به گزارش یازاکو، بهرام سرمست در همایش وفاق ر ای سرمایه گذاری در شهرستان مرند افزود: هدف از سفرهای شهرستانی وزرا نیز این است که با نگاهی میدانی و واقعبینانه، مسائل هر شهرستان از نزدیک بررسی شود و ظرفیتهای آنها شناسایی و منتقل گردد.
وی با اشاره به برخی از مشکلات شهرستان مرند، گفت: حوزههایی چون بهداشت و درمان، راه و حملونقل نیازمند توجه ویژه هستند و مرند در شاهراه ارتباطی ایران با اوراسیا و اروپا قرار دارد و در گذشته از مزیتهای رقابتی در این زمینه برخوردار بود اما به مرور زمان و بر اثر برخی سیاستها، از جایگاه اصلی خود فاصله گرفته است.
سرمست خاطرنشان کرد: احیای کریدورهای بزرگراهی و آزادراهی از جمله آزادراه تبریز ـ صوفیان ـ شوردرق و همچنین تکمیل جاده مرند ـ جلفا با توجه به ظرفیت منطقه آزاد و تخصیص اعتبارات دولتی، در دستور کار ما قرار دارد.
وی تأکید کرد: سیاست دولت، توسعهمحور است و موضوعاتی مانند آب شرب و انتقال آب ارس به مرند نیز جزو اولویتهای اصلی ما قرار دارد.
وی افزود: در سفر غیررسمی اخیر دکتر پزشکیان به شهرستان مرند نیز توجه ویژهای به موضوع انتقال آب ارس به مرند و سپس تبریز شد و ما پیگیر اجرایی شدن آن هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به وضعیت رکود کارخانه “عالمآرا” گفت: احیای این واحد تولیدی که زمانی نماد امید و آرزوهای مردم مرند با سرمایه گذاری مردم این شهرستان بود، میتواند یکی از خروجیهای مهم این جلسه باشد.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری در مرند بالاتر از میانگین استان است که با توجه به ظرفیتهای این شهرستان و وجود گروههای صنعتی مختلف، شایسته آن نیست.
وی گفت: سیاست ما در حوزه وزارت کار، توسعه صنایع و ارتقای نرخ اشتغال است تا وفاق لازم برای جذب سرمایهگذاری شکل گیرد.
سرمست افزود: مرند سابقهای درخشان در پرورش مدیران و وزرا داشته و اکنون نیز نیازمند فراخوانی برای جذب سرمایهگذاران برای احیای واحدهای راکد و توسعه واحدهای فعال است و در آینده نیز دعوت از وزرای دیگر را برای پیشبرد توسعه شهرستان در دستور کار داریم.
مردم از وضعیت کارخانه عالمآرا گلایهمندند
حجتالاسلام علی نعمتزاده، امام جمعه مرند هم با اشاره به سابقه درخشان این شهرستان در دفاع مقدس، اظهار کرد: مرند بیش از ۷۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده و همواره از مناطق پیشگام در دفاع از ارزشهای نظام بوده است.
وی به موضوع کارخانه «عالمآرا» پرداخت و گفت: این کارخانه که از زیرمجموعههای وزارت کار محسوب میشود، حدود ۲۸ سال پیش راهاندازی شده و از همان ابتدا نیز با چالشهایی همراه بوده است. در ابتدا قرار بود این کارخانه تولیدکننده لامپ تصویری باشد و برای آن ۵۴ هکتار زمین در یکی از بهترین مناطق شهر اختصاص یافت؛ اما پس از مدتی تصمیم بر آن شد که کارخانه به تولید الیاف شیشهای تغییر کاربری دهد، که این وعده نیز بهطور کامل اجرایی نشد.
امام جمعه مرند با بیان اینکه مردم از وضعیت کنونی کارخانه و روند خصوصیسازی آن گلایه دارند، خاطرنشان کرد: در گذشته، مردم مرند مالک ۳۳ درصد از سهام این شرکت بودند، اما به دلیل افزایش سرمایه شرکت ـ آنهم در شرایطی که زیانده بود ـ سهم مردم به ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد که این موضوع موجب نارضایتی عمومی شده است.
بخش تولید مرند نیاز به تحرک دارد
عزتالله حبیبزاده، نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به وضعیت تولید و صنعت در شهرستان مرند گفت: متأسفانه تاکنون در حوزه تولید و صنعت در مرند کمکاریهایی صورت گرفته است و نیاز به تحرک جدی در این بخش احساس میشود.
وی افزود: مردم سرمایهها و داراییهای خود را فروختند تا سهامدار یک کارخانه بزرگ شوند و برای آینده خود سرمایهگذاری کنند، اما اکنون حدود چهار هزار نفر از سهامداران این شرکت، خواستار تعیین تکلیف وضعیت کارخانه هستند و پیگیر حقوق از دسترفته خود میباشند.
نماینده مرند و جلفا با اشاره به ظرفیتهای صنعتی منطقه اظهار کرد: در حوزه تولید مبل، ۱۵ واحد فعال در شهرستان داریم اما متأسفانه بسیاری از جوانان شاغل در این واحدها تحت پوشش بیمه نیستند که این مسئله باید مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی همچنین به ظرفیت مهم شرکت خاک چینی مرند اشاره کرد و گفت: این شرکت با تولید سالانه ۲۴۰ هزار تُن، یکی از بهترین معادن منطقه را در اختیار دارد. ما در حال پیگیری هستیم تا ظرفیت تولید آن به ۱۰۰۰ تن افزایش یابد و زمینه اشتغال بیشتری برای جوانان فراهم شود.
حبیبزاده اعلام کرد: درخواستی مطرح شده مبنی بر پرداخت چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به شرکت خاک چینی برای اجرای طرح تصفیه پساب، تا بتوان از آب تصفیهشده برای مصارف صنعتی و حتی شرب بهرهبرداری کرد.
احیای واحدهای راکد اولویت دولت در مرند است
زاهد محمودی، فرماندار مرند نیز اظهار کرد: شهرستان مرند با جمعیتی بالغ بر ۲۸۰ هزار نفر، یکی از شهرستانهای بزرگ آذربایجان شرقی به شمار میرود و از ظرفیتهای مهمی در حوزههای کشاورزی، صنایع تبدیلی، حملونقل و ترانزیت برخوردار است.
وی با اشاره به ظرفیتهای مهم شهرستان، افزود: مرند دارای بزرگترین شهرک کشاورزی کشور است و در مسیر ترانزیت به اوراسیا و اروپا قرار دارد و نزدیکی به مناطق آزاد ارس، ماکو، سهلان و شهرک سرمایهگذاری خارجی، این شهرستان را به یکی از نقاط کلیدی در توسعه اقتصادی منطقه تبدیل کرده است.
فرماندار مرند ادامه داد: در انتخابات اخیر، ۸۷ درصد از مردم این شهرستان به دکتر پزشکیان رأی دادند که نشاندهنده همراهی و اعتماد بالای مردم به رویکردهای ایشان است.
وی با اشاره به مهمترین رویکرد دولت در شهرستان، گفت: حمایت از تولید و سرمایهگذاری، احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمهفعال از اولویتهای اصلی دولت در مرند است.
محمودی به برخی مشکلات موجود نیز اشاره کرد و افزود: پایین بودن اعتبار اشتغال با وجود ظرفیتهای بالای شهرستان، عدم همکاری برخی بانکها در پرداخت تسهیلات و عدم تخصیص منابع حمایتی برای قالیبافان و صنعت تولید مبلمان، از مهمترین چالشهای شهرستان محسوب میشوند.