به گزارش یازاکو، حسن علیوند در جلسه بررسی مسائل کشاورزی شهرستان آذرشهر که با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی و فرماندار آذرشهر برگزار شد با اشاره به نقش مهم صنایع تبدیلی در اقتصاد منطقه اظهار کرد: بیشتر تولید شهرستان آذرشهر در حوزه صنایع تبدیلی است و هدفگذاری عمده ما توسعه این بخش است.
وی از فعالیت ۲۰۰ واحد فرآوری لپه در آذرشهر خبر داد و افزود: برخی از این واحدها فعال و برخی دیگر غیرفعال هستند که در مجموع ۱۴۰ هزار تن تولید دارند.
علیوند همچنین به وجود ۱۳۰۰ کارگاه نخودپزی در شهرستان اشاره کرد و گفت: این واحدها دارای یک اتحادیه مستقل هستند و برای تجمیع فعالیتهای آنها، زمینی تخصیص یافته که بخشی از پیشرفت فیزیکی نیز انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر واحدهای فرآوری خشکبار در روستاهای اخیجهان و قاضیجهان مستقر هستند و نقش مهمی در اقتصاد محلی ایفا میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر با اشاره به وضعیت خوب صنعت دام و طیور منطقه، گفت: ۲۷ واحد مرغداری گوشتی در شهرستان فعال هستند و جوجهریزی در منطقه بیشتر از سهمیه ابلاغی صورت گرفته است. همچنین آمار واحدهای دامی در حال افزایش بوده و تاکنون ۶ واحد دامداری با ساختار «فری استال» راهاندازی شدهاند.
وی از راهاندازی دو واحد تولید ماهی قزلآلا در شهرستان خبر داد و گفت: این اقدام در راستای توسعه شیلات و بهرهبرداری بهینه از منابع آبی صورت گرفته است.
علیوند در ادامه با اشاره به مسائل مربوط به اراضی کشاورزی گفت: برای ۶۸۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان سند رسمی صادر شده است و بیش از ۲ هزار پرونده نیز از طریق سامانه سماک ثبت شده و در مرحله صدور سند قرار دارد. همچنین در سال جاری، طرح سرشاخهکاری در ۱۰ هکتار از باغات شهرستان اجرا شده است.
وی سهمیه کودی بخش باغبانی شهرستان را ۴۰۱ تن عنوان کرد و افزود: تاکنون ۲۹۱ تن کود برای اجرای طرح چالکود جذب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آذرشهر با اشاره به ظرفیت ویژه آذرشهر در فرآوری سیر گفت: سیر کشت شده در استانهای مختلف در شهرستان آذرشهر فرآوری می شود و راه اندازی شهرک فرآوری سیر میتواند نقش پررنگی در توسعه این شهرستان داشته باشد.
علیوند با اشاره به وضعیت منابع آب زیرزمینی گفت: در حال حاضر ۲۲۵ رشته قنات در شهرستان وجود دارد که هر ساله عملیات لایروبی برای ۶ رشته قنات انجام میشود تا بهرهبرداری پایدار از آنها حفظ شود.