به گزارش پایگاه خبری یازاکو، حسین حسن زاده در سفر یکروزه به شهرستان میانه ضمن دیدارهای جداگانه با فرماندار، نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، دادستان و شهردار این شهرستان افزود: با توجه به اینکه این منطقه آخرین نقطه پراکنش آهو در شمال غرب کشور در جنوب شهرستان میانه بوده و از سال ۹۱ از منطقه شکارممنوع به منطقه حفاظتشده ارتقا یافته است، نیازمند ایجاد سیستم های مانیتورینگ و نصب دوربین ها با بیشترین زوم به منظور هوشمندسازی در این منطقه مهم هستیم.
وی در بخش دیگری از توضیحات خود مبنی بر لزوم تجهیز و نوسازی پاسگاههای محیطبانی در منطقه حفاظت شده کاغذ کنان، فرسوده بودن ناوگان خودرویی مورد استفاده محیط بانان و کمبود شدید نیرو تاکیدکرد: در مناطق تحت مدیریت استان پهناوری همچون آذربایجانشرقی به لحاظ توپوگرافی کوهستانی راه اندازی یگان پهپادی جهت پایش این مناطق ضروریست.
حسن زاده همچنین در این دیدارها بر لزوم تقویت سازمانهای مردم نهاد و استفاده از توان جوامع محلی به منظور جبران کمبود نیرو برای اجرای برنامههای آموزشی – فرهنگی و مشارکت در حفاظت از مناطق تحت مدیریت محیط زیست شهرستان میانه تاکید کرد.
سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی بر سرمایه گذاری واحدهای صنعتی جهت راه اندازی تصفیهخانههای شهری به منظور کنترل پسابهای خروجی، نحوه مدیریت اصولی پسماند شهرستان میانه برای کنترل شیرابه زباله، تعیین محدوده مناسب محل دفن پسماند در این شهرستان و اجرای برنامه های پاکسازی در محورهای مواصلاتی در آستانه آغاز سال جدید از طریق مشارکت آحاد جامعه را خواستار شد.
محمد رضا مشایخی، فرماندار میانه نیز در این نشست پایبندی بر همه ضوابط استقرار صنایع و واحدهای صنعتی تولیدی بر لزوم پیوست محیط زیستی طرحها تاکید کرد و گفت: در جهت تقویت تشکیلات و زیر ساخت های محیط زیستی میانه ، بروز رسانی نحوه پایش و رصد مناطق حفاظت شده میانه از طریق پهپادها، تجهیز، نوسازی و افزایش تعداد پاسگاههای محیط بانی این منطقه را خواستار شد.
مریم عبداللهی، نماینده مردم میانه و ترکمانچای در مجلس شورای اسلامی ضمن اعلام حمایت از برنامههای محیط زیستی در مجلس از همکاریهای ارزشمند محیط زیست استان در همکاری جهت انجام تعریض محورمیانه – قره چمن قدردانی کرد.
محمود محمودیان، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان میانه نیز در این نشست ضمن قدردانی از زحمات اداره محیط زیست این شهرستان توجه ویژه به وسعت مناطق تحت مدیریت این شهرستان و کمبود شدید نیروی محیط بانی ،حمایت برای راه اندازی یگان پهپادی و هوشمند سازی این منطقه را از ضروریات دانست.
وی گفت: یکی از وظایف عمده دستگاه قضایی حفظ حقوق عامه مردم بوده با محیط زیست یک هم پوشانی خاصی فیمابین دو دستگاه وجود دارد هرگز دنبال منافع شخصی نیستیم بلکه دنبال محیطی امن و آرام برای نسل آینده هستیم سلامت مردم خط قرمز ماست بنابراین از محیط زیست بطور جدی حمایت میکنیم.
عادل مرتضایی، شهردار میانه نیز گفت: در حفظ و گسترش فضای سبز شهرستان از طریق ایجاد پارک جنگلی با اختصاص اعتبار سی میلیاردی، مدیریت پسماند از طریق راه اندازی دستگاه زباله سوز و حمایت از برنامه پاکسازی محورهای مواصلاتی شهرستان میانه را در شب سال نو مد نظر داریم.
منطقه حفاظت شده کاغذ کنان با مساحت ۵۰۶۲۴ هکتار و ارتفاع در این منطقه از ۷۰۰ متر تا ۲۱۰۰ متر تغییر میکند. رودخانه قزل اوزن در کاغذکنان، نه تنها منبع آب جانوران منطقه محسوب میشود؛ بلکه خرد زیستگاه نیز است. در قسمتهای شمال شرق که به ارتفاع افزوده میشود، حیواناتی مانند کل و بز و پلنگ زندگی میکنند.