به گزارش یازاکو به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تبریز، علیرضا نوای باغبان با اشاره به اینکه سازمان پسماند موفق به بالا بردن تناژ کمپوست شده و حال درخواست اجازهی فروش به مبلغ ۸۰۰ هزار تومان به بخش خصوصی دارد این موضوع از زیست محیطی شهر حمایت میکند در کمیسیون نیز اجازهی فروش داده شده است اما قیمتی برای آن مشخص نکردهایم.
وی با بیان اینکه مدت ۶ ماه زمان داده شود تا سازمان پسماند با استفاده از ظرفیت کارشناسان و امکانات خود این موضوع را حل و فصل کند، ادامه داد: ۱۰ هزار تن کمپوست در شهرداری به تولید رسیده که مقدار بالایی است.
باغبان عنوان کرد: پیشنهاد ما بر این است که سازمان خود با رعایت قانون و مقررات قیمتی برای فروش تعیین کند، فروش کمپوستها را با مکانیزم مشخصی بر عهدهی سازمان بگذاریم و ۶ ماه فرصت دهیم تا گزارش اقدامات خود را به ما ارائه دهند.
زعفرانچیلر با اشاره به اینکه قیمت واقعی فروش کمپوست ۲ هزار تومان گفته شده که برای کشاورزان به قیمت ۸۰۰ تومان از باب حمایتی خوب است، گفت: اما این فروش بگونهای نباشد که راهی برای خرید کود فروشان باز شده و زمینهای برای فساد ایجاد شود، نحوهی فروش آنها چگونه خواهد بود.
صادقی با اشاره به اینکه شهرداری تبریز بعنوان پایتخت زیست محیطی در آسیا انتخاب شده است، اضافه کرد: برای اینکه این عنوان برای سال ۱۴۰۴ نیز ادامه داشته باشد تصمیمات و تحرکات خود را با در نظر گرفتن مسائل زیستی اجرا کنیم.
وی افزود: بنابر هدفگذاری تعیین شده هرچقدر که دفن زباله را کاهش دهیم به تبع آن شیرابه نیز کاهش پیدا میکند که به نفع شهر و مردم است، تولید کمپوست یکی از اقداماتی است که در راستای حفظ محیط زیست انجام میگیرد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه این موضوع نیز با دیدگاه محیط زیستی انجام گرفته و از حیث درآمدی نیست، تاکید کرد: موضوعاتی چون بحث قیمت، رقابت پذیری، نحوهی تعامل با جهاد و سایر موضوعات با لحاظ قوانین و مقررات انجام میگیرد.
وی عنوان کرد: اینها نظرات شخصی بنده هستند در خصوص قیمت نیز هیئت مدیره تصمیم بگیرد و اینکه تصمیم خود را به شورا اعلام کنند، بهتر خواهد بود.
صادقی با بیان اینکه این کمپوستها به دست کشاورز میرسد و کمکی به آنهاست، اضافه کرد: تولید کمپوست از بسیاری از آسیبهای زیست محیطی پیشگیری میکند به نفع شهر است.
برگی گفت: با توجه به استعلام قیمتی که بنده از چند جا گرفتم قیمت آن ۱۵ الی ۱۸ هزارتومان است نه دو هزار تومان، نیازی نیست که شهرداری تبریز برای شهرداریهای دیگر فداکاری کند، اگر نیاز به فداکاری باشد برای شهر خود انجام دهد، اگر قرار است که کمپوستها به کشاورزان منطقهی آذربایجان داده شوند ما موافق رایگان سازی آن هستیم.
اسماعیل چمنی با اشاره به اینکه ۵۰ تن کمپوست مقدار کمی نبوده باید مطرح شود به چه کسانی داده میشود، افزود: اگر به کشاورزان منطقه داده میشود که موافق رایگان بودن آن هستیم.
وی ادامه داد: فروش به گونهای نباشد که امکان زمینهی حضور برخی دلالان فراهم شده و موجب ایجاد فساد شود، در انجام اقدامات این موضوع باید قانون را در نظر بگیریم.
چمنی با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم افراد بیکار و … بر این موضوع و مجموعههای متخلف ورود کرده و زمینهی بروز فساد را ایجاد کنند، عنوان کرد: کمپوست در سرجای خود مصرف شود و گونهای نباشد که با قیمت ۵ برابری به دست کشاورزان برسد.
وی خاطرنشان کرد: اقدامی صورت نگیرد که کارکنان و زحمتکشان شهرداری با مشکلاتی از این قبیل مواجه نشوند، نحوهی فروش کمپوست تعیین شود.
روح الله رشیدی با بیان اینکه بزرگترین تعهد زیست محیطی در دورهی شورای ششم است، خاطرنشان کرد: تولید انبوه باید ضابطه گذاری شود و شیوهنامهی عرضهی کمپوست با لحاظ تمام قوانین انجام گیرد.
وی ادامه داد: شورای سازمان اختیاراتی که دارید را انجام داده و شیوهنامهی عرضهی کمپوست را در نظر بگیرید.
علی راستی در ادامه بیان کرد: موضوعات و لایحه ها هر جلسه در همان جلسه تعیین شوند و به گونهای نباشد که موضوع هر جلسه به هفتهی بعدی بماند، بنده نیز با این موضوع که عرضهی کمپوست به خارج از استان حذف و داخل استان باقی بماند و قیمت گذاری توسط سازمان مشخص شده و بفروش برسد.