به گزارش پایگاه خبری یازاکو، احزاب سه گانه زنان اصلاح طلب استان آذربایجانشرقی با نامه تحلیلی راهبردی دغدغه های خود را با استاندار در میان گذاشتند. متن کامل نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب اقای دکتر سرمست
استاندار محترم استان اذربایجان شرقی
سلام علیکم
فبشّر عبادالذین یستمعون القول فیتبعون احسنه
میدانیم در روزهای سختی که بر وطن و هموطنان میگذرد عهدهداری مسئولیت استانی که علاوه بر سابقه غنی تاریخی و گره گاههای توسعهای، خاستگاه رئیس جمهور ایران عزیز هم می باشد، پیچیدگیهای خاصی میطلبد لذا بسیار سنگین است.
پر واضح است که سمت و سوی تحولات هستیشناسانه جهان اجتماعی ایرانی در سالهای اخیر به گونهای بوده است که مسئله زن و مسائل حوزه زنان که در طی سالهای متمادی به عنوان یک موضوع حاشیهای و حداکثر تزیینی محسوب میشد، به مرکز ثقل سیاست داخلی ارتقا یافته است. بعبارت بهتر شیوههای مدیریتی غیر تخصصی و نگاههای غیر آکادمیک به مسئله زن نه تنها دیگر ممکن نیست بلکه تداوم و اصرار بر آن برای نظام مدیریت کلان کشور میتواند بسیار هزینهزا باشد. ما ایرانیان در سال های اخیر مثالهای فراوانی از این دست را زندگی کرده ایم که برشماردن آنها در این نامه حاصلی جز تلخ کامی در پی نخواهد داشت.
صد البته این نکته در مورد استان ما هم صادق است.شاخصهای توسعهای استان طور عام و شاخصهای توسعهای حوزه زنان به طور خاص در شأن نام بزرگ آذربایجان و مردم شریف آن نیست.هم وعدههای پیشا انتخاباتی مدیران کمپین برای ایران در استان و هم اظهارات مسئولین پسا انتخاباتی دولت چهاردهم در استان، ناظر بر جبران کاستیها و سرعت دادن به قطار توسعهای استان بود. اما سپهر سیاسی استان بعد از پیروزی کمپین برای ایران در راستای تحقق این هدف به گونهای شکل گرفت که توجه به عنصر معنوی توسعه و در راس آن نقش زنان و اهمیت مسائل عدیده این حوزه و همچنین ظرفیتهای بیبدیل سیاست ورزی مادرانه جهت اصلاح و تغییر رویکردها ناهمسو با توسعه در کمترین جایگاه ممکن قرار گرفته است.
قریب به اتفاق لابیها، دیدارها و گفتگوها با رویکردی رقابت جویانه و تقابل گرایانه و گاهاً حتی سهم خواهانه انجام میگیرد بدون آنکه اتفاقی برای همدلی در مواجهه با مسائل خرد و کلان استان وجود داشته باشد. طبیعتا این فضای نامطلوب به حوزه زنان و مسائل مربوط به آن نیز تسری یافته است.
شأن سیاسی و حقوقی نویسندگان این نامه همچنین احساس تعهد حزبی مبنی بر صدای زنان اصلاح طلب جامعه بودن و فراتر از آن وظیفه ملی و اخلاقیمان در صدای خواهران, مادران همسران و دختران استان مان بودن ما را بر آن داشت که نکاتی را به عرض برسانیم.
آقای استاندار
از اولین روز استقرار شما در کاخ استانداری صبورانه و مشتاقانه در حال رصد تحولات, اخبار, دیدارها و اظهار نظرهای مربوط به حوزه زنان بودیم.
صبورانه چون میدانیم شرایط منطقه، کشور و به تبع آن استان خاص است و درک مقتضیات زمانی را یکی از وظایف ملی و الزامات کنشگری متعهدانه خود میدانیم و مشتاقانه چون که دل به تغییر بستهایم تا بلکه عملکردهای ناهمسو با توسعه و نگاه تقلیل گرایانه و عامیانه به مسائل زنان استان به یمن دولت چهاردهم متوقف شود.
در این راستا به جز دیدار رسمی در قالب جبهه اصلاحات استان مصدع اوقات شریف شما و همکاران تان در دوایر استانداری، فرمانداری شهرداری، شورای شهر و سازمانهای دیگر نشدیم. البته در همان دیدار رسمی دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش( ایران) موضع رسمی و مطالبات جامعه محورمان را و همچنین آمادگی احزاب سه گانه زنان اصلاح طلب را برای همراهی با نماینده دولت چهاردهم اعلام کرد.
از آن جایی که ما باور داریم که رویکرد جامعه محور اصلاح طلبانه بیشترین بهرهوری را برای رفع کاستیها و مسائل دارد در این مدت کنشگری سیاسی مان را در قالب گفتمان مادرانه با محوریت همدلی و همکاری آگاهانه پیش بردیم و نخواستیم و همچنان نیز نمیخواهیم “زن بودن بدون شایستگی” ابزاری برای سهم خواهی در انتصابات یا فشاری برای مسئولین به جهت به کار گرفتن زنان بدون رزومه قوی مدیریتی و برنامه مشخص برای تصدی پستهای مدیریتی شود.
تا اینکه چند روز پیش انتظارها به سر آمد و از طریق دوستان از اولین تصمیم شما در رابطه با حوزه زنان مبنی بر تشکیل مجمع مشورتی زنان اطلاع یافتیم.
آقای استاندار
ما میدانیم که بودن جمعی از زنان نخبه، جامعه شناسان، روانشناسان اجتماعی و همچنین مردان و زنان سیاست ورز کارکشتهای که بی چشم داشت شخصی، برای پشتیبانی تصمیمات حاکمیتی مدیری که قرار است استانی به بزرگی و پیچیدگی آذربایجان شرقی را مدیریت کند، چقدر مغتنم و مبارک است. از طرفی این راه هم میدانیم که این حق شماست که مشاوران تان را به تناسب صلاح دیدهای تان انتخاب کنید.
ولی از شما به جهت حذف کامل احزاب سه گانه زنان اصلاح طلب از روند تشکیل این مجمع مشورتی و نادیده گرفتن جایگاه سیاسی این احزاب و بیتوجهی کامل به بدنه حامیان آنها و تلاشهای صادقانه و میهن دوستانه آنها در توفیق دولت چهاردهم در استان به شدت گلهمند هستیم.
اقای استاندار
درست است که دور، دور وفاق است و ایام به کام وفاقیون، اما ارتباط وثیقی که مطالبات جامعه زنان ایران با ماهیت و محتوای کنشگری احزاب زنان اصلاح طلب دارد غیر قابل چشم پوشی است.
احزاب سه گانه زنان اصلاح طلب مطمئنترین و قابل اعتمادترین کانال برای برقراری رابطه میان حاکمیت و جامعه زنان هستند. بها دادن به کنشگری سیاسی و تشکیلاتی زنان اصلاح طلب در قالب ساختار منسجم حزبی زنانه و وارد بازی سیاست کردن آنها بازی دو سر برد برای حاکمیت و جامعه است. همچنان که حذف آنها موجب قطع رابطه مطالبات بدنه زنان جامعه با مدیران استانی خواهد شد.
کنشگری سیاسی احزاب زنانه با رویکرد اصلاح طلبی در شرایط حاضر که جامعه با انباشتی از مطالبات دیده نشده و صداهای شنیده نشده در حوزه زنان مواجه است ضمن این که از رادیکال شدن مطالبات جلوگیری میکند بلکه می تواند ظرفیت بزرگی برای گره گشایی از مسائل خرد و کلان در اختیار مسئولان استانی بگذارد و مهمتر از همه موجب ترمیم سرمایه اجتماعی میشود.
در پایان حمایت کامل خود را از انتصاب زنان شایستهای که علاوه بر داشتن رزومه قابل دفاع مدیریتی با ارائه برنامه مشخص و مرتبط با مسولیت پیشنهادی وارد عرصه می شوند، اعلام می کنیم.
همچنین به استحضار می رسانیم که آماده بکار گرفتن تمام ظرفیت ها تشکیلاتی خود بدون هیچ گونه چشم داشت شخصی برای همکاری با دولت چهاردهم در حل مسائل حوزه زنان استان هستیم با احترام
۱۴۰۳/۱۱/ ۲۸
مجمع زنان اصلاح طلب
جمعیت زنان مسلمان نو اندیش ( ایران)
جمعییت حمایت از حقوق بشر زنان