• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Sunday - 13 April - 2025
1

آیا می توان با جویدن آدامس از خودمان در برابر ویروس ها محافظت کنیم؟

  • کد خبر : 176227
  • 21 فروردین 1404 - 17:00
آیا می توان با جویدن آدامس از خودمان در برابر ویروس ها محافظت کنیم؟
یازاکو - آزمایشات انجام شده توسط دانشمندان در ایالات متحده و فنلاند نشان داده است که یک آدامس مخصوص توسعه یافته می تواند ویروس های تبخال و آنفولانزا را "گرفتار" و خنثی کند.

به گزارش واحد ترجمه پایگاه خبری یازاکو به نقل از تی آر تی خبر ویروس‌های هرپس سیمپلکس HSV-1 و HSV-2 می‌توانند باعث تبخال دهان شوند و اگرچه یکی از شایع‌ترین عفونت‌ها در سراسر جهان هستند، اما هنوز روش مؤثری برای جلوگیری از انتشار این ویروس‌ها ایجاد نشده است. محققان بر این باورند که این آدامس جدید می تواند نقش مهمی در جلوگیری از انتقال آن ایفا کند، به خصوص که توسعه واکسن تبخال به دلیل کمبود بودجه کند شده است. واکسن های موجود، مانند واکسن های آنفولانزا، به طور کامل از انتشار ویروس جلوگیری نمی کنند.با توجه به این موضوع، این آدامس می تواند یک اقدام مکمل در برابر ویروس هایی باشد که از طریق دهان منتشر می شوند. پروتئین طبیعی ویروس ها را به دام می اندازد این صمغ با کیفیت بالینی خاص از پودر لوبیا تولید می شود که از دانه نوعی لوبیا پهن به نام «Lablab purpureus» به دست می آید. این گیاه یک گیاه طبیعی به نام FRIL استویروسحاوی پروتئین کپچر است. در آزمایش‌ها، بیش از ۵۰ درصد پروتئین FRIL موجود در آدامس مرطوب شده با مایع، پس از جویدن به مدت ۱۵ دقیقه در بزاق مخلوط شد. هنگامی که این نمونه های بزاق مصنوعی در یک محیط آزمایشگاهی آزمایش شدند، مشخص شد که بیش از ۹۵ درصد از ویروس های آنفولانزا (H1N1 و H3N2)، ۷۵ درصد از ویروس HSV-1 و ۹۴ درصد از ویروس HSV-2 غیرفعال شده اند. جویدن آدامس بار ویروسی را کاهش می دهد محققان بیان می‌کنند که پروتئین FRIL ویروس‌ها را خنثی می‌کند و توانایی آن‌ها برای آلوده کردن و تکثیر سلول‌ها را کاهش می‌دهد و در نتیجه بار ویروسی در دهان و خطر انتقال را کاهش می‌دهد. ویروس COVID-19 هم خنثی می شود تحقیقات جدید به دنبال مطالعات قبلی است که نشان می‌داد آدامس‌های مشابه انتقال دهانی ویروس SARS-CoV-2 را تا ۹۵ درصد کاهش می‌دهد. این آدامس‌های تولید شده علیه کووید-۱۹ هنوز در مرحله آزمایش بالینی هستند. دانشمندان همچنین در مطالعات قبلی نشان داده بودند که پروتئین FRIL در برابر ویروس های H5N1 و H7N9 که باعث آنفولانزای پرندگان می شوند نیز موثر است. ایالات متحده آمریکا غذاوداروFDA پودر لوبیا آزمایشگاهی را به عنوان یک ماده ایمن و غیر سمی برای مصرف انسان در دوزهای پایین طبقه بندی می کند. با این حال، فعالیت ضد ویروسی آن باید توسط آزمایشات بالینی تأیید شود.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=176227

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});