به گزارش پایگاه خبری یازاکو، محمدرضی الهیان؛ سرپرست اداره کل منابع طبیعی استان آذربایجانشرقی امروز در در سمینار «آشنایی سرمایهگذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایهگذاری» در راستای تسریع و تسهیل فرایندها و جلوگیری از موازیکاری در اتاق بازرگانی تبریز اظهار داشت: اداره منابع طبیعی از ابتدای این پروژه همراه بوده است و تاکنون ۱۰ هزار هکتار از اراضی مربوطه با همکاری اداره برق شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: جلسات مرتبط با این پروژه با همکاری اداره برق و سایر ادارات ذیربط برگزار شده و تاکنون حدود ۸۵۰ هکتار از اراضی به این پروژه تخصیص یافته است.
الهیان همچنین اضافه کرد: در صورتی که مشکلی در مورد تخصیص مکان وجود داشته باشد، سرمایهگذاران باید به اداره کل منابع طبیعی مراجعه کنند و در صورت فعالیت در شهرکهای صنعتی، همکاری لازم با همان شهرک صورت گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری همهجانبه، این پروژه به بهترین نحو ممکن اجرا شود و به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان کمک کند.
مهین طهماسبپور؛ مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق، در این نشست به بررسی کاربردها و مزایای نیروگاههای مقیاس کوچک پرداخت.
وی به مواردی همچون دوره کوتاه احداث، بازگشت سریع سرمایه، افزایش امنیت صنعت برق و بهبود راندمان اشاره کرد.
طهماسبپور اظهار داشت: در حال حاضر کشور دارای ۱۵۲۰ واحد سهم انرژی تجدیدپذیر است و استانهای کرمان، یزد و خراسان از جمله استانهای پیشرو در این زمینه هستند.
حسن سیاهی؛ کارشناس انرژی کمیسیون صنایع و انرژی اتاق تبریز، در این جلسه به تشریح بستههای سرمایهگذاری برای احداث انواع نیروگاهها با ظرفیتهای متفاوت و جزئیات و هزینههای آنها پرداخت و افزود: این بستهها شامل نکات مهمی هستند که در پروژههای سرمایهگذاری باید به آنها توجه شود.
وی انتخاب ظرفیت بهینه نیروگاه، تهیه طرح مقدماتی، دقت در انتخاب تجهیزات و مطالعه دقیق قوانین را از جمله نکات مهم عنوان کرد.