به گزارش پایگاه خبری یازاکو، محمدتقی اعلمی روز سه شنبه، توسعه و گسترش فعالیت های نوآوری و فناورانه را یکی از برنامه های اولویت دار دانشگاه تبریز بیان و اظهار کرد: باید توجه داشت که در جهان امروز حرکت به سمت فناوری های نوین جزو رئوس فعالیت های مراکز علمی و دانشگاهی است که در ایران نیز باید با سرعت به این حوزه وارد شده و حرکت های نوینی را آغاز کرد.
وی یادآور شد: اکنون پیشرفت تولید مقالات علمی در دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه تبریز نسبت به دهه های گذشته از سرعت قابل قبولی برخوردار شده و در رتبه بندی های جهانی شاخص های مطلوبی داریم، اما سرعت این پیشرفت در حوزه فناوری ها متناسب نیست.
اعلمی دلیل اصلی ناترازی بین انتشار مقالات علمی و تولیدات مربوط به فناوری ها در دانشگاه های ایران را نبود زیرساخت های لازم و کافی در این خصوص دانست و ادامه داد: برای رشد و ترقی در فناوری های نوین و راه اندازی شرکت های دانش بنیان در دانشگاه ها باید سرمایه گذاری های مناسب در زمینه توسعه پژوهش های علمی و فناورانه به انجام برسد.
به گفته وی بودجه های مربوط به فناوری های نوین در دانشگاه های پیشرفته جهان به پنج درصد رسیده است، در حالی که این رقم در بهترین حالت برای دانشگاه های داخلی ما حدود نیم درصد است.
اعلمی حمایت های قانونی از ایجاد و راه اندازی شرکت های فناور و دانش بنیان در ایران را تا حدودی رو به ترقی دانست و با اشاره به مفاد قانون جهش تولید، گفت: این قانون یکی از بهترین و کامل ترین قوانین حوزه فناوری های نوین است که رعایت و اجرای آن می تواند منجر به تغییرات بسیار مثبت در مراکز علمی و دانشگاهی شود.
وی اعمال معافیت های مالیاتی مطلوب را از جمله مفاد بسیار تاثیرگذار قانون جهش تولید برشمرد و افزود: بر همین اساس طی سال های اخیر شرکت های دانش بنیان و فناور رشد تصاعدی در کشور به خود گرفته است که باید با تداوم و تقویت چنین قوانینی زمینه های لازم و کافی برای توسعه چنین شرکت هایی فراهم شود.
اعلمی از اخذ مجوزهای لازم برای ایجاد و راه اندازی پارک علمی و فناوری دانشگاه تبریز خبر داد و با اشاره به استقبال خوب دانش پژوهان و محققان فناور از آن، اظهار کرد: دانشگاه تبریز به دلیل برخورداری از توانمندی های فنی، آموزشی و تحقیقاتی می تواند در حوزه های گوناگون فناوری منشاء تحولات بسیار عمیق در کشور و آذربایجان شرقی شود.
وی از دانشگاه تبریز به عنوان یکی از برترین علمی کشور در حوزه فناوری یاد و اضافه کرد: این مجموعه علمی دومین دانشگاه رسمی ایران است که دارای ۲۰ دانشکده، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی، ۲۴ هزار نفر دانشجو که ۶۰ درصد آنها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی شامل می شود و دارای چهار قطب علمی است که چنین ظرفیت هایی در کمتر مجموعه علمی و تحقیقاتی کشور به چشم می آید.
رییس دانشگاه تبریز از تحصیل تعداد سه هزار و ۴۰۰ دانشجوی خارجی در این مجموعه خبر داد که عمدتا” از کشورهای عراق، ترکیه، جمهوری آذربایجان و افغانستان هستند.