• امروز : افزونه پارسی دیت را نصب کنید
  • برابر با : Monday - 14 April - 2025
1

حال ناخوش آزادراه زنجان – تبریز

  • کد خبر : 176459
  • 24 فروردین 1404 - 11:00
حال ناخوش آزادراه زنجان – تبریز
یازاکو - این روزها آزادراه زنجان به تبریز و بالعکس حال ناخوش و نامساعدی دارد و خرابی‌های متعدد روکش آسفالت آن تردد خودورها را سخت و دشوار کرده و موجب نارضایتی رانندگان و مسافران شده است.

به گزارش یازاکو، آزادراه زنجان- تبریز به طول ۲۸۸ کیلومتر که ۹۵ کیلومتر آن در حوزه استان زنجان قرار دارد یکی از مهم‌ترین و پرترددترین آزادراه‌های مواصلاتی کشور است ولی با گذشت ۱۴ سال از افتتاح آن همچنان نواقص فراوانی دارد.

این آزادراه که با عنوان آزادراه پیامبر اعظم(ص) نامگذاری شده است، قسمتی از آزادراه تهران – قزوین – زنجان – تبریز – بازرگان و بخشی از راه ابریشم محسوب می شود که عملیات احداث آن از سال ۱۳۷۵ آغاز شد و اسفند سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسید.

این آزادراه توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی به بهره‌برداری رسید که مسوولیت نگهداری از آن را نیز بر عهده داشت و همین موضوع موجب شد تا اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، مجوزی برای هزینه کرد در این آزادراه از محل اعتبارات دولتی نداشته باشد.

این موضوع در کنار دلایل دیگر موجب شده آزادراه زنجان به تبریز و بالعکس به عنوان یکی از شریان های اصلی کشور در وضعت نابسامانی قرار گیرد هرچند تلاش های چندین ساله برای واگذاری آن به بخش دولتی و تخصیص اعتبارات برای بهسازی و مرمت آن به ثمر نشسته و کار بهسازی مسیر آغاز شده است اما تا رسیدن به حد مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

مردم در انتظار رسیدگی مسوولان به وضعیت نامطلوب آزادراه زنجان – تبریز

این آزادراه در کل مسیر دچار خرابی روکش آسفالت و مشکلات زیر ساختی بوده که موجب نارضایتی کاربران جاده‌ای شده است.

شهروند ۵۵ ساله زنجانی که راننده ناوگان باری است و به دلیل ماهیت شغلی خود روزانه در این مسیر تردد می کند به شدت از خرابی های آزادراه گله مند است و می گوید: از مسوولان استان های آذربایجان شرقی و زنجان درخواست می‌شود با همکاری یکدیگر به وضعیت نامطلوب این آزادراه رسیدگی کنند.

علی قاسمی اضافه کرد: تردد در این آزادراه خسارات شدیدی به خودروهای مردم وارد می‌کند چون عملا آزادراه ماهیت خود را از دست داده و نیازمند رسیدگی فوری مسوولان است.

شهروند دیگر نیز معتقد است آزادراه زنجان به تبریز نیاز به بهسازی و مرمت و روکش آسفالت دارد.

مصطفی رحمانی افزود: با توجه به خرابی بیشتر نقاط این آزادراه و ناراحتی رانندگان و مسافران، درخواست داریم نسبت به بهسازی و روکش آسفالت آن اقدام شود تا این راه ترانزیتی که شاهراه حیاتی کشور است با رضایت و امنیت بیشتر مورد استفاده مردم قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه وعده های داده شده برای بهسازی مسیر بیشتر در حد شعار باقی باقی مانده است ولی امیدواریم امسال شاهد اقدام عملی در این خصوص باشیم.

آغاز عملیات عمرانی بهسازی آزادراه زنجان به تبریز

وضعیت نابسامان آزادراه موجب شد که معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با سفر به استان زنجان با همراهی مسوولان از این مسیر بازدید کرده و دستورهای لازم را برای انجام کارهای عمرانی در آن صادر کنند.

رضا اکبری در این بازدید تاکید کرد: با کارهای صورت گرفته عملیات عمرانی برای بهسازی آزادراه زنجان – تبریز با توافق با بانک عامل آغاز می شود.

به گفته وی در خصوص آزادراه زنجان به تبریز توافقی بین سازمان راهداری و بانک ملی وجود دارد که بر اساس آن کار عمرانی و بهسازی این مسیر هم از سمت تبریز و هم از سمت زنجان عملیاتی می شود.

اکبری با بیان اینکه توسعه خدمات راهداری در گرو استفاده از بخش خصوصی در این حوزه است، اظهار کرد: تلاش داریم ارتقای کیفیت خدمات جاده ای و موانع پیش روی راهداری با برون سپاری و با بهره‌گیری از ظرفیت بخش خصوصی رفع شود.

این مسوول یادآور شد: برنامه عملیاتی نگهداری راه های استان ها در حال تنظیم است و تلاش داریم اعتبارات به نحوی تنظیم شود تا طرح ها به خوبی پیش برود و مسائل مالی آنها به حداقل برسد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور به این نکته هم اشاره کرد که در حوزه راههای روستایی، شهرستان های کم برخوردار در سال جاری به صورت ویژه مورد توجه است تا ضریب برخورداری آنها افزایش یابد.

اختصاص ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای روکش آسفالت طی سال گذشته

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان در این خصوص گفت: سال گذشته ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای روکش آسفالت و رفع خرابی‌های آزادراه زنجان – تبریز اختصاص یافت.

اصغر اسماعیلی گفت: عملیات اجرایی اولین قرارداد در این محور بعد از کیلومتر ۶۲ با روکش آسفالت نقاط بحرانی اوایل سال گذشته آغاز و فاز دوم این مسیر نیز طی تیرماه انجام شد.

مدیرکل راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای زنجان هدف از اجرای این طرح را افزایش ایمنی آزادراه، کاهش تصادفات رانندگی و جلب رضایتمندی مردم و کاربران جاده‌ای ذکر کرد.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه طی سال‌های اخیر، عملیات خاصی در این محور صورت نگرفته بود که با پیگیری‌های صورت گرفته از سوی مجموعه مدیریت استان و دادگستری و با حمایت سازمان راهداری و شرکت آزادراه‌ها ترمیم و روسازی آزادراه زنجان- تبریز آغاز شد.

نیاز به اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریالی برای ترمیم آزادراه زنجان به تبریز

با توجه به اعلام مسوولان مبنی بر وجود توافق با بانک عامل برای بهسازی مسیر، امیدواریهایی زیادی در بین مردم ایجاد شده ولی موانع دیگر از قبیل تخصیص نیافتن اعتبارات لازم و محدود بودن فصل کاری در استان زنجان نگرانی های را در این خصوص به وجود آورده است.

رئیس اداره نگهداری راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ترمیم و بهسازی آزادراه زنجان به تبریز ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون اعتباری برای امسال تخصیص نیافته است.

بهمن بیات افزود: آزادراه زنجان به تبریز به طول ۹۵ کیلومتر در حوزه استحفاظی استان تاکنون به وزارت راه و شهرسازی تحویل نشده است و به عبارتی برنامه سال جاری برای مرمت آن نیز مشخص نیست.

وی اضافه کرد: در روزهای پایانی سال گذشته با توجه به خرابی ها در روکش آسفالت آزادراه زنجان به تبریز برای آسفالت تراشی باند شمالی در محدوده کیلومتر ۷۵ اقدام کردیم.

رئیس اداره نگهداری راههای اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان زنجان به عملیات صورت گرفته طی سال گذشته در این آزادراه اشاره کرد و گفت:حدود ۱۰ کیلومتر لکه گیری و اجرای آسفالت جایگزین در کیلومتر ۷۵ و ۱۸ شمالی و ۶۲ جنوبی و عوارضی آزادراه زنجان به تبریز انجام شد.

وی اظهار داشت: سال گذشته بهسازی و روکش آسفالت آزادراه زنجان به تبریز با هدف افزایش رضایت مسافران و رانندگان و کاهش سوانح جاده‌ای پیمان‌سپاری شد.

بیات با تاکید بر اینکه آسفالت آزادراه زنجان- تبریز در کل مسیر دچار مشکل بوده و موجب نارضایتی کاربران جاده ای شده است، تاکید کرد: ترمیم تمامی مسیر به سرعت به دلیل محدودیت فصل کاری و اعتباری ممکن نیست.

وی با بیان اینکه برآوردها نشان می دهد بهسازی این آزادراه حدود سه سال زمان می برد، خاطر نشان کرد: هم اکنون با توجه به بهبود وضعیت جوی، امکان فعالیت کاری وجود دارد اما اعتبار تخصیص نیافته است.

برآیند

آزادراه زنجان به تبریز و بالعکس به عنوان مسیر شریانی کشور هم اکنون در وضعیت نامطلوبی قرار دارد و خرابی های متعدد روکش آسفالت آن،‌ داد همه مسافران و رانندگان را درآورده است.

هر چند امیدهای برای بهسازی مسیر ایجاد شده ولی تسریع در کار نیازمند تخصیص به موقع اعتبارات برای بهره مندی از فصل کاری است که امیدواریم با تدبیر مسوولان کشوری و استانی شاهد تحقق آن باشیم.

لینک کوتاه : https://yazeco.ir/?p=176459

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ابر برچسب
});