به گزارش یازاکو، احمد حمزهزاده روز دوشنبه با اشاره به استقبال گسترده گردشگران از روستای جهانی کندوان در ایام طرح نوروزی گفت: روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردینماه اوج بازدیدهای نوروزی در این استان بود که در این ۲ روز، کندوان پذیرای بیش از ۲۴ هزار و ۵۰۰ گردشگر شد که بالاترین میزان بازدید در طول طرح نوروزی به شمار میرود.
وی کندوان را نخستین روستای ایران که به ثبت رسمی سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) رسیده توصیف کرد و افزود: این ثبت بینالمللی جایگاه کندوان را در میان مقاصد گردشگری کشور ارتقاء داده و موجب افزایش چشمگیر تقاضای سفر به این روستا شده است.
حمزهزاده با اشاره به معماری صخرهای و زندگی جاری در دل کوه اظهار کرد: زیست فعال ساکنان، ویژگیهای منحصربهفرد طبیعی و حفظ اصالت بافت، از عوامل تمایز کندوان با سایر روستاهای گردشگری کشور است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی با تأکید بر توسعه زیرساختهای گردشگری و حفاظت از بافت تاریخی روستا گفت: با توجه به جایگاه بینالمللی کندوان و افزایش روزافزون بازدیدها، رویکرد ما حفظ تعادل میان جذب گردشگر و صیانت از ارزشهای فرهنگی و طبیعی این میراث زنده است.
روستای هفت هزار ساله صخرهای کندوان با کران های سنگی بکر و دست کند و زیبایی های زندگی شبه غارنشینی از جاذبه های طبیعی و تاریخی کشورمان در آذربایجان شرقی محسوب می شود.
این روستا در ۶۲ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار گرفته و به سبب ویژگی معماری صخره ای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است اما بیش از هفت سال است که در نوبت ثبت جهانی شدن یونسکو قرار دارد.
خانه های این روستا که از دل صخره های کله قندی و کندویی شکل دامنه کوه سهند کنده شده است، نماد سختکوشی مردم است که با دست های خود خانه ها را ساخته اند.
به عقیده محققان قدمت وجود این صخره ها که به کران (Karaan) معروف است به هفت هزار سال پیش و قدمت زندگی در آن نیز به یکهزار و ۵۰۰ سال پیش می رسد.
روستای کندوان پانزدهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۶ به شماره ۱۸۵۷ در آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .