به گزرش یازاکو، دکتر سیدامین موسوی روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز دندانپزشک، اظهار کرد: متاسفانه از سال ها قبل روند شیوع و گسترش مراکز، درمانگاه ها و مطب های دندانپزشکی در آذربایجان شرقی ادامه دار بوده است که باید در مقابل چنین مراکزی مقابله کرده و نسبت به برخوردهای قانونی و قاطع با این تعداد از متخلفان حوزه پزشکی که با نظام سلامت و بهداشت جامعه بازی می کنند، وارد عمل شد.
وی با اشاره به آماری از دهه های گذشته درباره تعداد مطب ها و مراکز غیرقانونی دندانپزشکی، یادآور شد: مطالعات و بررسی های سال ۱۳۹۶ نشان می داد که افزون بر ۷۰۰ مرکز و مطب دندانپزشکی غیرمجاز در کلانشهر تبریز وجود داشت که با توجه به تعداد دانش آموختگان این رشته در دانشگاه ها و نیز افزایش هنگفت هزینه های دندان و دهان، این آمار در شرایط نامناسب کنونی اقتصادی کشور و استان به طور حتم بسیار بالاتر رفته است.
موسوی نمود مطب های غیرمجاز مداخله گر در حوزه دندانپزشکی را بسیار بالاتر از سایر رشته های پزشکی در تبریز و آذربایجان شرقی اعلام و اضافه کرد: جای تعجب و تامل فراوان است که مشاهده می شود عده ای متخلف با مدرک دیپلم، جعل اسناد سایر دندانپزشکان و حتی در مواردی اجازه مجوزهای مطب و درمانگاه اقدام به ارایه انواع خدمات حوزه دندانپزشکی می کنند و متاسفانه برخی از افراد نیز فریب کم هزینه بودن این خدمات را می خورند.
وی با بیان اینکه تبریز یکی از شهرهای گرفتار با چالش ایجاد مطب های غیرقانونی دندانپزشکی در ایران است، دلیل این موضوع را انتخاب این شهر به عنوان مرکز آموزش بهداشت کاران دهان و دندان در دهه های ۱۳۶۰ اعلام کرد که در آن تربیت این افراد به انجام رسید که امروز ما درگیر چنین چالشی کرده است.
موسوی از مردم درخواست کرد تا با یک جستجوی ساده در سامانه نظام پزشکی و وارد کردن نام دقیق پزشک نسبت به مجاز بودن یا غیر قانونی بودن مطب و یا درمانگاه مورد نظر اطلاع حاصل کنند.
به گفته وی اصلی ترین مجموعه و نهاد مقابله با مطب ها و درمانگاه غیر مجاز معاونت درمان دانشگاه های علوم پزشکی است که البته طی سال های اخیر اقدامات مهمی در مقابله با این معضل صورت داده است اما به هیچ عنوان این فعالیت ها کافی نیست.
وی اطلاع رسانی و آگاهی دهی به مردم از طریق رسانه ها و خبرگزاری ها را لازمه مقابله جدی و اصولی با پدیده زشت ایجاد و راه اندازی مطب، درمانگاه و مراکز غیر قانونی خدمات دندانپزشکی دانست و بر همکاری جامعه خبری با جامعه دندانپزشکی شعبه آذربایجان شرقی تاکید کرد.
رییس هیات مدیره جامعه دندانپزشکی شعبه آذربایجان شرقی ادامه داد: سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در ساعات شبانه روز آماده دریافت اطلاعات مردمی درباره فعالیت مطب های غیر مجاز است که ظرف چند روز به موضوع رسیدگی و نتایج آن اعلام می شود.
موسوی جامعه دندانپزشکی ایران را بزرگ ترین تشکل صنفی و علمی کشور اعلام و با اشاره به اینکه این جامعه در کشر بیش از ۴۲ هزار نفر عضو دارد، اظهار کرد: تعداد اعضای شبعه آذربایجان شرقی این تشکل مردم نهاد دو هزار و ۸۰۰ نفر است.
به گفته وی از مجموع دندانپزشکان فوق در آذربایجان شرقی تعداد یکهزار و ۵۵۰ نفر در کلانشهر تبریز فعالیت می کنند که نسبت به جمعیت شهرستان آماری مناسب و در حد معمول ارزیابی کرد.