شد تا در وب سایت جشنواره در دسترس علاقهمندان قرار گیرد و فیلم اجراها به صورت رزومه گروههای موسیقی این جشنواره در دسترس همگان قرار داده شود.
دومین جشنواره موسیقی عبدالقادر به مدت سه روز در ۲ گروه ایرانی و آذربایجانی و با استقبال و مشارکت مالی مردم و برخی از نهادها برگزار، و در نهایت آثار برگزیده معرفی شدند.
گفتنی است مراغه اکنون پنج آموزشگاه موسیقی فعال دارد و ۲ مجوز تاسیس نیز مراحل صدور را طی میکند؛ ضمن توجه به اینکه به گفته مدیران فرهنگی شهرستان، مشارکت آموزشگاههای موسیقی در برگزاری سومین جشنواره عبدالقادر باید پررنگتر از جشنواره سال جاری باشد.