• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 23 February - 2025
1

بازدید ۹ هزار و ۸۶۰ نفر از موزه مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور

  • کد خبر : 172243
  • 05 اسفند 1403 - 19:30
بازدید ۹ هزار و ۸۶۰ نفر از موزه مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور
اگرچه موزه تاریخ طبیعیِ مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور که در مراغه قرار دارد، همچنان نمیه‌کاره است اما به گفته رییس اداره محیط زیست مراغه این موزه مورد استقبال مردم و به ویژه دانشجویان و دانش‌آموزان قرار دارد و از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن ماه ۹ هزار و ۸۶۰ نفر از آن بازدید کردند.

«غلامرضا زارع» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار افزود: این مرکز و موزه تاریخ طبیعی جنبی آن هنوز تکمیل نشده اما همین استقبال مردم به ویژه دانش‌آموزان بیانگر ظرفیت قابل توجه آن در حوزه گردشگری است.

به گفته وی مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور در مراغه محلی برای کاوش و نمایش آثار حیات دیرینه از جمله فسیل‌های انواع پستانداران دوره میوسن است و روند تکمیل آن از سال‌ گذشته و پس از وقفه حدود ۱۰ ساله ادامه یافته است.

وی با تاکید بر اینکه اکنون صدها فسیل مربوط به پستاندارانی چون فیل، زرافه، کرگدن، اسب، ببر دندان شمشیری، انواع گاوسان‌ها و آهو در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد، ادامه داد: موزه‌های تاریخ طبیعی در سراسر جهان مورد توجه گردشگران قرار دارد.

«زارع» اضافه کرد: در موزه‌های تاریخ طبیعی جهان، حیات آفرینش در طول تاریخ ۶۰۰ میلیون ساله زمین به بازدیدکنندگان معرفی می‌شود و آثار به یادگار مانده هم زیبایی‌های جانوری و گیاهی مناطق را نشان می‌دهد.

رییس اداره محیط زیست مراغه با ابراز امیدواری نسبت به تکمیل مرکز دیرینه‌شناسی کشور و ‌موزه تاریخ طبیعی این مرکز در سال‌های پیش‌رو، تصریح کرد: موزه‌های دیرینه‌شناسی در دنیا به علت در معرض دید قرار دادن شگفتی‌های آفرینش که بیشتر آنها هم منقرض شده است، جذابیت دارد.

«زارع» اضافه کرد: بازدید از این موزه‌ها به خصوص برای دانش‌آموزان و دانشجویان در شناخت حیات دیرینه حائز اهمیت است و تنوع زیستی دیرینه را به آنان نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: بزرگترین پیام بازدید از این موزه‌ها توجه به مسائل حفاظتی و لزوم تداوم حیات به عنوان مسئله اساسی در زندگی بشر است و آنها را می‌توان یک ظرفیت گردشگری بی‌بدیل دانست.

تراکم بالای فسیل‌های مهره‌داران هفت‌ونیم تا ۱۲.۵ میلیون ساله در منطقه فسیلی مراغه، این سازند را به بهشت فسیل‌شناسان جهان تبدیل کرده و دنیای پر رمز و راز حیوانات دیرینه را پیش‌روی دیرینه‌شناسان جهان قرار داده است.

«منطقه فسیلی مراغه» به اذعان کارشناسان جزو پنج منطقه پر اهمیت دارای فسیل مهره‌داران جهان به شمار می‌رود و از نظر ذخیرگاه دیرینه‌شناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژه‌ای است تا جایی که با کاوش و استخراج جدید نمونه‌های موجود در سایت مراغه، می‌توان به معرفی بیش از پیش ظرفیت‌های جهانی رسید.

به گفته مسئولان امر و بر اساس تحقیق‌های زمین‌شناسی و فسیل‌شناسی، فسیل حیواناتی که از منطقه فسیلی مراغه استخراج شده، به اجداد حیوانات امروزی در آفریقا تعلق دارد و همین موضوع مطالعات دیرینه‌شناسی در این کهن‌شهر جذاب‌تر کرده است تا جایی که مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی کشور نیز در مراغه استقرار دارد.

منطقه فسیلی مراغه در حقیقت در مسیرهای مهاجرتی پستانداران دوران سوم یعنی مسیرهای مهاجرتی مابین اروپا، آفریقا و آسیای شرقی قرار دارد و گونه‌زایی جانوران فسیلی (پستانداران) در میوسن فوقانی نوار آذربایجان به خصوص در سایت مراغه نیز بر اهمیت آن افزوده است.

گفتنی است تراکم بالای قطعات فسیلی در واحد حجم لنزهای فسیلی، پراکنش وسیع لنزهای فسیل مهره‌دار در مساحت حدود ۴۰ هزار هکتار، تنوع بالای گونه‌های جانوری موجود در لنزهای حفاری شده و دسترسی نسبتا آسان به لنزهای فسیل مهره‌دار و حفظ شدگی مناسب قطعات فسیلی در سایت مراغه نسبت به سایر سایت‌های فسیل مهره‌داران جهان نیز موجب شده است تا بر اهمیت منطقه فسیلی مراغه افزوده شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=172243

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});