به گزارش یازاکو، یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس، پایگاه خبری یازاکو در گزارش هفتگی خود، روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان را بررسی کرده است. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
فهرست
دلار:
بازار ارز در هفته گذشته شاهد تثبیت دلار تهران در محدوده حساس کف کریدور دهم بود. این ثبات قیمتی در فضایی از تردید و انتظار رقم خورد؛ جایی که معاملهگران، نگران از پیامدهای سیاسی، در وضعیت «انتظار برای شفافسازی» قرار گرفتند و ترجیح دادند استراتژیهای محافظهکارانه را در پیش بگیرند.
در واقع، انتشار سیگنالهای سیاسی درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا موجب شد فعالان بزرگ بازار با احتیاط بیشتری معامله کنند.
سکه:
قیمت سکه امامی پنجشنبه ۲۱ فروردین با رشد دو میلیون و ۱۵۰ هزار تومانی روی رقم ۹۱ میلیون ۶۰۵ هزار تومانی ایستاد. قیمت سکه بهار آزادی با افزایش دو میلیون تومانی روی رقم ۸۳ میلیون و ۴۸۰ هزار تومانی معامله شد. گفتنی است قیمت نیمسکه، ربعسکه هر یک رشد ۵۰۰ هزار تومانی داشت و به ترتیب با رقم ۶۰ میلیون ۵۰۰ هزار تومانی و ۳۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی معامله شد. سکه گرمی رشد ۲۰۰ هزار تومانی در سطح ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ایستاد.
طلا:
قیمت طلا روز پنجشنبه افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار رشد ۵۰۰ هزار تومانی داشت و با رقم ۳۳ میلیون و ۸۱ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با افزایش ۱۰۵ هزار تومانی در محدوده هفت میلیون و ۶۳۹ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم هفت میلیون و ۵۳۷ هزار تومانی معامله شد.
بورس:
در سومین هفته فروردین، بورس تهران با رشد ۰.۷۱ درصدی شاخص کل به عدد ۲ میلیون و ۸۳۰ هزار واحدی رسید. شاخص هموزن نیز با رشد ۱.۲ درصدی روبهرو شد. بازار در حال حاضر تحت تاثیر شک و تردید میان خریداران و فروشندگان قرار دارد. پیشبینی میشود که نتایج جلسه مهم شنبه، نوسانات و تغییرات قابل توجهی را در بازار به دنبال داشته باشد.
طلای جهانی:
در پی تشدید تنشهای تجاری میان ایالات متحده و چین، قیمت جهانی طلا با افزایشی قابل توجه مواجه شد و در معاملات اخیر با رشد ۶۲ دلاری به یکی از بالاترین سطوح خود در ماههای اخیر رسید و هر اونس طلا به قیمت ۳۲۳۹ دلار معامله شد. این افزایش قیمت ناشی از گرایش سرمایهگذاران به داراییهای امن در شرایط نامطمئن اقتصادی است.
تشدید جنگ تجاری میان دو قدرت بزرگ اقتصادی جهان، نگرانیهای گستردهای در بازارهای مالی ایجاد کرده است.
نفت:
قیمت نفت در معاملات جهانی همچنان در حال کاهش است، به طوری که نفت برنت به ۶۳ دلار و ۲ سنت و نفت وست تگزاس اینترمدیت به ۵۹ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسیدهاند. این روند نزولی عمدتاً به دلیل نگرانیها از کاهش رشد اقتصادی جهانی و تاثیرات جنگ تجاری میان آمریکا و چین است. پیشبینیها حاکی از کاهش بیشتر مصرف نفت در آینده هستند که میتواند فشار بیشتری بر قیمتها و تولیدکنندگان نفت وارد کند.