• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Saturday - 5 April - 2025
1

مانوکیان: مین گذاری در اراضی اشغالی آذربایجان با دستور ارمنستان بود

  • کد خبر : 175596
  • 16 فروردین 1404 - 11:45
مانوکیان: مین گذاری در اراضی اشغالی آذربایجان با دستور ارمنستان بود
یاز اکو- در پی تجاوز نظامی ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان، جنایاتی علیه صلح و بشریت، جنایات جنگی از جمله آماده‌سازی و اجرای جنگ تهاجمی، نسل‌کشی، نقض قوانین و مقررات جنگی، همچنین تروریسم، تأمین مالی تروریسم، تصرف قدرت با زور، نگه‌داشتن آن به زور و سایر جرایم متعدد توسط شهروندان ارمنستان شامل آرائیک هاروتیونیان، آرکادی قوکاسیان، باکو ساهاکیان، داوید ایشخانیان، داویت بابایان، لوون مناتساکانیان و دیگران، جلسات علنی دادگاه در خصوص پرونده کیفری آن‌ها در ۴ آوریل ادامه یافت.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یاز اکو به نقل از بیزیم مدیا، جلسه دادگاه در دادگاه نظامی باکو به ریاست قاضی زینال آقایف و با حضور قاضی ها جمال رمضان‌اف و انار رضایف برگزار شد. در این جلسه، متهمان با مترجم و وکیل مدافع حضور داشتند.

در جلسه روز جمعه دادگاه متهم داوید مانوکیان – که در گذشته در ارتش ارمنستان با درجه سرلشکری خدمت می‌کرد – از سوی دادستان‌ها مورد پرسش قرار گرفت. او گفت که اولین جنگ خود علیه آذربایجان را با پیوستن به گردان موسوم به گردان شوشا آغاز کرده است.

مانوکیان گفت که در جنگ اول قره‌باغ در منطقه آغدره و به مدت ۱۵ روز در منطقه کلبجر حضور داشته است. وی افزود که بعداً در گردان شوشا به عنوان فرمانده دسته، فرمانده گروهان و رئیس ستاد خدمت کرده است.

متهم در پاسخ به سوالات دادستان وصال عبدالله‌اف گفت که در حالی که در اراضی اشغالی سابق آذربایجان خدمت نظامی می‌کرده، از سوی جمهوری ارمنستان برای تحصیل به آکادمی نظامی فرونزه در روسیه اعزام شده است.

مانوکیان گفت که تعدادی از افسران ارمنی نیز برای تحصیلات نظامی به کشورهای مختلف فرستاده می‌شدند و افزود: نظامیان برای تحصیل به روسیه، آمریکا، آلمان، یونان اعزام می‌شدند. این کار توسط وزارت دفاع ارمنستان صورت می‌گرفت و حقوق آن‌ها نیز توسط همان وزارت پرداخت می‌شد.

متهم بیان کرد که درجه سرلشکری خود را در ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ از رئیس‌جمهور وقت ارمنستان آرمن سارکیسیان در روز ارتش دریافت کرده است. با حکم سارکیسیان به عنوان معاون اول فرمانده در ارتش رژیم خودخوانده منصوب شده است و در جنگ ۴۴ روزه ۲۰۲۰ در این سمت حضور داشته و دستورها را از جلال هاروتیونیان وزیر دفاع وقت دریافت می‌کرده است. متهم گفت که در طبقه پایین ستاد در مناطق اشغالی سابق آذربایجان یک مرکز فرماندهی اضطراری ایجاد شده بود، تا در صورت نابودی مرکز اصلی، وظایف آن را موقتاً بر عهده گیرد.

مانوکیان همچنین گفت که در سال ۲۰۲۰ گردان سوم موسوم به دسته دلیران از یگان نظامی ۹۹۱۹۲ ارمنستان وارد اراضی اشغالی شده بود. این گردان در ۱۱ اکتبر ۲۰۲۰ در ارمنستان شکل گرفت و تحت فرمان فرمانده ارتش به قره‌باغ اعزام شد. فرمانده ارتش به من گفت برو و از گردان جدید بازدید کن. من به آنجا رفتم، ۹۰ نفر با سن‌ها و حرفه‌های مختلف حضور داشتند. تأمین مالی این واحد از سوی ارمنستان انجام می‌شد. پس از پایان جنگ، فرمانده گردان نزد من آمد. دو لیست در دست داشت: یکی شامل ۹۰ نفر و دیگری ۲۰ نفر. گفت حتی اگر نتوانیم همه را، لااقل ۲۰ نفر را پاداش بدهیم.

مانوکیان کاهش نیرو در ارتش رژیم خودخوانده پس از جنگ را تأیید کرد، اما درباره دلیل آن صحبت نکرد. او گفت که در اواخر ۲۰۲۱ با فرمان رئیس‌جمهور ارمنستان از خدمت بازنشسته شده است. متهم همچنین گفت که در زمانی که فرمانده یگان نظامی در آغدره بوده از سوی روبرت کوچاریان رئیس‌جمهور وقت ارمنستان با مدال «صلیب جنگ درجه دو» تقدیر شده است.

در ادامه دادگاه مانوکیان در پاسخ به سئوالات گفت که وزیر دفاع رژیم خودخوانده نیز توسط دولت جمهوری ارمنستان منصوب می‌شده و رئیس‌جمهور آن رژیم حق چنین انتصابی نداشته است. وی اضافه کرد که اعطای درجات عالی نظامی به افسران ارتش رژیم خودخوانده نیز توسط ارمنستان انجام می‌شده است.

مانوکیان همچنین اذعان کرد که تسلیحات به اراضی اشغالی سابق آذربایجان از ارمنستان منتقل شده است. همچنین اعزام افسران و سایر نیروهای نظامی به این مناطق برای خدمت از ارمنستان صورت می‌گرفته است. وی تأیید کرد که پس از بازنشستگی از ارتش رژیم خودخوانده، مستمری خود را از جمهوری ارمنستان دریافت می‌کند. وی همچنین اعتراف کرد که نیروهای خط دفاعی هفتم منطقه آغدره که او فرماندهی‌شان را بر عهده داشته، در جهت روستای گولستان از توابع شهرستان گورانبوی مین کاشته‌اند و افزود: اگر اشتباه نکنم مین‌ها از نوع PMN-1 بودند.

مانوکیان گفت که رژیم خودخوانده در مناطق اشغالی سابق، موشک بالستیک برد بلند در اختیار نداشته است و ادعا کرد که از پرتاب موشک به مناطق دور از جبهه در آذربایجان در جریان جنگ ۴۴ روزه اطلاعی نداشته و بعداً از آن باخبر شده است.

او در پاسخ به سوالاتی درباره مانورهای نظامی در اراضی اشغالی نیز گفت که دستور و برنامه این تمرین‌ها از ستاد کل ارتش ارمنستان صادر می‌شده است.

متهم در پاسخ به سوالات دادستان درباره روابط خود با روبن واردانیان – که اکنون در آذربایجان بازداشت است و به ارتکاب جنایات سنگین متهم می‌باشد – صحبت کرد و گفت که در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۳، واردانیان هنگام خروج از اراضی اشغالی در خودروی او بازداشت شد.

مانوکیان گفت: پنج نفر بودیم، صحبت می‌کردیم، واردانیان هم آنجا بود. پرسیدم چطور می‌خواهی بروی؟ شانه بالا انداخت. پرسید آیا در ماشینت جا هست؟ گفتم همسایه‌مان هم می‌خواهد با ما بیاید. با همسرم تماس گرفتم که آیا همسایه قطعاً می‌آید؟ گفت نه، پسرش ماشین پیدا کرده است. به واردانیان گفتم یک جای خالی در ماشین هست. راه افتادیم و بعد در ایست بازرسی لاچین متوقف شدیم.

جلسه بعدی دادگاه برای ۷ آوریل تعیین شده است و در آن، پرسش از متهمان ادامه خواهد داشت. لازم به ذکر است که بر اساس دستور مستقیم و مشارکت نهادهای دولتی و نیروهای مسلح ارمنستان و گروه‌های مسلح غیرقانونی، از جمله با حمایت مالی، فنی و نیروی انسانی، و با نظارت کامل، اراضی جمهوری آذربایجان مورد تهاجم قرار گرفته و در این روند، توسط ارمنستان و افرادی چون روبرت کوچاریان، سرژ سرکیسیان، وازگن مانوکیان، وازگن سرکیسیان، سامول بابایان، ویتالی بالاسانیان، زوری بالایان، سیروان اوهانیان، آرشاویر قارامیان، و مونته ملکونیان و غیره جنایات متعددی رخ داده که در پرونده‌ای گسترده، ۱۵ فرد ارمنی‌تبار به عنوان متهم معرفی شده‌اند.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=175596

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});