• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Friday - 9 May - 2025
2

مذاکرات صادرات دوباره نفت عراق_ترکیه بدون توافق پایان یافت

  • کد خبر : 173418
  • 17 اسفند 1403 - 22:42
مذاکرات صادرات دوباره نفت عراق_ترکیه بدون توافق پایان یافت
یازاکو - به گفته مقامات آگاه، مذاکرات برای از سرگیری صادرات نفت عراق به ترکیه که به مدت دو سال متوقف شده بود، روز پنجشنبه برای دومین بار در یک هفته گذشته شکست خورد.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از دیلی صباح این بن بست دو ساله جریان انتقال نفت از منطقه اقلیم کردستان (KRG) در شمال کشور عراق به بندر جیهان ترکیه در دریای مدیترانه را متوقف کرده است.

چهار منبع به رویترز گفتند که یکی از مقامات سفارت آمریکا در بغداد برای اولین بار در این مذاکرات که در مقر وزارت نفت عراق در این شهر برگزار شد، شرکت کرد.
واشنگتن در حال اعمال فشار بر عراق برای از سرگیری صادرات است، به طوری که رویترز ماه گذشته گزارش داد که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از عراق خواسته است که اجازه دهد این جریانات از سر گرفته شود یا با تحریم مواجه شود.
موضع دولت آمریکا تا حدی منعکس کننده کمپین «فشار حداکثری» آن بر ایران است که شامل تلاش برای محدود کردن صادرات نفت تهران است.
یکی از این دو منبع رسمی گفت: مانع اصلی عدم توافق در جلسه روز پنجشنبه بر سر قیمت گذاری بود.
یکی از منابع گفت که این وزارتخانه روز پنجشنبه بر هزینه تولید ۱۶ دلار در هر بشکه برای حجم صادرات حدود ۱۸۵۰۰۰ بشکه در روز اصرار داشت، اما این قیمت را برای تمام تولیدات از اقلیم کردستان اعمال نخواهد کرد و افزود که شرکت های نفتی خارجی درگیر این موضوع را قویاً رد کردند.

تولیدکنندگان نفتی که در اقلیم کردستان کار می کنند عبارتند از DNO، Genel Energy، Gulf Keystone Petroleum و Shamaran Petroleum.
منبع دیگری که از این موضوع مطلع است، گفت که بغداد قبلاً قول داده بود که این قیمت برای همه تولیدات اعمال شود، اما در نشست یکشنبه با شرکت های نفتی عقب نشینی کرد.
انجمن صنعت نفت کردستان (APIKUR) که ۶۰ درصد تولید این منطقه را نمایندگی می کند، پس از این نشست در بیانیه ای بر لزوم توافقات رسمی برای تضمین امنیت پرداخت برای صادرات نفت گذشته و آینده تاکید کرد.
این گروه همچنین تاکید کرد که هر معامله ای باید به قراردادهای مشارکت در تولید یا مدل PSC احترام بگذارد و اطمینان حاصل کند که هزینه های تولید و شرایط مشارکت در سود مطابق با قراردادهای قبلی توافق شده باقی می مانند.

توقف دو ساله

این صادرات توسط ترکیه در مارس ۲۰۲۳ به دنبال حکم داوری اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) متوقف شد. دیوان کیفری بین‌المللی به آنکارا دستور داد به دلیل صادرات غیرمجاز دولت اقلیم کردستان بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به بغداد ۱٫۵ میلیارد دلار خسارت بپردازد.
در اکتبر ۲۰۲۳، ترکیه اعلام کرد که این خط لوله برای عملیات آماده است و این به عراق بستگی دارد که جریان را از سر بگیرد. دولت های فدرال و منطقه ای در عراق از آن زمان بر سر هزینه های تولید و حمل و نقل قابل پرداخت به منطقه و شرکای تجاری آن مذاکره کرده اند.
جریان انتقال نفت از طریق خط لوله اقلیم کردستان به فیش-خابور در مرز شمالی عراق می رسد، جایی که نفت وارد ترکیه می شود و به بندر جیهان پمپ می شود.
انتظار می رود از سرگیری فشار اقتصادی در اقلیم کردستان، جایی که توقف منجر به تاخیر در حقوق کارکنان بخش دولتی و کاهش خدمات ضروری شده است، بکاهد.

حضور آمریکا

یک مقام وزارت نفت عراق با اطلاع مستقیم از این موضوع به رویترز گفت که این مقام آمریکایی به درخواست واشنگتن در مذاکرات روز پنجشنبه شرکت کرد.

این مقام مسئول گفت: حضور دیپلمات آمریکایی با هدف کمک به پیشبرد مذاکرات و دستیابی به راه حل هایی برای مسائل مانع از سرگیری صادرات نفت به گونه ای است که رضایت همه طرف ها را جلب کند.
یک مقام دولتی نزدیک به مذاکرات گفت: «اصرار شدید طرف آمریکایی بر تضمین موفقیت مذاکرات به هر وسیله ای وجود دارد».
واشنگتن می خواهد جریان انتقال نفت از طریق ترکیه تا حدودی برای تقویت عرضه جهانی و در نتیجه به کاهش قیمت ها از سر گرفته شود. همزمان، دولت ایالات متحده می خواهد روابط مالی بین عراق و ایران را به دلیل اعمال فشار بر تهران بر سر صادرات نفت و برنامه هسته ای اش، متوقف کند.
عراق یک متحد مهم برای ایالات متحده و ایران است و برای کمک به ایران در حمایت از اقتصاد خود در بحبوحه تحریم های بین المللی حیاتی است.
منابع به رویترز گفته‌اند که بغداد از گرفتار شدن در تیر رس سیاست رئیس‌جمهور آمریکا برای تحت فشار گذاشتن تهران می ترسد.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=173418

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});