به گزارش پایگاه خبری یازاکو، سمینار «آشنایی سرمایهگذاران احداث نیروگاه خورشیدی با شرایط سرمایهگذاری» با حضور مدیر سرمایهگذاری و تأمین مالی صندوق توسعه ملی، معاونان اقتصادی و عمرانی استانداری آذربایجان شرقی، رئیس اتاق تبریز، نمایندگان ساتبا، شرکت برق منطقهای آذربایجان، توزیعهای برق تبریز و استان و فعالان اقتصادی علاقهمند به سرمایهگذاری در این حوزه در محل اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.
طی این سمینار مهین طهماسب پور با اشاره به محدودیت ذخایر انرژیهای فسیلی و رشد روزافزون نیاز به انرژیهای الکتریکی و ضرورت حفاظت از محیطزیست و کاهش انتشار گازهای گلخانهای اظهار کرد: بهترین راهکار برای تأمین برق مطمئن و پایدار و کمک به رفع ناترازی برق کشور خصوصاً در بخش صنعت سرمایهگذاری در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر است که علاوه بر تحقق مشارکت عمومی در تولید انرژیهای الکتریکی شامل مزایای دیگر همچون تولید برق در محل مصرف و کاهش تلفات نیز میشود.
وی با بیان اینکه بزرگترین چالش امروز صنایع موضوع ناترازی انرژی است افزود: راهکارهایی از طرف وزارت نیرو برای برونرفت از این چالش در بخش صنعت ارائه شده که از مهمترین آنها میتوان به اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان برای صنایع بالای یک مگاوات اشاره کرد که بر اساس آن صنایع مشمول بایستی ۵ درصد از برق مصرفی خود را از محل انرژیهای تجدیدپذیر تأمین نمایند.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق تبریز ادامه داد: بر اساس آمار پیکبار همزمان شرکت توزیع برق تبریز در نقاط تحت پوشش این شرکت طی ده سال اخیر به طور متوسط شاهد رشد ۴ درصدی پیکبار سالانه هستیم که به دلیل ناترازی برق در چند سال اخیر شاهد کسری برق بهویژه در بخش صنایع بودهایم.
وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر انرژیهای تجدیدپذیر سهلالوصولترین راه برای تحقق و تأمین انرژی است بیان کرد: امیدواریم با توسعه نیروگاههای خورشیدی و اتصال آن به شبکه سراسری برق، از بروز ناترازی پیشبینیشده پیشگیری کنیم.
طهماسب پور اضافه کرد: بر اساس آمار ارائه شده توسط ساتبا سهم انرژیهای تجدیدپذیر کشور یک هزار ۵۲۰ مگاوات است که از مجموع این آمار ۷۸۱ مگاوات سهم نیروگاههای خورشیدی است.
وی ادامه داد: سهم استان آذربایجان شرقی از انرژیهای تجدیدپذیر ۵۴ مگاوات است که نیروگاههای بادی بیشترین سهم را دارند و سهم نیروگاههای خورشیدی اندک هست.
مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق تبریز با بیان اینکه ظرفیت نیروگاههای انشعابی منصوبه در حوزه برق تبریز نزدیک یک مگاوات است که بیشترین سهم را بخش ادارات داشتهاند، ادامه داد: مجموع برآورد ظرفیت نیروگاهی صنایع بر اساس ضوابط ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان برای ۷۵ مشترک مشمول برق تبریز در حدود ۳۰ مگاوات است و واحدهای صنعتی مشمول در صورت داشتن فضای نصب نیروگاه خورشیدی در محل و یا بر روی سولههای خود میتوانند احداث نیروگاه را تسریع نموده و هزینههای جریمه اعمالی در قبض مصرفی خود را حذف و یا کاهش دهند.
وی با تبیین روشهای ممکن برای صنایع جهت احداث نیروگاه خورشیدی گفت: صنایع میتوانند در قالب مدلهای مختلف سرمایهگذاری برای احداث نیروگاه اقدام نمایند که از مهمترین آنها میتوان به احداث نیروگاه در شهرکهای صنعتی، زمینهای شخصی و بهویژه مدل تهاتر انرژی صنایع خود تأمین اشاره نمود که علاوه بر پوشش ماده ۱۶ امکان برخورداری از دریافت برق هموار و عدم قطعی برق را نیز شامل میشود.
طهماسب پور خاطرنشان کرد: در راستای ایجاد شهرکهای خورشیدی دو ساختگاه از طریق کارگروه انرژیهای تجدیدپذیر استان و با همکاری شهرکهای صنعتی و شرکتهای برق منطقهای و توزیع آمادهسازی و از طریق اعلان عمومی به میزان ۸ مگاوات برای متقاضیان حائز شرایط با اولویت صنایع مشمول ماده ۱۶ تخصیصیافته و جهت اخذ پروانه احداث به سازمان ساتبا معرفی شدهاند که از این میزان حدود ۶ مگاوات مربوط به صنایع مشترک مشمول برق تبریز است