به گزارش یازاکو، فرج نیادر جلسه علنی شورای شهر گفت: طی سالهای اخیر، تولید و مصرف برق در کشور با ناترازی مواجه بوده است، مصرف برق از میزان تولید پیشی گرفته و برای سال ۱۴۰۴ کمبودی حدود ۲۵ هزار مگاوات پیشبینی شده است.
وی گفت: در سال گذشته، میزان مصرف برق به ۸ هزار مگاوات رسید که رشد سالیانهای معادل ۸ درصد را نشان میدهد، در همین راستا، ظرفیت نیروگاهی کشور در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۲۰۰۰ مگاوات افزایش یافته است، که نشاندهنده رشد چشمگیر تقاضاست.
وی با اشاره به ظرفیت کل تولید برق کشور در حال حاضر نزدیک به ۶۲۰۰۰ مگاوات است تشریح کرد: از این میزان، حدود ۵۳۰۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاههای حرارتی (از جمله نیروگاه تبریز) است که تنها ۳۰ درصد از ذخایر آبی سدها برای تولید برق آبی باقی مانده است.
وی در خصوص مصرف برق در ادارات اذعان داشت: در ساعات اداری، حدود ۷۰ درصد مصرف برق مربوط به ادارات است و برنامههای مدیریت مصرف در بخش صنایع نیز از خردادماه آغاز خواهد شد
۳۵ هزار مگاوات مصرف کولر و وسایل سرمایشی
فرج نیا در خصوص در خاموشی ها ی اخیر از مردم عذر خواهی کرد و گفت: علت اصلی این خاموشیها، همانطور که در مقایسه با دیگر کشورها نیز مشاهده میشود، افزایش دمای هوا و استفاده بیشازحد از سیستمهای سرمایشی در ماههای زمستان است که بهتنهایی منجر به مصرف ۳۵ هزار مگاوات برق میشود.
وی ادامه داد: چنانچه صرفهجویی و مدیریت مصرف بهدرستی انجام گیرد، تا ۶۰ درصد از خاموشیها قابل پیشگیری خواهد بود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: برای کنترل رشد مصرف، باید برای کاهش نرخ رشد از ۸ درصد فعلی به حدود ۲ درصد در سال آینده برنامهریزی دقیقی داشته باشیم.
وی تاکید کرد: سیستمهای سرمایشی، از عوامل اصلی رشد مصرف در سال جاری بودهاند. همچنین در برخی شهرهای کشور، کاهش کیفیت و ظرفیت سیمکشیها مشاهده شده و مقرر است که امسال تمامی شبکههای مسی جمعآوری شوند.
وی گفت: در تبریز، هفت برنامه اصلی برای ارتقاء زیرساختهای برقرسانی در دست اجراست که برای آن بودجهای حدود دو هزار میلیارد تومان پیشبینی شده است.
وی درخصوص اقدامات انجام شده توسط شرکت توزیع برق تبریز گفت: از جمله اقدامات مهم امسال، ایمنسازی شبکههای فشار برق و تبدیل آنها به خطوط روکشدار است و در همین راستا، قرار است ۲۰۰ کیلومتر از این خطوط تعویض شود.
وی گفت: در سال گذشته نیز با دو کارخانه قرارداد بستیم تا ۱۵۰ هزار چراغ معابر سطح شهر تبریز را به نوع LED تبدیل کنیم.
فرج نیا ادامه داد: این اقدام باعث صرفهجویی ۳۰۰ وات در مصرف انرژی به ازای هر چراغ میشود و ما به جای پرداخت هزینه نقدی، از محل صرفهجویی انرژی به پیمانکار پرداخت میکنیم.
وی افزود: هماکنون تمام چراغهای بزرگراه پاسداران به LED تبدیل شدهاند
وی گفت: پیشنهاد ما این است که همزمان با تعویض چراغهای معابر اصلی تبریز، پایههای آنها نیز تعویض شود. در حال حاضر دستکم باید در ۷۹۰ معبر این تغییرات صورت گیرد.
فرج نیا در خصوص خودرو های برق تشریح کرد: در زمینه خودروهای برقی نیز باید بپذیریم که این روند، آیندهای اجتنابناپذیر دارد، لازم است از هماکنون فضاهایی برای استفاده این خودروها مشخص شود و زیرساختهای لازم بر اساس اولویت فراهم گردد.
وی خاطر نشان شد: همچنین پیشنهاد میگردد فضاها و مراکزی که در اختیار مدیریت شهری هستند، برای احداث نیروگاههای خورشیدی در اختیار سرمایهگذاران قرار گیرد تا بتوان از ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر بهرهمند شد.