• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 23 February - 2025
1
رئیس اتاق ایران:

خواستار تایید لوایح مرتبط با FATF از سوی مجمع هستیم

  • کد خبر : 172237
  • 05 اسفند 1403 - 18:50
خواستار تایید لوایح مرتبط با FATF از سوی مجمع هستیم
رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم بهبود فضای تجارت ایران با کشورهای دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست نظر مساعد خود را درباره پیوستن ایران به لوایح مورد نیاز برای عضویت در گروه ویژه اقدام مالی ( FATF ) اعلام کنند.

به گزارش یازاکو، صمد حسن زاده روز یکشنبه در آخرین نشست سالیانه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دوره دهم تصریح کرد: بهبود روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر شرکا با توجه به چالش های موجود در روابط بین الملل، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم که نظر مساعد خود را برای پذیرش FATF ابراز کنند.

وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی در سال جاری به دنبال گسترش دیدارهای بین المللی بخش خصوصی در مسیر گفت گوی ملی بود، ادامه داد: گسترش روابط بین المللی اتاق ایران با کشورهای هدف و سفرای کشورهای خارجی و قراردادهای تجاری با همراهی دولت صورت گرفته است.

حسن زاده با تاکید بر اینکه در مسیر گفت وگوی ملی با دنیا برای رساندن ایران به جایگاه واقعی خود و قرارگیری در مناسبات جهانی راه های نرفته زیادی باقی مانده است، تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده روزنه های امیدی از گشایش در داخل و خارج و بدست آوردن دستاوردهای بزرگ که نشان دهنده گشایش در بخش های مخلتف باشد، دیده شود.

وی رفت آمدهای میان بخش خصوصی و دولت، بخصوص در ماه های اخیر را نشان دهنده نزدیکی بیشتر میان این دوبخش دانست و اظهار داشت: تقویت گفت وگوی بخش خصوصی و دولت در ماه های اخیر، از دستاوردهای مهم دکتر همتی به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است.

رییس اتاق ایران افزود: حضور مستمر اتاق ایران در تدوین و بررسی برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور باعث شد که برای اولین بار در بخش مربوط به فضای کسب و کار موضوع قطعی گاز و برق صنایع که یک معضل بزرگ برای تولید کشور به حساب می آید، مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه در ماه های اخیر رابطه بخش خصوصی با حاکمیت افزایش یافته است، گفت: ماموریت اتاق ایران برای تقویت مناسبات تجاری و گسترش تعاملات بین المللی در طی ۶ ماهه گذشته نسبت به گذشته افزایش یافته، به شکلی که میزبان ۲۶ هیات و میهمان از ۷ کشور خارجی بوده ایم.

صمدزاده با بیان اینکه افزایش قیمت ارز در طی روزهای گذشته نگرانی های فراوانی را در بخش تولید ایجاد کرده است، خاطر نشان کرد: افزایش قیمت ارز باعث ایجاد نگرانی برای تولید در زمینه تهیه مواد اولیه و همچنین افزایش هزینه تولید شده، ولی خواستار این هستیم که برخوردهای سیاسی با افزایش نرخ ارز صورت نگیرد و از دولتمردان نیز انتظار داریم که در راستای کاهش اثرات این موضوع از دخالت در بازار بپرهیزند و به دنبال کاهش اثرات آن بر قیمت مواد اولیه باشند.

وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی امیدواراست با اتخاذ سیاست های صحیح از سوی دولت، بارقه های امید در سال آینده بر روی بخش خصوصی کشور گشوده شود، اظهار داشت: اصلاح ساختارهای اقتصادی جهت کاهش فرآیندهای اداری برای کسب مجوزها و ثبت نام های گمرکی و تجاری ساده تر، لازم به نظر می رسد.

رییس اتاق ایران استفاده از فناوری های نوین در گسترش فضای کسب و کار را لازم دانست و افزود: حمایت از کسب و کارهای کوچک که پتانسیل زیادی برای ایجاد اشتغال در کشور را دارند، بسیار ضروری است اما متاسفانه حضور این بخش در بازارهای جهانی باعث مشکلاتی برای آن شده است.

وی خواستار گسترش زیرساخت های حمل نقل و ایجاد راه آهن های جدید برای گسترش تجارت میان ایران و کشورهای همسایه شد و ادامه داد: از دولت می خواهیم برای حفظ بازار از دخالت های بی مورد و تعیین نرخ های دستوری بپرهیزد و درعوض به دنبال تضمین رشد پایدار تولید با اتخاذ تدابیر مناسب در جهت ارتقای اقتصاد ایران باشد.

در ابتدای این نشست دانیال شمسیان، عضو اتاق بازرگانی بجنورد، خسرو طالبی عضو اتاق بازرگانی همدان و اسحاق بندانی عضو اتاق بازرگانی بندرعباس در سخنانی خواستار توجه بیشتر به انعکاس فعالیت های اتاق در رسانه ها، خرید تضمیمی سیب زمینی توسط دولت برای ذخیره سازی در روزهای سخت و همچنین فعالیت بیشتر وزارت خانه در زمینه دیپلماسی اقتصادی شدند.

ارتقای جایگاه اتاق ایران در اقتصاد ایران را دنبال می‌کنیم

در بخش بعدی این نشست عیسی منصوری، رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران بر اساس یک مطالعه داخلی مبتنی بر روندهای جهانی گفت: طبق مطالعه انجام شده به اپیزودی از مقررات جهانی رسیدیم که به دو بخش تقسیم می‌شود. یک نوع از اقتصادها در جهان تعریف شدند که مصداق آن، پوپولیست راست است. نوع دیگر از اقتصادهای تبلور یافته در دنیا، دولت‌هایی هستند که مبتنی بر منویات بخش خصوصی تصمیم‌گیری می‌کنند. پیشنهاد این است که با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد ایران به سمتی برویم که بخش خصوصی بتواند نقش‌آفرین باشد.

او تصریح کرد: برای تحقق ماموریت‌های اتاق ایران سعی خواهیم کرد در مرکز پژوهش‌های اتاق ایران هماهنگ با ارکان اتاق حرکت کرده و در نهایت نقش اتاق‌ها در اقتصاد ایران را افزایش دهیم.

تصویب بودجه پیشنهادی اتاق ایران برای سال آینده

در ادامه ساسان شاه ویسی، دبیرکل اتاق ایران بودجه پیشنهادی و احکام بودجه سال ۱۴۰۴ اتاق ایران را ارائه کرد و موافقین و مخالفین به ارائه نظرات خود پرداختند. هیات نمایندگان اتاق ایران پس از شنیدن این نظرات وارد رای‌گیری برای بودجه سال آینده شد که در نهایت با رای موافق ۷۹.۹۳ درصد رای دهندگان، آن را به تصویب رساند. ۲۰.۰۷ درصد هم با بودجه پیشنهادی مخالف بودند. 

همچنین دبیرکل اتاق ایران درباره پیشنهاد متمم بودجه با هدف مولدسازی بیشتر منابع، توضیحات خود را ارائه کرد،  اما با مخالفت حاضرین از دستور کار خارج شد.

وی بودجه سال آینده این اتاق را ۴۹ هزار و ۸۰۱ میلیارد ریال منابع اعلام کرد که ۳۱ هزار و ۷۴ میلیارد ریال آن مصارف و ۱۸ هزار و ۲۷ میلیارد ریال آن مازاد است.

وی گفت: ۲۵ درصد از منابع را درآمدهای غیر عملیاتی شامل سود بانکی و بقیه یعنی ۷۵ درصد درآمدها را عملیاتی تشکیل می دهند.

دستور بعدی این نشست، رای‌گیری برای انتخاب یک عضو کمیسیون انضباطی اتاق ایران بود. خورشید گزدرازی، فرخ نویدی و سادینا آبایی، سه کاندیدای عضویت در این کمیسیون بودند که با انصراف آبایی و نویدی، هیات نمایندگان وارد رای‌گیری برای انتخاب تنها کاندیدای باقی مانده شد. در نهایت خورشید گزدرازی با رای حاضرین، برای عضویت در کمیسیون انضباطی انتخاب شد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=172237

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});