به گزارش یازاکو، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز با. اشاره به اینکه اختیارات لازم به استان ها داده شود تشریح کرد: نیازی نیست برای مشکلات استان حتماً اتحادیهای کشوری شکل بگیرد، حتماً باید این اختیار وجود داشته باشد خود استان در زمینه مشکلاتش تصمیم بگیرد.
وی افزود: باید شرایطی فراهم شود که لازم نباشد اجازه صادرات مرغ هم از اتحادیههای تهران با پرداخت هزینه انجام گیرد.
وی تاکید کرد: اجازه دهید استان آذربایجان شرقی بتواند بخشی از تولیدات مرغ خود را صادر کند.
وی گفت: آقای وزیر! اجازه بدهید آذربایجان شرقی سهم خود را از واردات نهادههای دامی، انجام دهد و مشکلات مربوط به علوفه، گندم و جو و… خود را حل کند.
رییس اتاق بازرگانی تبریز، از وزیر جهاد کشاورزی درخواست کرد: توقع ما از شما وزیر بومی از استان این است که استان ما تفاوتی با استانهای دیگر در زمینه واردات، از جمله واردات گندم، نداشته باشد.
وی ادامه داد: مصرف حبوبات در ماه رمضان بسیار بالاست، برای اینکه قیمتها بیشتر از این افزایش نیابد، خواهشمان این است هر چه سریعتر مجوز واردات آن صادر شود.
ژائله گفت: موضوع بعدی، مشکل ما در تأمین مالی بخش کشاورزی استان است. بانک کشاورزی رسالت خودش را در استان ما انجام نداده است و یک ریال تسهیلات نداده است.
وی افزود: استان ما هیچ سرمایهگذاری بخش دولتی در کشاورزی ندارد و در قبال آن هیچگونه حمایتی از بخش خصوصی کشاورزی در استان نمیشود.
وی در خصوص تسهیلات کشاورزی استان تاکید کرد: نسبت به سهم و جمعیت استان، درصد تسهیلات کشاورزی استان پایین است.
بشیر جعفری، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز در خصوص دریاچه ارومیه بیان کرد: دریاچه ارومیه ابرچالش محیط زیستی کشور است که فراموش شده است.
وی اذعان داشت: مشکل تأمین آب کشاورزی استان از دیگر مشکلات اساسی آذربایجان شرقی است.
وی گفت: برای زنان تحصیلکرده روستایی استان چارهای اندیشیده نمیشود.
وی خاطر نشان شد: جنگلهای ارسباران استانی نیز در معرض خطر است، باید به این مشکلات رسیدگی شود.
متفکر آزاد، نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات بخش خصوصی استان گفت: پیگیر مشکلات بخش خصوصی در مجلس هستیم.
نصیرپور، نماینده مجلس سراب در مجلس شورای اسلامی در خصوص بیمه کشاورزان گفت: کشاورزان استان ما نمیتوانند بیمهی قابل اتکا برای خود داشته باشند، باید حل این مشکل در اولویت قرار گیرد.
جعفری آذر، نماینده مجلس تبریز، اسکو و آذرشهر بیان کرد:توسعهی تراکتورسازی نباید از استان بیرون برود.همچنین، لازم است صنایع استان آوردههای خود را در بانکهای خود استان سپردهگذاری کنند.
هاشمی، رئیس بنیاد گندمکاران کشور گفت: روی گندمی که کشاورز تولید میکند دعوای رانت است.
وی ادامه داد: ۹۵ درصد کشاورزان استان از بانک کشاورزی گلهمندند و میگویند بانک ما بانک کشاورزان نیست.
اجازه بدهید در بین بانکها رقابت ایجاد شود. انحصار بانک کشاورزی، کشاورزان را بیچاره کرده است.
متقینیا، مدیرعامل بانک کشاورزی کشور بیان کرد: بانک کشاورزی برای کشاورزان استان است و هیچ بانکی به این اندازه در خدمت کشاورزان نیست.
سرمست، استاندار آذربایجان شرقی گفت: باید سهمیه کافی برای آرد در استان و گندم کیفی را داشته باشیم تا بتوانیم نان باکیفیت در اختیار مردم استان قرار دهیم.
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر کشاورزی اذعان داشت: در ۹ ماهه اول امسال، با همکاری تراکتورسازی بیش از ۵ همت تسهیلات برای آنان پرداخت شده است.
وی افزود: در دولت آقای پزشکیان بنای کارمان بر این است که سالم کار کنیم و جلوی انحصار و رانت بایستیم.
وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی دکتر پزشکیان پاکدستی ایشان دانست و گفت:بطور جد در دولت فعلی از بخش خصوصی و تولید و صادرات حمایت میشود، مواردی که در این نشست مطرح شد سریعاً پیگیری خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید نفت فروخته شود تا ارز بیاید و بتوانیم ارز ترجیحی برای واردات اختصاص داده شود. وقتی نفت فروخته نمیشود و ارز نمیآید با مشکل واردات مواجه میشویم.
وی تاکید کرد: هیچ کمبودی از هیچ کالای اساسی در کشور نداریم. اما همواره در کشور قبل از ماه رمضان دولت را تحت فشار هزینه واردات میگذارند و این موضوع هماکنون ۵ میلیارد دلار هزینه بر دولت وارد آورده است. وقتی کمبودی نداریم این واردات اضافه ممکن است فاسد شوند.
وی بیان کرد: بعضی از سودجوییها در کشور از انصاف خارج شده است و با سفره مردم بازی میکنند.